IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

EläinrääkkäyksestäKeskiviikko 18.06.2008 13:33

Taas vaihteeksi ärsyttää. http://www.youtube.com/watch?v=0cBBudN0_-E
Katsele ja lue sitten. Sanotaan jo nyt että videon julkaisija ja videon väitökset tässä ärsyttää.


On nyt jo useammasta suunnasta tullut näkyviin näitä Guillermo Vargas Habacucin "koirantappo"-taiteen kieltäviä addresseja. -07 syksyllä toteutetussa teoksessaan Vargas oli napannut kulkukoiran kadulta, köyttänyt sen seinään(noin parin kolmen metrin liikkumavaralla) ja kirjoittanut seinälle koiranruoalla "Eres Lo Que Lees", Olet Mitä Luet. Lähes välittömästi näyttelyn jälkeen netissä alkoi kiertää videoita ja kuvia kertoen koiran nääntyneen nälkään. Jostain syystä tämä eläinrääkkäys-aktivismi on vasta lähes vuotta myöhemmin tullut suomeen asti.

Ja koko touhuhan on täyttä paskaa. Näyttelyn omistaja on itse ilmoittanut useammassa eri lehdessä(mm. The Guardian:ssa), että koira kaapattiin kadulta nälkiintyneenä ja sitä ruokittiin säännöllisesti. -07 ollut näyttely on jo vanhaa tietoa ja väitteet koiran kuoliaaksi näännyttämisestä ovat internetissä levitettyjä valheita, joille ei ole mitään todellista näyttöä. The World Society for the Protection of Animals (WSPA) ja lukuisat muut järjestöt tutkivat asiaa, eivätkä pystyneet todentamaan väitteitä koiran kuolemasta tai kaltoin kohtelusta. Toki he tuomitsivat elävien eläinten käyttämisen tällaisessa näyttelytarkoituksessa, mutta väitteisiin koiran kiduttamisesta ja näännyttämisestä ei ole mitään todisteita.

"Kuolinkamppailu" ei taiteilijan eikä näyttelynomistajan mukaan kestänyt päiviä, koska koira ei ensinnäkään ollut edes kokonaista päivää kiinni, vaan oli noin kolme tuntia näytillä ja sen jälkeen karkasi.

Itse pitäisin näyttelyn järjestävää hieman suurempana auktoriteettinä kuin yksittäisiä koirafaneja netissä. Mitään konkreettisia todisteita koiran kaltoin kohtelusta ei ollut. Kulkukoiran seinään kiinnittämisessä ei ole mitään erikoista, monet koirat viettävät narun päässä kuukausia, ellei jopa vuosia kerrallaan. Ehkä ulkona vapaana liikkuvalle kulkukoiralle köyttäminen oli paha paikka, mutta kuvista päätellen se sopeutui nopeasti(tai alistui, miten asian haluat nähdä).

Taiteilija siis otti yhden aliravitun kulkukoiran kadulta ja köytti sen sisälle, ruokkien sitä säännöllisesti. Kylläpäs oli julmaa. Luultavasti koiran elämän onnellisin päivä. Ruokaa ja turvallinen oleskelunurkkaus näyttelyssä. Kaduilla juoksee miljoonia samanlaisia koiria, jotka elävät jatkuvasti aliravittuna eivätkä saa välttämättä kunnon ruokaa päiviin. Sitten yksi tuodaan sisälle ja siitä saadaan kohu?

Todistaa vain kuinka moraalittomia eläinsuojelijat voivat olla. Koko näyttelyn aikana kukaan ei yrittänyt vapauttaa koiraa, ei ruokkia sitä, ei soittaa poliisia. Siinähän vain räpsivät kuvia ja sitten menevät nettiin keksimään valheita. Olen kyllä samaa mieltä, ettei nälkiintynyt koira ole taidetta ja järkyttynyt näyttelystä. Järkyttynyt siitä kuinka tekopyhiä paskiaisia nämä eläinaktivistit sitten ovat, jos ovat vain räpsineet kuvia coctailpalat huulessaan eivätkä tehneet elettäkään koiran vapauttamiseksi, JOS SE KERRAN NÄYTTI NIIN KÄRSIVÄLTÄ. Aateboikotoijat vailla minkäänlaista selkärankaa, hyvähyvä.

