IRC-Galleria

OINAS - Onni on olla oma itsensäTorstai 20.07.2006 18:16

Ollaksemme onnellisia, meidän on oltava uskollisia itsellemme...
- William Hazlitt, Oinas

Oinaan väri on punainen, mikä kertookin jo paljon. Oinas on vauhdikas ja elävä, innostuva ja spontaani, itsevarma ja huoleton. Oinaassa on usein "jotain alkuperäisen voimakasta koko olennossa", kuten Aino Kallas sanoi Maria Jotunista, joka on moninkertainen Oinas. Oinas on myös energinen ja voimakastahtoinen, Oinas haluaa hoitaa hommat oman päänsä mukaisesti ja tehdä jotain ainutkertaista, omaa juttuaan, sellaista minkä vain se voi tehdä. Ja oman juttunsa löytänyt Oinas myös kokee itsensä ainutlaatuiseksi, "meitä on vain yksi kussakin maassa", sanoi Oinas, Bette Davis.

Oinas on oman onnensa seppä, joka ei juuri välitä siitä, miellyttääkö sen tyyli toisia vai ei. Sosiaaliset pintakuviot aito Oinas sivuuttaa mennen omia teitään ja kaihtaen sellaista, missä se ei voi olla oma teeskentelemätön itsensä. Sen elämänohje voisikin olla: "Mitään sellaista, mikä ei ensinkään riipu meistä itsestämme, olkoon se muuten kuinka hyvää tahansa, emme saa koskaan haluta kiihkeästi... kaikki sellainen, ajatustamme askarruttaessaan estää meitä kiintymästä muuhun, minkä saavuttaminen riippuu itsestämme." (Descartes, Oinas).

Oinas on onnellinen kun se voi toimia juuri tässä hetkessä ja juuri silloin kun siltä tuntuu. Oinaalla on myös uskoa siihen, että elämä tarjoaa sille aina uusia mahdollisuuksia ja tilaisuuksia onnensakin rakentamiseen. Oinaan mielestä "jokainen hetki on kultainen sille, jolla on visionääristä kykyä tämä nähdä". (Henry Miller, Oinas nousussa).

Oinas ei tee Saturnuksen tapaan tarkkoja toimintasuunnitelmia, Oinaalla on vain optimistinen ja valoisa yleiskuva tulevista mahdollisuuksista sekä vahva usko omiin kykyihinsä toimia hetken impulssien mukaan sitten kun aika koittaa. Neptunusmerkki kahdennessatoista kertoo siitä, että useimmilla Oinailla on sisäinen tunne korkeamman voiman ohjauksesta. "Minua on aina ohjannut jokin kaukainen sävel - taistelulaulu epäilemättä...", sanoi Bette Davis. Jos Oinas on asenteiltaan uskonnollinen, se yleensä jättää tulevaisuuden Francis Baconin (Jupiter Oinaassa) tapaan "jumalallisen kaitselmuksen huomaan".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.