IRC-Galleria

[Ei aihetta]Lauantai 10.01.2009 01:30

http://www.coronaria.fi/www/poliklinikka/pdf_lomakkeet_2006/nikotiiniriippuvuus.pdf

tuli 9 pistettä...


7 - 10 pistettä saaneiden nikotiiniriippuvuus on voimakas. Hoitona käytetään nopeasti vaikuttavaa nenäsuihketta tai jopa yhdistelmää hitaasti vaikuttavasta laastarista ja nopeasta nenäsumutteestaLopettaminen kannattaa aina!

Tupakoinnin lopettamispäätöksen tekemistä ja pitämistä saattavat helpottaa muutamat lopettamiseen liittyvät positiiviset asiat:

20 minuuttia lopettamisesta verenpaine laskee, sydämen syke tasoittuu ja raajojen lämpötila nousee.

24 - 48 tuntia lopettamisesta häkä on hävinnyt elimistöstä, keuhkot alkavat puhdistua tupakointijätteistä ja sydänkohtausriski alkaa laskea.

1 viikko: elimistön verenkierto paranee, miesten potenssihäiriöt vähenevät ja fyysiset vieroitusoireet helpottavat. Haju- ja makuaisti alkavat korjaantua.

1 - 3 kuukautta lopettamisen jälkeen käveleminen ja juokseminen on helpompaa, energisyys lisääntyy ja ruokahalun paranemisesta johtuva painonnousu on hallinnassa. Yskä ja limannousu lievittyvät, keuhkojen toiminta paranee.

10 vuotta: sydänkuoleman riski on merkittävästi alentunut, keuhkosyöpäriski on vähentynyt puoleen tupakoijaan verrattuna ja munuaissyöpävaara tupakoimattoman tasolle

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.