IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Rakkaus
Perustettu
1.7.2007
Tilastot
Käyntejä: 7547 (1.7.2008 alkaen)
Koko
513 jäsentä
Tyttöjä: 464 (91 %)
Poikia: 49 (9 %)
Keski-ikä
38,6 vuotta
Otos: 400 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 38,5 vuotta
Poikien keski-ikä: 39,9 vuotta
Valvojat
|Miiu|, Sirodemoni, jadelles

Jäsenet (513)

EmiliaJohannaTancci_martzu_trallaPisara_84Jenska_82^NaSuTiN^tunerOutoTyyppiTiiperoo-aapeli-oiva-mainio_anna83tikittajaTiina-DiivaTaaviina
« Uudemmat -

-Mytty-Taina och OYSLuonut: -Mytty-Perjantai 20.08.2010 01:30

Tainasta mustaa valkoisella, terveisin OYS (Oulun Yliopistollinen sairaala)

En siis KAIKKEA kirjoita, tärkeimpiä asioita sieltä täältä vain..
Lääkärin sanelemaa:

”1,5 vuoden iän aikoihin äiti alkanut epäillä että lapsi ei mahdollisesti kuule, ei tunnu välittävän puheesta, ei noudata kehoituksia. Äiti kertoo ettei lapseen saa katsekontaktia, lapsi pitää pysäyttää jotta huomioisi ohjeita.”

”Äiti kertoo että lapsi on erittäin vilkas, hänellä ei ole lainkaan vaaran tajua, kiipeilee kirjahyllyyn ja viskoo tavaroita. Tarvitsee koko ajan silmällä pitoa. Ehtinyt pienessä hetkessä kiivetä tikapuita pitkin jopa katolle ja leikkipuistossa pyrkii menemään paljon isommille lapsille tarkoitettuihin välineisiin. Taina huutaa isolla äänellä paljon.”

”Vanhemmat väsyneet tilanteeseen ja kotiin on järjestetty kotiapua lapsen levottomuuden ja vilkkauden vuoksi.” ← Kotiapu loppunut heinäkuun lopussa.

”TV:tä katsoo läheltä, palikoilla saattaa leikkiä pitkäänkin ja osaa tehdä niistä korkeita torneja.” Tekee jopa täysillä pilttipurkeilla 7 purkin torneja. :)

”Nyt osastolla todetaan erittäin vilkkaasti liikkuva lapsi, siirtyy hetkessä paikasta toiseen ja puhetta huomioi huonosti mutta kuvia katsoo paremmin. Äänikentässä (kuulotesti) leikki ja touhusi kokoajan eivätkä äänet kiinnostaneet Tainaa. Puhealueen taajuuksilla tehosteäänille reagoi 50-85db:n tasossa, mutta muumilaululle 20db:n tasossa.” Kokonaisuudessaan kuulotutkimukset osoittivat kuulon olevan normaali!

”Lapsen kehityksessä on poikkeavia piirteitä, vilkkaus, puheelle reagoimattomuus ja katsekontaktin puuttuminen antavat aiheita lisätutkimuksiin. Ajoittaiset tasapainovaikeudet selviä vaikka motoriikka muuten vaikuttaakin varsin ketterältä.” Lähete lasten neurologiselle polille.

Oma lastenneuvola laitto lähetteen kotikunnan puheterapeutille, OYS:n erikoispuheterapeutin toiveiden mukaisesti.

-Mytty-Kaikkea mahdollista .. ..Luonut: -Mytty-Maanantai 28.06.2010 11:42

Karppaus: 2 viikkoa takana, -3,4kg. Enää 20kg jäljellä. xD (on tullu vähä lihottua)

Ehkä paras aamupala, välipala, iltapala.. Ja täyttää ainaki vehnäleseitä käytettäessä. -> http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=659

Kalle [8kk] ryömii, nousee istumaan, konttaa. <3

Pave [8kk] ryömii, nousee istumaan. :)

Allergiat (at the moment...)
Taina :n maitoallergia alkaa helpottaa (Halleluja!) nyt menee jo 1/4 tavallista maitoa. :)
Kalle:lle ei passaa:
*maito
*munakoiso
*parsakaali
*peruna
*bataatti
*kala
*porkkana
(*kukkakaali kaasuttaa)

Pave:lle ei passaa:
*maito
*parsakaali
*kala
*porkkana
*kaura
(*kukkakaali kaasuttaa)

-Mytty-Arjen hallintaa...Luonut: -Mytty-Perjantai 18.06.2010 00:22

Tietämättömille tiedoksi: elokuussa 2v täyttävällä tytöllä havaittiin kuulovika. Itse hoksasin että se on ollu syntymästä asti. Johtuneeko epilepsialääkkeistä raskauden aikana.....?

