IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

LuontevastiSunnuntai 14.01.2007 22:10

"Jos sinulla olisi vielä vähän enemmän luonnetta, olisit maksalaatikko", tokaisi ystäväni minulle saaden minut hihittämään (tai piihittämään - termi, jonka osa ystävistäni jo tunteekin) hillittömästi. Olen toisinaan rasittanut itseäni ja läheisparkojani miettimällä, onko minulla kenties jo liikaa luonnetta. Ehkäpä on, ehkäpä ei; en osaa sanoa. Silti toivoisin usein, että osaisin pitää suuni kiinni, enkä niin ennakkoluulottomasti toitottaisi aina käsityksiäni ja mielipiteitäni. Vaikutan varmasti idiootilta toisinaan. Toisaalta - kukapa niin ei tekisi silloin tällöin.

"Ai et halua vaikuttaa idiootilta?" samainen läheiseni tokaisi minulle. "No, keksin yhden ratkaisun: ensinnäkin sinun tulee pitää suusi kiinni kaikkialla, ettet vahingossakaan vain aiheuttaisi pahennusta tai sanoisi jotain väärää. Toisekseen et saa katsoa ketään, ettet ärsyttäisi heitä. Kolmanneksi et saa oikeastaan olla kenenkään kanssa missään tekemisissä, sillä sekin ärsyttää joita kuita. Neljänneksi..." On pakko myöntää, että hän on oikeassa. Aina ollessaan kanssakäymisissä ihmisten kanssa riskeeraa ihminen oman maineensa ja kasvonsa. Useimmiten se ei liiemmin haittaa, vaikka sitä törttöilisikin oikein huolellisesti. Aina on olemassa niitä ihmisiä, joiden mielestä törttöilijä on mielenkiintonen persoona - ja mahdollisesti mukavakin, jos verivihollinen sattuu pitämään häntä imbesillinä.

Maailma on aivan liian täynnä vihollisuuksia ja ihmisiä, jotka muodostavat käsityksen toisesta pelkästään heppoisten vääriin tulkintoihin perustuvien arvioiden mukaan. Suotakoon se heille.

Omapahan on menetyksensä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.