IRC-Galleria

-Mytty-

-Mytty-

siirsi kouluun menoa vuodella. FAMILY MATTERS!

Taina och OYSPerjantai 20.08.2010 01:30

Tainasta mustaa valkoisella, terveisin OYS (Oulun Yliopistollinen sairaala)

En siis KAIKKEA kirjoita, tärkeimpiä asioita sieltä täältä vain..
Lääkärin sanelemaa:

”1,5 vuoden iän aikoihin äiti alkanut epäillä että lapsi ei mahdollisesti kuule, ei tunnu välittävän puheesta, ei noudata kehoituksia. Äiti kertoo ettei lapseen saa katsekontaktia, lapsi pitää pysäyttää jotta huomioisi ohjeita.”

”Äiti kertoo että lapsi on erittäin vilkas, hänellä ei ole lainkaan vaaran tajua, kiipeilee kirjahyllyyn ja viskoo tavaroita. Tarvitsee koko ajan silmällä pitoa. Ehtinyt pienessä hetkessä kiivetä tikapuita pitkin jopa katolle ja leikkipuistossa pyrkii menemään paljon isommille lapsille tarkoitettuihin välineisiin. Taina huutaa isolla äänellä paljon.”

”Vanhemmat väsyneet tilanteeseen ja kotiin on järjestetty kotiapua lapsen levottomuuden ja vilkkauden vuoksi.” ← Kotiapu loppunut heinäkuun lopussa.

”TV:tä katsoo läheltä, palikoilla saattaa leikkiä pitkäänkin ja osaa tehdä niistä korkeita torneja.” Tekee jopa täysillä pilttipurkeilla 7 purkin torneja. :)

”Nyt osastolla todetaan erittäin vilkkaasti liikkuva lapsi, siirtyy hetkessä paikasta toiseen ja puhetta huomioi huonosti mutta kuvia katsoo paremmin. Äänikentässä (kuulotesti) leikki ja touhusi kokoajan eivätkä äänet kiinnostaneet Tainaa. Puhealueen taajuuksilla tehosteäänille reagoi 50-85db:n tasossa, mutta muumilaululle 20db:n tasossa.” Kokonaisuudessaan kuulotutkimukset osoittivat kuulon olevan normaali!

”Lapsen kehityksessä on poikkeavia piirteitä, vilkkaus, puheelle reagoimattomuus ja katsekontaktin puuttuminen antavat aiheita lisätutkimuksiin. Ajoittaiset tasapainovaikeudet selviä vaikka motoriikka muuten vaikuttaakin varsin ketterältä.” Lähete lasten neurologiselle polille.

Oma lastenneuvola laitto lähetteen kotikunnan puheterapeutille, OYS:n erikoispuheterapeutin toiveiden mukaisesti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.