IRC-Galleria

Aamukaksi

Aamukaksi

Ei ole täällä enää. Yhteydenotot tarvittaessa sähköpostitse.
Olen havainnut, että kun sitä tulee aikuiseksi, niin asiat alkavat maksaa tuhansia euroja. Erityisesti raivarit. Viime vuonna synttäreitäni juhliessa tarjolla oli tässä nimeämätöntä draamaa, joka tuli lopulta melko kalliiksi kaiken hatutuksen lisäksi. No, raha on onneksi omassa arvomaailmassani suhteellisen triviaali asia joten sitä en juurikaan jäänyt harmittelemaan, mutta muuten otti kyllä tavattoman koville.

Onneksi syntymäpäiväjuhlat ovat kuitenkin vain kerran vuodessa ja eiväthän ne nyt kahta vuotta putkeen voi mennä päin persettä – vai voivatko? Voivat. Eilisillä synttäribileillä vasten kasvoja pyyhittiin niin uskomattoman kauniilla syntymäpäivälahjalla, että jos saisi valita sen ja tarkoituksella yliajetuksi tulemisen välillä, niin valitsisin epäröimättä jälkimmäisen. Pitäisi selkeästi ymmärtää, että kun aikuiset ihmiset ovat liiallisen jalon tuntuisia, niin siihen on kuin onkin mitä todennäköisimmin kymmenen isoa ja vihaista koiraa haudattuna.

Konkreettisten järjestämiskustannuksien lisäksi synttärit tuntuvat näinä vuosina maksavan melko lailla liikaa. Välilliset tuhansien eurojen taloudelliset menetykset harmittavat tietysti nekin kun niitä on näköjään pakko ottaa päälleen jo toista vuotta putkeen. Sen kanssa sitä kuitenkin selviäisi, mutta loppuun tästä paskasta mulla ei oikeasti ole varaa tai henkistä jatkamista. Toinen vuosi ystävien menettämistä synttäreillä on aivan liikaa. Tärkeitä ystäviä oli ennen eilistä jäljellä kaksi ja näin maanantaiaamuna yksi vähemmän.

Vuosi ystävyyttä toisensa jälkeen tekee ihmisestä näköjään sokean. Sitä alkaa luottaa täysin ventovieraisiin ihmisiin niin paljon, että antaa oman ainoan elämänsä heidän käsiinsä. Alkaa luottamaan siihen, että koska ei pystyisi itse tekemään jollekin ihmiselle pahaa, niin tämäkään ei pystyisi tekemään sitä sinulle. Virhearvio. Läheisinkin ystävä voi näköjään koska tahansa ilmeen värähtämättä lyödä keittiöveitsellä selkään kaikista lupauksista huolimatta.

Yksi jäljellä. Pitääkö tässä nyt menettää luotto siihenkin suuntaan? Ei, sitä viimeinen ystäväni ei ole ansainnut, mutta tämän luottamuksen on paras olla aiheellista. Toiseen (vai lasketaanko se sitten jo kolmanneksi?) tällaiseen kertaan jaksaminen ei riitä ja nytkin kuljetaan jo äärirajan molemmin puolin.

Kirjoittamista voisi jatkaa loputtomiin, mutta ei se siitä valmiimmaksi tule. Ei vaikka kuinka toivoisi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.