IRC-Galleria

Tuhannen ja yhden työn kertomuksiaMaanantai 24.05.2010 13:38

Minulla on innostava ja mielenkiintoinen, parhaimmillaan palkitseva työ. Pääsen läheltä seuraamaan nuorten miesten elämän eteenpäin menemistä. Onnistumaan auttaminen on itse asiassa mahtavaa puuhaa. En suoraan sanoen osaa sanoa, että tekisin jotain erityistä, koska vuoden varrella tapaamani miehet ovat lopulta ihan itse järjestäneet asioitaan. On etuoikeus tehdä miestyötä näin.

Koska en osaa määritellä tarkasti, mitä teen nuorten miesten kanssa, haluan kertoa mitä esimerkiksi teen, kun en tapaa heitä. Tehtäviä on tuhansia jo pelkästään hankehallinnossa.

Otetaan esimerkiksi EVVK:n digitaalinen ääni- ja kuvatallennin. Tiesin, että hankkeeseen sisältyy sosiaalisen median sisältöjen tuottamista. Siksi toivoin, että hankkeesta voisi hankkia kuva- ja äänitallentimen.

Kun vuosi sitten aloitin, oli ensimmäinen tehtäväni budjetinmuutos. Samassa yhteydessä ehdotin esimiehelle, että hankkisimme tallentimen ja että se mainittaisiin kustannusarviossakin. Rahoittaja suhtautui asiaan myönteisesti.

Etsin verkkokaupoista erilaisia tallentimia ja luin käyttökokemuksia kertaavia blogeja, koska halusin olla varma, että hankimme hyvän tallentimen. Kun sain päätettyä merkin ja mallin, pyysin tarjouksia. Tilasin edullisimman. Työ ei suinkaan pääty tähän.

Laitteen saavuttua hankkeen asiakkaat pääsivät harjoittelemaan laitteen käyttöä ja suunnittelemaan ketä haastatellaan, mutta minun tekemäni paperityö jatkui.

Lasku maksettiin Violassa, tilitoimistossa kulu kirjattiin kirjanpitoon. Seuraavaksi kulu sisällytettiin maksatushakemukseen. Eli kirjaan kustannuksen sille tarkoitettuun paikkaan ja hankintaluetteloon muiden hankintojen joukkoon. Seuraavaksi maksatuhakemus menee Ely-keskukseen käsittelyyn. Jos tallentimen hankinta on hankepäätöksen ja lainsäädännön mukainen, se hyväksytään ja kustannukset korvataan Viola ry:lle.

Tässä vaiheessa voin viimein lopettaa paperityöt ja keskittyä laitteen käyttämiseen yhdessä hankkeen asiakkaiden kanssa.

Myös hallintotyö on palkitsevaa. Oleellista on, että hankkeen toiminta on etukäteen suunniteltua (muutoksia tulee aina) ja että hankinnat tulevat avoimesti kilpailutettua. Olen vuosia tehnyt hanketyötä, mutta aiemmin minulla on ollut tukena iso organisaatio vakiintuneine toimintatapoineen hallinnon suhteen. Nykyisessä hankkeessa olen itse ainoa kokoaikainen työntekijä (se on toisinaan raskasta), mutta toisaalta voin määritellä itse toimintatapoja. Työtä on paljon, mutta se ei ole ylipääsemättömän vaikeaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.