IRC-Galleria

Ihmiset, jotka uskonnollisesta motivaatiosta vastustavat sukupuolineutraalia avioliittolakia, haluaisin saada huomionne hetkeksi. Oletteko kuulolla?

Haluan tehdä jotain äärimmäisen selväksi. Tämä on jotain, mitä teidän täytyy ymmärtää ja pahoittelen, että ilmaisen sen näin dramaattisesti: Teidän aikanne on ohi.


Tämä ei ole uhkaus eikä julistus. En puhu uskovaisista yleistäen, vaan puhun nimenomaisesti ihmisistä, joiden mielestä uskonnolla on täysi oikeus puuttua yhteiskunnallisiin instituutioihin kuten avioliittoon. Kyllä, yhteiskunnallisiin instituutioihin. Avioliitto ei ole uskonnollinen instituutio. Siltä varalta, että tosiasioita välttelevät mielenne sivuuttivat äskeisen lauseen, kirjoitan sen toiseen kertaan ja vieläpä lihavoituna: Avioliitto ei ole uskonnollinen instituutio. Alkaako mennä kaaliin, vai pitääkö minun copypastettaa tuo lause vielä kerran? Okei, näemmä pitää. Avioliitto ei ole uskonnollinen instituutio.

Miksi aikanne on oikeastaan ohi? Ja kuinka tällainen nuori kloppi kehtaakin tulla väittämään jotain tuollaista? Koska hyvin harva ihminen ottaa teitä enää millään tavoin tosissaan. Uskovaisuus Suomessa on laimentunut valtaosin tapauskovaisuudeksi (jos se koskaan edes oli mitään muuta) ja kirkosta erotaan ennätystahtia. Toisin sanoen meitä ei kiinnosta. Ymmärrättekö? Valtaosaa meistä ei kiinnosta lainkaan se, mitä teillä on sanottavananne siitä, että Raamattu väittää avioliiton Jumalan kehittämä miehen ja naisen välinen pyhä sitoumus.

Valtaosalle meistä Raamattu on uskottavuudeltaan samaa tasoa kuin satukirjat. Sori, niin se vain on. Jos käyttäisitte lähteenänne Kalevalaa, teillä olisi yhtä suuret mahdollisuudet muuttaa meidän mielemme tästä asiasta. Eli kai te nyt hitto vieköön tajuatte tämän, vai oletteko te niin paksukalloisia? Teidän paperille painettu tekstinne ei eroa mistään muusta paperille painetusta tekstistä. Sen quottaaminen toiselle ihmiselle ei välitä mitään maagista pyhän hengen voimaa, joka inspiroisi meidät asettumaan teidän puolellenne taistelemaan hyväntahtoisuutta ja tervettä järkeä vastaan. Tiedättekö mitä se tekee? Se ärsyttää meitä. Se ärsyttää valtaosaa meistä samalla tavoin kuin asematunnelissa parveilevat Herätkää!-lehteä levittävät vanhat naiset tai eri järjestöjen naamalle tunkeilevat feissarit. Osaa meistä se ei edes ärsytä, vaan tilalle on tullut puhdas välinpitämättömyys. Ja jos minulta kysytään, niin ehkä ihan hyvä niin.

Minä en juurikaan välitä siitä, alkaako kirkko vihkimään homopareja vaiko ei, mutta olen melko varma, että niin tulee käymään. Siis oikeasti, luuletteko te, että kirkko aikoo menettää kaikki ne verotulot, joita se jäseniltään saa vain jotta voisi pitää Jouko Pihon kaltaiset latvakakkoset tyytyväisinä?

Yleinen suvaitsevaisuus (huom! puhun oikeasta suvaitsevaisuudesta, en kaiken maailman "eheyttäjien" alentuvasta myötätunnosta) homoseksuaaleja kohtaan ei myöskään ole mikään muoti-ilmiö tai vaihe. Te tietysti haluatte uskoa näin ja uskokaa vain, sillä se vain tarkoittaa että te olette aivan liian koppavia nähdäksenne, mitkä muutokset yhteiskunnassa ovat kauaskantoisia ja mitkä eivät. Samalla tavoin kirkosta eroaminen ei ole mikään muoti-ilmiö, mutta uskokaa niin jos tosiasioiden pakeneminen auttaa pitämään yllä teidän henkistä hyvinvointianne tässä maailmassa, joka on vähitellen lakannut pitämästä teidän pronssikautisia paimentolaisheimotarinoitanne moraalisen toiminnan mittapuuna.

Summa summarum: Antakaa nyt jo olla. Ketään paitsi teitä itseänne ei kiinnosta ja te olette hyvin vähälukuinen (vaikka myönnän, että sitäkin äänekkäämpi) vähemmistö. Olette ihan turhaan lähtemässä masinoimaan mitään toimintaa tätä vastaan, koska te ja teidän Raamattunne eivät pysty pysäyttämään edistyksen kulkua, vaikka kuinka niin luulisitte. Ja uskokaa vaan Jumalaan ja Jeesukseen tai mihin nyt haluattekaan uskoa, mutta hommatkaa elämä, ihan oikeasti. Aloittakaa jokin harrastustoiminta, johon ei kuulu profetoiminen, Raamatun pakkomielteinen plaraaminen tai mikään, mikä saa teidät tuntemaan tuota ärsyttävää uskonnollista närkästystä joka penteleen kerta kun joku saa hyvän idean. Olen kuullut, että esimerkiksi sauvakävely on tosi terveellistä ja pitää mielen vireänä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.