Toiminnasta tulee mieleen ihan kreationistiliikkeiden tempaukset ameriikan markilla. Otetaan vajavaiset tiedot aiheesta ja vedetään täysin vääriä johtopäätöksiä, jotka sitten suuren kohun ja mediabolemiikin varjolla väännetään skandaalinomaiseksi kohuksi. Katsellaan vain vierestä ja sitten valokuvista luullaan tekevämme jotain nerokkaita johtopäätöksiä ja vedotaan tunteisiin todisteiden puuttuessa.

Samanlaista tekopyhää paskaa on suurin osa eläinsuojelujärjestöistä täynnä. Esimerkkinä voisin vaikka ottaa PETAn ja ALFin. PETA boikotoi lähes kaikkea vastaan, jos vain siinä on käytetty eläimiä jossain vaiheessa tuotantoa. PETA älähtää aina jos vain ravihevonen joudutaan lopettamaan loukkaantumisen johdosta, puhumattakaan lihateollisuudesta kokonaisuudessaan. Kuitenkin kun katsellaan PETAn omia julkiseksi vaadittuja rekisterejä eläinten sijoitteluista, järjestön omissa suojakodeissa tapetaaan vuosittain tuhansia eläimiä. Hyväkuntoisia, joskin heitteillejätettyjä. Lähestulkoon samalla tahdilla, mitä eläimiä poimitaan kaduilta, niitä tapetaankin. Kuulostaapas todella inhimilliseltä toiminnalta. ALFista en edes ala paasaamaan, ääriaktivistijärjestöllä on takanaan useita lakisyytteitä tuhopoltoista ja vandalismista, millä nämä pässit ovat aiheuttaneet miljoonien vauriot ja vuosien tieteellisen tutkimuksen katoamiset. PETAn johtaja, Ingrid Newkirk, on usein puhunut ohi suunsa ja antanut hyväksyntänsä myös ALFin kaltaiseen terrorismiin, vaikka 'virallinen' linja onkin laillisia reittejä pitkin eteneminen.

Kumpikin järjestö harrastaa myös propagandaa vailla perusteita. Monista shokkijulisteista on nähty että ne ovat joko: täysin feikkejä,lavastettuja tilanteita; 'tilanne-kuvia'(nauta kaatuu liukkaassa mudassa ja viljelijä kävelee ohi, niin että kuva näyttäisi kuin siinä potkittaisiin maassa lojuvaa pihviä); tai mahdollisesti yksittäistapauksia joltain vaimoaanhakkaavan psykopaattimaajussin tilalta, joka elää vodkan voimalla jossain vanhan itäblokin maan syvimmässä metsäkolkassa, eikä tuotakkaan ruokaa oman talonsa ulkopuolelle. Sitten läiskäistään kynitty ja kurjan näköinen kana julisteeseen ja sanotaan että siinä, syö siitä. Niin ne elukat syövät luonnossa toisiaan muutenkin. Jotkut tutkimukset jopa spekuloivat että ihmisen tietyt sisäelimet, kuten aivot, ovat tarvinneet eläinproteiineja kehittyäkseen nykyisenkaltaisiksi.

Eläinkokeita vastaan protestoidaan aktiivisesti ja varsinkin ALF tuhoaa tutkimuslaitoksia aktiivisesti vapauttaakseen koe-eläimet. PETA, virallisesti ainakin, protestoi tutkimuksia vastaan vain shokkikuvilla koe-eläinten kurjista oloista. Ingrid on sanonut että vaikka eläinkokeilla kehitettäisiin parannuskeinoa AIDSiin, he olisivat sitä vastaan(koska heidän mielestään tauti on helposti estettävissä ja sen ehkäisystä pitäisi vain kertoa aktiivisemmin nuorille). Osa PETAlaisista on vapaaehtoisesti ilmoittaunut lääkkeiden testauksen kohteiksi. Hassua on myös että PETA virallisesti tukee kantasolututkimusta. Napanuorasta, pariviikkoisista sikiöistä ja muutamasta vaikeammin hankittavasta kohteesta löytyvät kantasolut ovat siis täysin okei, mutta eläimet eivät? Puhuinko jotain siitä tekopyhästä ja tällaisen politiikan valossa, oksettavasta näkökulmasta? Ihmissikiöitä voidaan siis silputa kuitenkin täysin mielivaltaisesti, mutta jos kolme hiirtä ovat uuden syöpälääkkeen alkuvaiheiden tutkimuksessa mukana, noustaan barrikadeille.

