IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

ErittelyjäSunnuntai 04.03.2007 23:37

Ystäväni tuli eilen tapaamaan minua ja syystä tai toisesta nousi esiin perin erikoinen puheenaihe. Keskustelimme näet siitä, miksi ihmisillä on tapana suorittaa eritteiden poistaminen - siis esimerkiksi virtsaaminen ja ulostaminen - yksityisesti. Eikö siinä vallan mene sosiaalisesti hyötykäyttöön kelpaavaa aikaa hukkaan? Ystäväni kertoi minulle, että miehillä on nähtävästi tapana keskustella keskenään vessa-asioitaan hoitaessaan. Itselleni tämä ajatus kuitenkin oli perin outo. Niinpä ryhdyinkin miettimään olenko lainkaan oikeassa halutessani sulkeutua yksin wc:n yksinäisyyteen.

Miksei kuonan poisto voisi olla julkinen tapahtuma? Ajatus kuulostaa kyllä yksityisyyteen tottuneesta vähintäänkin erikoiselta, mutta... Ainakin lapsille se on hyvinkin sosiaalista toimintaa. Kolmivuotiaalla tyttärelläni on tapana raahata pottansa olohuoneeseen, mikäli koolla on mielenkiintoisia vieraita. Miksei aikuinenkin voisi tehdä moista? Potta vaan kainaloon ja menoksi! Ja - entäpä - miksemme me länsimaiset ihmiset yleensä syö istuessamme wc-pytylllä?

Huolimatta siitä, että olen pohtinut tällaisia asioita ei wc-käyttäytymisessäni ole tapahtunut muutoksia. Ilmoitan kyllä, mikäli aion ryhtyä muuttamaan tarpeideni teon showksi. Älkää pidätelkö hengitystänne odottaessanne... Tai, no, voitte aina tietysti harjoitella.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.