IRC-Galleria

Kun tunnettu muusikko tekee paukuissa todella hyvän kappaleen tai tiedemies LSD-tripillä keksii Nobelin arvoisen oivalluksen, miksi tyypillisenä vastalauseena kuulee: "No ei sitä ainetta voida tässä ylistää, olisi se muutenkin saanut tuon aikaan!" ?

Mutta kun joku ihminen, joka sattuu olemaan aineen käyttäjä tulee hulluksi / tekee itsemurhan, niin siinä tapauksessa kyseinen huume on automaattisesti pääosallinen koko tragediaan.

Mihin helvettiin tällainen logiikka oikein pohjautuu?

No okei, kyllä minä tiedän vastauksen, se oli retorinen kysymys.

Nyt ihmiset se järki käteen jumalauta. Jos aiotte soveltaa huumeiden pääosallisuutta tai vähätellä niiden vaikutusta, niin tehkää se ainakin sitten johdonmukaisesti.

TeknologiastaTiistai 10.11.2009 15:33

Lähiaikoina minua on alkanut riepomaan se, mitä kutsun ihmiskunnan teknologiseksi kehitysvammaisuudeksi. Muusikko Daniel Gildenlöw totesi kappaleessa Nihil Morari, ettei 99 % ihmiskunnasta kykenisi kasaamaan edes yksinkertaista hehkulamppua, vaikka laittaisimme aseen heidän ohimolleen.

Kuulun itse tähän 99 prosenttiin, joten kaipa tästä aiheesta saarnaaminen tekee minusta tekopyhän, mutta hitot. Lieventävänä asianhaarana täytyy sanoa, että ymmärrän hehkulampun toimintaperiaatteen teoriassa.

Kun pääsemme kehittämään biomekatroniikkaa (ns. kyborgiteknologiaa), genetiikkaa (perinnöllisyystiedettä) ja neuroimplantteja (esim. aivoihin syötettäviä tietokoneen käyttöliittymiä), jostain ilmaantuu kasa ihmisiä, joiden mielestä tällaiset toiminnat ovat luonnottomia.

Onko teknologia luonnotonta? Mitä edes on teknologia? Se on ihmisten saamien tietojen soveltamista käytännössä. Eläimilläkin on omaa teknologiaansa, vaikka se pohjautuukin ehkä osittain enemmän niiden vaistoihin ja geneettiseen muistiin. Tulisivatko ne leimata epäluonnollisina? Päinvastoin - teknologia on toimiva uloke meidän selviytymisemme ja kehityksemme kannalta.


"Ihmisen ei pidä leikkiä jumalaa!", kuuluu uskovaisten ja miksei muidenkin rasittavien moraalituikkujen vastalause transhumanismia ja muita oikeasti siistejä ja mielenkiintoisia juttuja kohtaan. Olen samaa mieltä - leikkien aika on ohi ja nyt meidän on aika siirtyä tositoimiin ja muuttua oman kehityksemme jumaliksi.


Aiheesta lisää:
Transhumanismi
Biomekatroniikka
Tietotekninen neurotiede
Neurologiset implantit
Aivo-tietokone -käyttöliittymät
Perinnöllisyystiede
Kybernetiikka

LUUMUMaanantai 09.11.2009 02:27

ÖljyonnettomuusloitsuMaanantai 02.11.2009 16:43

Monella tapaa olen kuin sähköä ja aaltoliikettä
minulle tulee noudattaa Nyquistin teoreemaa
ja näennäisesti minä riipun tarkkailijasta
onnistumiseni riippuu tunneloitumisesta
minä olen sitä ainetta, josta sielut rakennetaan.

Minä olen hieman keskiarvon alapuolella
minun niveleni pysyvät yhdessä itsesäälin voimalla
ja raivon ja kaunan salatieteet
liikuttavat happea sisään ja hiilidioksidia ulos
minä olen pieni määrä jotain todella arvokasta.

Ja sinä kaikkine versioinesi
olet hämärä ranta, josta painajaisemme puhuvat meille
sen taivaalla asuu enkeleiden sortovalta.

Ja sinä kaikkine permutaatioinesi
olet pysyvästi laskeutuva syksy
noidankehä ja orjantappurakruunu.


Minä haluan toiseen todellisuuteen
koska tämä on liian kaunista
haluan liikkua pois
haluan olla paikoillani
haluan jäätyä
haluan hermostoni pysähtyvän
haluan tuntea olevani kontrollissa
haluan tuntea itseni erilliseksi.


Jos et pane pahaksesi niin
ponkaisen ilmaan.

Te nypitte sulkiani irti
kuin päivänkakkaran terälehtiä
niin kai minäkin esitän muutaman kysymyksen
ollako vai eikö olla
ja rakastaako vai eikö rakastaa.

Vaikka panisitte pahaksenne
niin ponkaisen ilmaan
sinertäen taivaan
minä ponkaisen ilmaan.

Te upotitte siipeni tähän raakaöljyyn
ettekä kysyneet lupaa siihen
joten kun olen vihdoin oppinut
käyttämään sitä polttoaineena
niin en minäkään kysy
palaako vai eikö palaa
takaisin vai tuhkaksi.

Ja jos te tunnette häviävänne jotain
se on tarpeeksi suuri voitto minulle.

