IRC-Galleria

Eilen lähdin tekemään intervallitreeniä, aikomus oli ensin juosta muutama kilsa verkkaa ja sitten 5x1000m ja palkkarina 400m hölkkää. Tätä edellisessä intervallitreenissähän vauhdit karkasi jaloista, eli juoksin liian lujaa 3:20/km vauhtia.

Tossuiksi valitsin Puma Faasit, notkeat ja melko kevyet tossut.
Ja sitten ei muuta kuin asvaltille. Aurinko oli lämmittänyt asvalttia koko päivän, tehden siitä polttavan kuuman.

Alkuverkan jälkeen lähdin varovaisesti ekaa vetoa juoksemaan, rullasin kevyesti menemään ja eka veto meni 3:35. Jalkapohjissa tuntui päkiöissä jo melko paljon, kuumalla asvaltilla kovaa juokseminen tuntui polttavalta jalkapohjissa, eritoten päkiöissä. Toinen veto meni 3:44 ja nyt päkiät olivat jo kipeät ja arat. Lähdin kuitenkin taas palkkarin jälkeen tekemään vielä kolmatta vetoa.

Sen aikana tunsin molemmissa kantapäissäkin jo kipua ja tiesin tossujen hanganneen kantapäät auki. Myös kipu päkiöissä yltyi ja epäilin rakkojenkin jo syntyneen jalkapohjiin. Kolmas veto meni 3:43.

Sen jälkeen pysähdyin ja päätin tutkia tilannetta hieman. Ainakin toinen kantapää oli jo veressä, siinä oli melko syvä railo. Kun lisäksi päkiätkin olivat aivan kipeät, niin jätin vedot siihen ja lähdin hölköttelemään kotiin.
Ei olisi järkevää vaarantaa tulevaa puolimaratonia.

Jaloissani intervallitreenin aikana olleet Puma Faasit osoittautuivat liian kevyesti vaimennetuiksi ja kantapään kohdilta aivan liian koviksi jotta niillä voisi tehdä vetotreenin asvaltilla. Päkiät olivat kovissa vauhdeissa aivan tulessa näillä kovaa juostessa asvaltilla ja vain muutama tonnin veto oli mahdollinen jalkoja ja kilpakautta vaarantamatta.

Kyllä Puma Faasit vaativat pehmeämmän alustan kovia harjoituksia varten.

Kotona näin tilanteen vakavuuden, molemmat kantapäät olivat auki ja päkiät rakoilla. Kuuma asvaltti, kantapäiden kohdalta hangaavat ja kovat tossut, huonosti asvaltilla suoritettavaan vetotreeniin sopivat tossut ja kova vauhti olivat huono yhtälö ja siksi jalkapohja ja nilkat kärsivät.

Puma Faasit ovat hyvät tossut pehmeälle alustalle, mutta asvaltilla näitä on käytettävä hyvin varovaisesti ja ainoastaan lyhyisiin lenkkeihin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.