IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Lapsityövoima on elinehtoSunnuntai 05.08.2007 14:20

Varmaan useimmat ovat nähneet joskus, kuinka tuttu tai tuntematon on noukka pystyssä selittänyt, kuinka hän ei voi ostaa vaatteitaan H&Mstä, koska osa siellä myydyistä kuteista tuotetaan lapsityövoimalla (eikös tämä väite elänyt vahvasti joskus vuosi pari takaperin ainakin). He sen sijaan kävelevät viereiseen kauppaan ja maksavat vaatteistaan hieman enemmän, mutta luulevat nyt tekevänsä koko maailmalle palveluksen.

Yllättäen koko maailman yli pyyhkäisee tälläinen todella kaunis ideologia(notice the sarcasm): Boikotoidaan lapsityövoimalla tuotettuja vaatteita. Kiinassa pienen sweatshopin johtajat kurkistavat mustan aukon lailla uhkaavasti pimeyttä huokuvaan lompakkoonsa ja kyynel silmäkulmassa naulaavat laudat pajan oven eteen, jättäen 200 reippaasti köyhyysrajan alapuolella elävää huono-onnista ilman sitä ainutta tulonlähdettä. Nyt Pieni Ling palaa kotiin ilman päivittäistä riisikuppiaan, saa isältään ankaran pieksännän ja mikäli pystyy vielä seisomaan omilla jaloillaan hänet potkaistaan ulos tienaamaan rahat toisin. Ling on nyt lapsiprostituoitu kiinan slummeissa.

Kyllä kannatti boikotoida. Asiat ei aina ole niin yksinkertaisia. Suomesta katsottuna on vain helppo tuomita moinen, kun ei täällä niin ankaraa köyhyyttä. Se ihmisarvoja riistävä orjapiiskuripaja alkaa näyttää oikein inhimillisen lämpöiseltä ja houkuttelevalta, kun on valittava bambukepin piiskan alla neulomisen tai katuojassa kuolemisen väliltä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.