.Maanantai 02.11.2009 12:31

Martti Luther oli ihan bullamössötyyppi.
Tässäpä oivallinen kysymys kristityille:

Jos huumeet ovat niin vaarallisia, miksei niistä ole mitään erillistä mainintaa Raamatussa? Raamatussa ei mainita käsittääkseni muita aineita kuin alkoholi ja sitä käytetään jopa osana merkittävää rituaalia rituaalia - ehtoollista. Alkoholista on myös paljon huonoa sanottavaa Raamatussa, mutta muista aineista ei varoiteta sanallakaan. Tästä huolimatta mm. surullisenkuuluisa Usko ja Urheilu -sivusto vertaa seuraavalla tavoin huumeita ja alkoholia:

http://www.uskojaurheilu.fi/2008/huume/images/kaavio.gif
http://www.uskojaurheilu.fi/2008/huume/info.html

(Ja hei, ylikonstaapeli Teuvo Piironen, me tiedämme, että olet niin uskomattoman tosissasi siitä, että kannabis on äärimmäisen vaarallinen suhteessa "täysin turvalliseen" alkoholiin, mutta esim. kolmen huutomerkin käyttäminen peräkkäin antaa lähinnä kuvan, että tekstin on kirjoittanut ala-astelainen.)


Jos kerran ainoa vitun aine, jonka vaikutuksista erikseen varoitetaan raamatussa on alkoholi, miksi siihen suhtaudutaan niin paljon kevyemmin kuin muihin aineisiin? Miksi niin voimakkaasti Raamattuun vetoavat ihmiset vain päättävät todeta ajankuvansa mukaisesti että huumeet ovat vaarallisia, vaikka heidän pyhässä kirjassaan ei ole mitään erillisiä viittauksia muihin psykoaktiivisiin yhdisteisiin? Muunmuuassa kannabis on ikuisuuksia vanha päihde, luulisi että se saisi Raamatussa edes jonkinasteisen maininnan, jos se olisi "tappava hermomyrkky" tai "porttihuume".

Pelkästään kahdesta tavasta ensimmäinen, jolla jopa amerikkalaiset kristityt nettisivut voivat viitata huumeidenkäytön tuomittavuuteen uskonnollisesta näkökulmasta on kehotus toimia valtion lakien mukaan ja että lakien rikkominen on syntiä. Joten ennen kuin huumeet tehtiin laittomiksi, niiden käyttäminen ei ollut syntiä vaan täysin normaalia? Entä jos huumeet laillistettaisiin nyt? Eikö se tarkoittaisi sitä, että huumeidenkäyttö lakkaisi olemasta syntiä? Entä jos menisin Amsterdamiin polttamaan pilveä tai kenties Portugaliin käyttämään jotain muita huumeita? Tekisinkö silloin syntiä, koska en rikkoisi yhtäkään lakia? Vai tulkitaanko tilanne taivaassa sen mukaan, että minkä valtion kansalainen olen, jolloin tiettyjen maiden kansalaiset ovat syntyperänsä puolesta siunattuja vetämään päänsä sekaisin ihan millä haluavat? Tuntemattomia totta vie ovat Herran tiet, jos hänen käsityksensä synnistä vaihtelee kunkin valtion lainsäädännön mukaan.

Toinen tapa viitata Raamattuun on ottaa ne kohdat Raamatusta, joissa puhutaan päihtymyksestä tai juopumuksesta ja yleistää ne koskemaan kaikkien mahdollisten aineiden vaikutusta. No tämähän on aukoton tapa tuomita huumeet, eikö? Jos tätä logiikkaa halutaan soveltaa huumeiden käytön kieltämisessä ja tuomitsemisessa, samalla logiikalla pitäisi sitten kieltää myös se paljon parjattu alkoholi, sekä tämän lisäksi seurakuntatuokioissa siemailtu kahvi ja tee. Suklaa myös pitäisi kieltää, se kun sisältää päihdettä nimeltä teobromiini, jonka aiheuttama addiktio on riittävän voimakasta, että joissain maissa on perustettu ihan omia suklaavieroitusklinikoita.

Joten mikä on teidän perustelunne?

Löytyykö jostain korinttilaiskirjeestä kenties jae: "- - mutta jos mies polttaa valkeaa jauhetta läpinäkyväksi nesteeksi ja työntää sen vereensä metallisella neulalla, hän on tehnyt syntiä." Vai törmäsivätkö juutalaiset kenties taikasieniin Exoduksessa? Käyttivätkö he niitä, rakensivat epäjumalankuvan, jonka jälkeen Mooses piti varoittavan puheen psykedeelien vaaroista?

Miten helvetissä te kristityt oikein oikeutatte oman hyvin poikkeuksellisen huumevastaisuutenne ja samalla käytätte alkoholia, kahvia, teetä, suklaata tai vaikka Mountain Dew'tä?

2Torstai 29.10.2009 03:54

Mä ammun vittu 2 Schnuffelia ja aloitan sitten alusta.

Watts <333Maanantai 26.10.2009 00:17

You cannot control your thoughts, and you cannot control your feelings, because there is no controller.

You are your thoughts and your feelings, and they are running along, running along, running along. Just sit and watch them. There they go. You are still breathing, aren't you? Still growing your hair; still seeing and hearing. Are you doing that? Is breathing something that you do? Do you see? Do you organize the operations of your eyes, and know exactly how to work those rods and cones in the retina? Do you do that?

It happens, and it is a happening. Your breathing is happening. Your thinking is happening. Your feeling is happening. Your hearing, your seeing, the clouds are happening across the sky. The sky is happening blue; the sun is happening shining. There it is: all this happening.

- Alan Watts
http://www.youtube.com/watch?v=8q1Nk9Rf_AU

Kun näin tämän videon, toivoin, että näkisin ruudun alareunassa tunnetun uutisparodioita kirjoittavan Onionin logon mutta näyttää siltä että jenkit ovat valitettavasti vielä idioottimaisempia moraalinatseja kuin olen tähän asti edes uskaltanut luulla.