IRC-Galleria

Gamma

Gamma

Omne ignotum pro mirifico

Selaa blogimerkintöjä

Ohi onTorstai 04.10.2007 18:23

Muutto on hoidettu ja tavarat jokseenkin järjestyksessä uudessa asunnossa, illalla luultavasti saan auki nettiyhteydenkin eikä tarvitse enää turvautua julkisiin päätteisiin.

Nyt vain pitää alkaa valmistautumaan Hengen ja tiedon messuille (www.rajatieto.fi), jossa edustamani parapsykologian instituutti on näytteilleasettajana - kunpa vain olisi enemmän vapaaehtoisia tekemässä työtä parapsykologian hyväksi. Instituutin pöytä löytyy kolmannesta kerroksesta, karttanumero muistaakseni 314-315. Luvassa on monenlaista parapsykologiaankin liittyvää ohjelmaa, joten kannattaa piipahtaa paikalla!

Eräs kirjoitukseni muuten julkaisiin kolumnina Ultrassa, jos joku ei ole vielä huomannut: http://www.ultra-lehti.com/kolumnit/kol-2007_10.html Minua haastateltiin myös Mäntän seudulla ilmestyvään sanomalehteen ajankohtaisista ufotapauksista.

Suomen Ufotutkijat kiinnostuivat Mäntän havainnoista

Suomen Ufotutkijat ovat tutkineet ufohavaintoa Mäntässä ja käyneet paikan päälläkin haastattelemassa oudon ilmiön nähneitä. Silminnäkijät ovat kuvailleet nähneensä oudon, raketinomaisen laitteen, joka häviää nopeasti näköpiiristä. Näköhavaintoihin on liitetty myös vilkkuvia valoja.
Parinkymmenen vuoden ajalta vastaavia merkittäviä havaintoja on raportoitu toistakymmentä. Viimeisin ilmoitus tuli Mäntän Raja-Aholta. Ufoksi luokiteltu lentävä esine on nähty myös Mäntän keskustan liepeillä. Ufotutkijat ovat haastatelleet havaintoalueen asukkaita siltä varalta, että lisää silminnäkijöitä ilmaantuisi. Tutkimukset ovat edelleen kesken.
Ufotutkija, helsinkiläinen Jani Lassila kertoo, että nähdyt laitteet eivät ole pitäneet juurikaan ääntä.
– Kutsummekin niitä aaveohjuksiksi.
Vastaavia ohjuksia on Mäntän lisäksi esiintynyt eri puolella Suomea.

Ufo (Unidentified Flying Object, tunnistamaton lentävä esine) mielletään useimmiten liittyvän maan ulkopuolisiin olentoihin. Ufohavaintoja tutkii Suomen Ufotutkijat -yhdistys, jolle tulee yhteydenottoja viikoittain. Havainnoista ilmoitetaan pääasiassa internetin kautta, mutta jonkin verran myös puhelimitse, postitse ja yksittäisten harrastajien välityksellä. Havaintoihin Ufotutkijat suhtautuvat ennakkoluulottomasti, mutta kriittisesti.
– Kenttätutkimukset keskitetään sellaisiin tapauksiin, joista on riittävän todennäköistä saada uutta tietoa. Näitä käyntejä tehdään vuodessa tusinan verran, kertoo Lassila.

Jos ilmiön epäillään johtuvan ilmakehän tai avaruuden ilmiöstä, havainnon tekijä voi aluksi ottaa yhteyttä tähtitieteelliseen yhdistykseen Ursaan siltä varalta, että heillä olisi tyydyttävä selitys tapaukselle. Havainnon taustalla voi olla myös tavanomainen lentoliikenne.
– Usein valoilmiöiden outous johtuu pikemminkin havainto-olosuhteista kuin itse ilmiöstä. Siksi on tärkeää kuulla kaikkia mahdollisia silminnäkijöitä.
Valokuvat, laskeutumisjäljet ja tutkahavainnot nostavat huomattavasti ufotapauksen merkittävyyttä, kuten myös toisistaan riippumattomat havaitsijat.
Jani Lassilan mukaan ufoille on olemassa hyvin monenlaisia hypoteeseja. Kuuluisin on tietenkin ET-hypoteesi, eli ajatus maan ulkopuolisista vierailijoista ufoissaan. Useissa tapauksissa esiin tullut yli-inhimilliseltä vaikuttava teknologia viittaisi tähän.
– Muita siihen kytkeytyviä hypoteeseja ovat, että kyse on meitä älykkäämmistä aikamatkailijoista, vierailijoista toisista ulottuvuuksista tai yliluonnollisista olennoista.
Astetta maallisempi ajatus on, että ufoissa on kyse jonkinlaisesta tuntemattomasta luonnonilmiöstä, joka tuntuu vastaavan hyvin tiettyjä valoilmiöhavaintoja. Lisäksi on esitetty ajatus, että kyse voisi olla jonkinlaisesta kollektiivisesta harhasta ja hallusinaatiosta.
– Yleismaailmallisia selityksiä haettaessa luontevin ajatus on, että ufoissa on kyse hyvin monitahoisesta ilmiöstä, joille ei ole olemassa mitään yksittäistä toimivaa selitystä, kiteyttää Lassila.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.