IRC-Galleria

Blogi

- Vanhemmat »

:SSunnuntai 20.05.2007 20:59

Perjantaina meni nilkasta nivelsiteet liikunnan tunnilla ja lääkärin mukaan joskus elokuussa pääsisi lenkkille tms kevyttä urheilua. Pariin viikkoon ei saa edes paikallaan seistä kuin yhdellä jalalla :S :(

RakettitiedettäTiistai 16.01.2007 00:49

- Snage kirjoitti:
Tais porata suutinta, änkän verkkoa ja poistaa _legendaarisen_ kumiflärpäkkeen:D?




-Leppäkerttu kirjoitti:
Juu suutinta porattiin, porailtiin reikiä vaimentimen ritilään, POISTETTIIN KOKO SUODATTIMEN KANSI ja askarreltiin paskarreltiin siihen semmonen roiskesuoja ja LAITETTIIN MINIVILKUT!!!!

Kumiflärpäke oli jo poistettu. Noilla tulee vajaat 10km/h lisää huippuja.



- Snage kirjoitti:
Mut minivilkkuja ei lasketa anti-vakiottamiseen, koska niitten arviotu nopeuden lisä on alle 1km/h. (V=T/M+F/2-Xjossa V=nopeus, T= Teho, M=Massa, F=ilmanvastus, X=tien kaltevuus) Tästä näkee selkeesti, että pyörän vilkunkupujen suhde koko ilmanvastukseen ollessa>1/30 se vaikuttaa pyörän nopeuteen alle 1km/h.



- Leppäkerttu kirjotti:
Mutta muista vilkkujen kalentaatiovaikutus. Ventaatti vähenee huomattavasti esim hyvillä arrow vilkuilla, jopa 5.3 yksikköä on parhaimmilla saatu mitattua. Ventaatin arvoksi jää siis enää 43.2 v/1 vaikka se oli vakiovilkuilla 48.5 v/1

Jos pyörä kulkee vakiovilkuilla 120km/h hulaarisissa olosuhteissa, niin hyvän ventaatiovähennyksen omaavilla vilkuilla (edellä mainitut) nopeus nousee (cD(F-h))/ 9.81m/s2 * (43,2 - 48,5) = 33.97222222...m/s = 122.3km/h

Tarkistappas Snage kaavasi vielä uudelleen.

EDIT: täytyy vielä muistaa että minivilkkkujen huomattava painoero vähentää roiskeläppään kohdistuvaa momenttia kiinnityskohdassa (painovoiman G suuntaisesti), joten uudella kevyellä vilkkujärjestelmällä roiskeläppä kapenee joitakin millin osia ja parantaa siten perän virtaavuutta.

Ledivilkkuihin menee myöskin vain murto-osa virtaa (I) normivilkkuihin verrattuna. Jos uudet ledit (yllä mainitut) vievät 1/9 virrasta minkä vakiovilkut, niin olettaen että vilkkumistaajuus on sama, ionihilavirtaus ohi virtaavassa ilmamassassa muuttuu vastakkaiseksi virtaukseksi. Eli jos pyörällä ajetaan 100km/h niin negatiivin ionihilavirtaus synnyttää 100km:n tuntinopeudella pyörän menosuuntaan puhaltavan ilmavirran. Tästä toki täytyy vähentää oletettu turbulenssivastus eli loppunopeudeksi jäänee (riippuu vilkun pintamateriaalista) 80-85km/h. Tällöin siis pyörän takapää kulkee vain 15-20km/h kovenmpaa kuin sen ympärillä kulkeva ilma. Tästä neliöjuureen perustuvan laskukaavan perusteella saadaa tuloksesi että pyörän perään vaikuttaa vain 1/17 siitä ilmavastuksesta mikä normaalivilkuilla.



- Snage kirjoitti:
Mut ventaatioon vaikuttaa myös jalkatappien ja vilkkujen kärkien välinen kulma, täten koska tappien ja vilkkujen välinen kulma on arrowin vilkuilla yli 5 astetta josta ventaatio vähenee kaavan (2X-Y)xH/m mukaan. Eli (2x13-8)x0.281/0.9736 on noin 4.9 lisäventaatiota eli sun kaavas mukaan nopeus nousee vaan 120.3 asti!

E: ja tosiaan näköjään kun tuon 1/17 osan laskee mukaan, saadaan tulokseksi 1km/h lisävauhtia:S
Vaikuttaa siltä, että tasapeli tuli:D



- Leppäkerttu kirjoitti:
1.1304 km/h jos tarkkoja ollaan...
- Vanhemmat »