IRC-Galleria

Episteme

Episteme

Sulle annan kaiken, kaiken; maallisen ja maanalaisen

Uusimmat blogimerkinnät

FeminismistäSunnuntai 21.11.2010 18:03

(löytyy muualta internetistä myöksin mutta lisäänpä tännekkin)

Olen saanut bannit eräälle kanavalle vain siitä syystä, koska ylläpitäjä oli katsonut galleriaprofiilistani yhteisön Feminismi. Minua on syytetty miesvihasta ja naisten ylivallan ajamisesta miesten sorrolla ja korvat suljettu kaikelta mahdolliselta mitä olen yrittänyt selittää. Välillä on sellainen olo, että en vain jaksa. En enää koskaan halua vääntää eri ihmisille samoja asioita rautalangasta. Tämä on minun feministinen kaapistatuloni. Haters gonna hate!

Monelle on ongelma nimittää itseään feministiksi., varsinkin miehille. Ja osoittaahan jo nimikin että naisia! Naisasialiike.

Feminismistä on eri alalajeja, eli kaikki feministitkään eivät ole samanlaisia. Esim. radikaalifeministeillä voi olla ankariakin mielipiteitä esimerkiksi pornosta ja ihmisihanteena androgyyni. Minä edustan feminismin tasa-arvoista puolta missä pyritään sukupuolten välisen eriarvoisuuden tasoittamiseen.

Usein kuulee syytteitä siitä, että feminismi ei keskity miesten yhteiskunnallisiin eriarvoisuusongelmiin. No mitä tuohon voi sanoa, naisasialiikehän se kuitenkin on, ajaa tasa-arvoa naisnäkökulmasta. Minusta miesasialiike olisi vallan hyvä idea. Sovinistithan eivät aja miesten asioita, toisin kun joskus luullaan, vaan keskittyvät vihaamaan naisia. Toisaalta, onhan se kaikkien etu, että feministit haluavat kumota kireät sukupuolirooliodotukset. Mies voi jäädä Koti-isäksi, eikä kotitöitäkään tarvi jakaa ”naisten töihin” ja ”miesten töihin” vaan voidaan sopia kumpi tekee mitäkin mielummin.

Tajusin olleeni feminismi koko ikäni heti ymmärtäessäni sanan merkityksen. Vuosin varrella sen sijaan, että se olisi saanut minut miesvihamieliseksi, on käynyt päinvastoin. Vielä yläasteella olin kovin ennakkoluuloinen poikia ja miehiä kohtaan, ne ovat kaikki sellaisia ja tällaisia. Feminismi on avannut silmäni tarkastelemaan ihmisiä ennen kaikkea yksilöinä, eikä sukupuolensa edustajina.

Jos joku haluaa edelleen vihata minua juurikin sen takia, että satun olemaan feministi, niin antaa mennä! Keskustelen asiasta mielellään tämän merkinnän kommentoinnissa ja toivoisin ettei minun tarvitse selitellä näitä samoja enää kovin monelle ihmiselle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.