Okei, olen itsekin eläinkokeita vastaan. Olen sitä mieltä että niistä pitää luopua heti kun vain JÄRKEVÄ vaihtoehto on kehitetty. Vielä sitä ei ole. Tämänhetken vaihtoehdoista muutamat:
-Soluviljelmät. Soluviljelmät ovat melko toimiva, mutta liian epävarma. Useimmilla lääkkeillä on vaikutuksia vain eläviin elimiin, joten niiden vaikutuksia ei voida soluilla pelkästään kokeilla. Soluviljelmät vaativat usein veriplasmaa viljelyvaiheessa, joten eläimet ovat luultavasti mukana tässäkin menetelmässä jossain tuotantovaiheessa.
-Simulaatiot. Simulaatioissa käytetään pohjatietona JO eläinkokeista saatua tietoa, eikä sekään näin ollen toimi varmasti halutulla tavalla. Simulaatiot eivät pysty mallintamaan monimutkaisten reaktioiden vaikutuksia ihmisen elimistössä, joten eläinkokeet tulosten varmistamiseksi ovat välttämättömiä.
-Mikroannostelu. Testataan lääkeaineita niin pienissä määrissä(puhutaan mikrogrammoista, gramman miljoonasosista), että vaikutukset eivät välttämättä ole elimistönlaajuisia. Annostusta lisätään varovasti vaikutusten tehostamiseksi. Käytännössä toteutetaan kuitenkin eläimillä ennen lopullisia ihmiskokeita.
Että joo, eläinkokeista voidaan luopua, kunhan vain saadaan toimiva vaihtoehto. Tällä hetkellä sitä ei ole, ellei ihmisoikeussopimuksia muuteta ja aleta testata lääkkeitä elinkautisvangeilla. Kumman sinä ennemmin ottaisit neulan alle 'kidutettavaksi', joitain eläimiä vai mahdollisesti humalassa virheen tehneen ihmisen, joka on elänyt helvetissä siitä asti itsensä kanssa? Eläinkokeet ovat monissa maissa pakollista lääkkeiden/muiden tuotteiden valmistuksessa, että se voitaisiin todeta turvalliseksi ihmisille.

On hienoa, että epäkohtiin puututaan, mutta onko oikein pyrkiä poistamaan ainoa tapa tehdä asiat, ennenkuin on onnistuneesti edistänyt vaihtoehtoisia keinoja. Tästä joskus aiemmin jo puhuinkin, käyttäen mallina tätä lapsityövoimaa. Useat aatehipit vastustavat lapsityövoiman käyttöä vaatetehtaissa kiinassa/intiassa/jne, koska se on heidän mukaansa 'väärin'. Useimmat eivät vain tajua että siinä saattaa olla koko 10-henkisen perheen ainoa rahanlähde, kun 10 vuotias koulujakäymätön lapsi tuo kotiin sen pari killinkiä. Sitten kourallinen itujuntteja saavat täällä hyvän mielen, kun onnistuneesti boikotoivat vaateketjun nurin ja tehtaat suljetaan. Nytpä samat kakarat potkaistaan kadulle tienaamaan muilla keinoilla, varastaen tai huoraten, mikä sitten onnistuukaan parhaiten. PETA ja ALF terrorisoivat yhteiskuntaa vaatimalla eläimille aktiivisesti paljon parempaa kohtelua, kuin mitä vaativat edes ihmisille. Mitään vaihtoehtoja ei tarjota tai tueta aktiivisesti, halutaan vain pysäyttää kehitys, koska sen eteen muutama eläin on joutunut kokeisiin. Eläinten syömistä ei haluta, vaikka sitähän ne elukat toisilleenkin tekevät jatkuvasti.

Tekopyhää aateboikotointia. Hyvä idea huonosti toteutettuna.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.