IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
16.6.2005
Tilastot
Käyntejä: 699 (1.7.2008 alkaen)
Koko
87 jäsentä
Tyttöjä: 52 (60 %)
Poikia: 35 (40 %)
Keski-ikä
32,0 vuotta
Otos: 60 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 30,8 vuotta

Jäsenet (87)

mc`ex-maikkituutikki84BlackForestsana_-mayah-MeNiJeSepria[Santtu]-1_Kaarna___butterfly__Miuku79-Esehekku3Bateman2014pauliniina[zoe]
« Uudemmat - Vanhemmat »
Eilen lähdin tekemään intervallitreeniä, aikomus oli ensin juosta muutama kilsa verkkaa ja sitten 5x1000m ja palkkarina 400m hölkkää. Tätä edellisessä intervallitreenissähän vauhdit karkasi jaloista, eli juoksin liian lujaa 3:20/km vauhtia.

Tossuiksi valitsin Puma Faasit, notkeat ja melko kevyet tossut.
Ja sitten ei muuta kuin asvaltille. Aurinko oli lämmittänyt asvalttia koko päivän, tehden siitä polttavan kuuman.

Alkuverkan jälkeen lähdin varovaisesti ekaa vetoa juoksemaan, rullasin kevyesti menemään ja eka veto meni 3:35. Jalkapohjissa tuntui päkiöissä jo melko paljon, kuumalla asvaltilla kovaa juokseminen tuntui polttavalta jalkapohjissa, eritoten päkiöissä. Toinen veto meni 3:44 ja nyt päkiät olivat jo kipeät ja arat. Lähdin kuitenkin taas palkkarin jälkeen tekemään vielä kolmatta vetoa.

Sen aikana tunsin molemmissa kantapäissäkin jo kipua ja tiesin tossujen hanganneen kantapäät auki. Myös kipu päkiöissä yltyi ja epäilin rakkojenkin jo syntyneen jalkapohjiin. Kolmas veto meni 3:43.

Sen jälkeen pysähdyin ja päätin tutkia tilannetta hieman. Ainakin toinen kantapää oli jo veressä, siinä oli melko syvä railo. Kun lisäksi päkiätkin olivat aivan kipeät, niin jätin vedot siihen ja lähdin hölköttelemään kotiin.
Ei olisi järkevää vaarantaa tulevaa puolimaratonia.

Jaloissani intervallitreenin aikana olleet Puma Faasit osoittautuivat liian kevyesti vaimennetuiksi ja kantapään kohdilta aivan liian koviksi jotta niillä voisi tehdä vetotreenin asvaltilla. Päkiät olivat kovissa vauhdeissa aivan tulessa näillä kovaa juostessa asvaltilla ja vain muutama tonnin veto oli mahdollinen jalkoja ja kilpakautta vaarantamatta.

Kyllä Puma Faasit vaativat pehmeämmän alustan kovia harjoituksia varten.

Kotona näin tilanteen vakavuuden, molemmat kantapäät olivat auki ja päkiät rakoilla. Kuuma asvaltti, kantapäiden kohdalta hangaavat ja kovat tossut, huonosti asvaltilla suoritettavaan vetotreeniin sopivat tossut ja kova vauhti olivat huono yhtälö ja siksi jalkapohja ja nilkat kärsivät.

Puma Faasit ovat hyvät tossut pehmeälle alustalle, mutta asvaltilla näitä on käytettävä hyvin varovaisesti ja ainoastaan lyhyisiin lenkkeihin.
Eilen lauantaina kävin juoksemassa vitosen kisan.
Alku meni ihan hyvin, eka kilsa 3:41, mutta sitten liian vähäinen treeni näkyi ja katkesin totaalisesti.
Lopulta jäin ennätyksestäni (18:xx) minuuttikaupalla.

Keli oli loskainen, mutta reitti nopea ja kyllä tuolla 19:00 olisi pitänyt alittaa talvellakin.
Peiliin pitää katsoa, tyypissä on vika kun ei kulkenut, laiskuuttani en ole tarpeeksi treenannut.

Kaiken lisäksi selkä venähti alku lämmittelyn aikana ja on nyt pahuksen kipeä. Voltarenia siihen laittanut, mutta ei ole juurikaan auttanut.
Juoksua se ei noin lyhyellä matkalla kuitenkaan haitannut.

Tänään olisi ohjelmassa pitkä lenkki, mutta en tiedä uskallanko sitä juosta, selkä kun on pahuksen kipeä ja voi mennä vielä pahempaan kuntoon. Saatan pitää muutaman lepopäivän tai sitten Voltarenia runsaasti selkään ja sittenkin pitkä lenkki.
Kovassa flunssassa olen ja puolentoistaviikon päästä odottaisi maraton.
Joku antibioottiresepti pitäisi vissiin hakea ja niitä lääkkeitä sitten popsia jotta varmasti paranee kunnolla maratoniin mennessä ja että ehtii lenkin tai pari heittääkin ensi viikolla.

Viime perjantaina olin vielä elämäni kunnossa ja juoksin tonnilla uuden ennätykseni 3:04:47 min. Lauantaina sitten olin jo kovassa flunssassa ja pyhänä tilanne vaan paheni, kuumetta oli 38,2 C. Tämä viikko ihan lepoa ja ensi viikkoon mennessä täytyisi parantua, muuten voipi maraton epäonnistua.

Eli semmoista herkistelyä se on ollut viime viikot ennen tuota sairastumista. Olen nopeammassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin ja kestävyyttä olen hankkinut 25-30km pituisilla lenkeillä.
Hyvältä siis näyttää, kunhan paranisi riittävän ajoissa.
Elikkä sen 15 kilsaa taas juoksin iltasella, hyvin kulki, kunto edelleen nousussa, hyvältä näyttää.:)
Loppuillasta käytiin vielä kaupassa ja lopuksi söin vielä valmistavani spagetin ja lihapyörykät, pastahan on erinomainen hiilarilähde joten se maistuu lenkin jälkeen.:)
« Uudemmat - Vanhemmat »