Aika äkkiä tähän uuteen tilanteeseen ollaan kaikki "opittu".
Taina on huomannut että "käsitellään" sitä ihan erilailla niin on ihan ku eri tyttö.
* ei enää huuda 24/7
* pussailee ja halailee jatkuvasti ja on muutenki liki. &lt;sydän&gt;
* katsoo silmiin aina kun näkee jonkun, tyyliin "jos tuo vaikka sattuu haluamaan sanoa mulle jotakin"

Tokasin itselleni mielessäni maanantaiaamuna, että "mulla on vammainen lapsi". Sen jälkeen asia EI OLE vaivannut, vaan "mennyt siinä sivussa". Ja mikä ihaninta, Tainan uudenlainen kohtelu tuntuu meille luontevalta. Ei oo erikseen tarvinnu ajatella, että "ai niin, ei se kuulekaan". Ja mikä kauneinta, mies opetteli viittomia itsekseen työpäivän aikana. &lt;sydän&gt;

Sara oli masentunu pari päivää, mutta kun asiaa on käyty läpi Saralle, tänään oli taas jo hyvä päivä. Sara oli monta päivää ettei edes leikkiny Tainan kanssa ja eilen vaan makas sängyssään puoli päivää. &lt;suru&gt;

POJAT
Porkkana lisättiin kokeeksi ruokavalioon, mutta neljäntenä päivänä molemmille nousi ihottumat selkään ja vatsaan. Ja huutaneet ovat koko ajan. Onneksi vain päivän, yöllä jonkin verran. Eli kasviksista käyvät vain maissi, kukkakaali ja parsakaali. Paavolla lisäksi peruna.

tropfen.....Luonut: tropfenTiistai 25.05.2010 12:35

Jalustallinen turvakaukalo olis hakusessa...

Sellaset nykyaikaiset yhdistelmät kans hakusessa...

Ilmoittakaahan jos on jollai ylimääräsenä nurkissa...


KIITOS :)
.. tosin varmaan seuraavat 10 vuotta tossa on hiekkaa. Pygäsin tuon keskelle meidän ja naapurin rajaa. Naapuri hommaa hiekan. Pinta-alaa on ~6 neliöö. Luulisi sen riittävän neljälle penskalle, kun eivät siinä kuitenkaan ole samaan aikaan aina.

tunerArtun suosikkikuvakirjaLuonut: tunerKeskiviikko 07.04.2010 02:14

.. on tällä hetkellä Bilteman katalogi. Ei meinaa tulla syömisestäkään mitään ku aina pitää lukea kyseistä opusta. Arttu osoittaa tuotetta ja sanoo "tämä on" .. johon isin/äidin täytyy jatkaa "ohivirtausventtiili moottorin viritykseen" tai jotain vastaavaa. Onneksi ei sentään tartte selittää mihin sitä käytetään.

Biltemassa on kyllä nykyään ihan mieletön valikoima kaikkea hyödyllistä. Täytyy varmaan torstaina käydä asioimassa.
Paino: 14 (12.8)

Pituus: 88,4 (85)

Pään ymp. 51,2 (49,5)


Kasvaa sopusuhtaisesti.
Potalle opettelee.
Puhuu pikku lauseita.
D-vitamiinin käyttö jatkuu.
Näkee,kuulee.

SaanazMun rakas tänään 2 vuotta <3Luonut: SaanazPerjantai 05.03.2010 12:48

Aika menee vaan ihan liian nopeesti.. <3

tunerLunta ja luoliaLuonut: tunerKeskiviikko 10.02.2010 01:15

Lunta kyllä piisaa ja viimeaikoina päiväohjelma on mennyt jokseenkin näin:

1. Herätys ja aamupala
2. Ulos kolaamaan
3. Arttu päikkäreille
4. Jotain muuta

Lumi ei enää mahdu tälle tontille ellei sitä lapioi mielettömiksi kinoksiksi. Selkä- ja vatsalihaksia vähän kolottaa välillä.

Kinokset on kuitenkin tullut käytettyä hyväksi! Jo kolmessa on luola! Vielä olisi ainakin yksi kinos linnoitettavana. Siihen ajattelin tehdä tunnelin!

Etupihalla on ajoluiskan ja parkkipaikan kolaamisesta syntynyt kinos. Takapihalla on polku talon ympäri ja naapuriin. Tuli sinnekin tehtyä kinos ja siitä "iglu".

Sini-MarikaOnni 1v 3kkLuonut: Sini-MarikaTiistai 02.02.2010 10:48

Tämän kuun aikana Onni on oppinut tärkeimpänä vihdoin ja viimein liikkumaan ulkovaatteet päällä. Tai osashan se ennenki, jos jotain tarpeeks mielenkiintosta sattu olemaan näkyvillä, mutta nyt se ihan oikeesti oikeesti kävelee ja juoksee ja leikkii jne. Kyllä tuli ulkoilusta _niin_ paljon mukavampaa! :)

Sen lisäksi Onnista on tullut entistä parempi kiipeilijä. Nyt pääsee jo hienosti sohvalle, sängylle jne. ja se ei kyllä ainakaan elämää helpota. Iinaakaan ei enää saa oikeen mihinkään Onnin ulottumattomiin, joten se on vaan vahdittava hyvin tarkkaan, ettei sitä pientä satu, Onni kun tykkää välillä kokeilla aika rajuin ottein. :)

Onni on myös oppinu ainaki kävelemään ja taputtamaan yhtä aikaa, se näyttäis olevan kivaa. :D

Nyt en muista, onko muuta "isompaa" uutta tullu. Jotain pientähän nyt tulee tässä iässä koko ajan. Mutta hienosti osaa joka tapauksessa jo kaikkee. <3

Tämän kuun aikana on myös puhjennu hammas numero 8.

Onnin sanoja:

-isi
-kissa (tarkottaa välillä myös muita eläimiä, kun pelkkää kissaa.)
-Onni tietää myös, että kissa sanoo "mau"
-äiti
-harja (hiusharjaa tarkottaa)
-kalenteri (sanottu vaan kerran)
-vauva
-kaa (=kato)
-mämmäm (=maito)

Nuo viimeset nyt ei oikeita sanoja oo, mutta ne on siis sellasia "vakioilmasuja", mitä Onni käyttää asioista. :) Ja ihan miun omia tulkintoja. :D
« Uudemmat -