IRC-Galleria

Karjavaras

Karjavaras

ja sen hurja laumanvartija hauvva

Amsterdamissa, paiva 3Perjantai 01.05.2009 23:57

Heipa hei ja terve taas.

Tanaan mentiin tuossa aamutuimaan kaymaan ensitoiksemme hakemassa tuosta lahikaupasta ''Albert Hijn'' vahan jaakaapin taytetta. Sielta sitten palaillessamme paatimme kavaista vieressa olevalla kampaajalla varjayttamassa mun paa uusiksi kun nuo vanhat varit on niin hyvin kovin haalistuneita. Kun sanoin etta muuten tukka ihan mustaksi mutta eteen niin kirkasta punasta kuin loytyy niin ne kyseli monta kertaa etta ''are you sure? It's very very red....'' Mutta sain lopulta tahtoni lapi. Homma maksoi 46e pelkka varjays, varsin kallista mutta kuitenkin halvempaa kuin suomessa.
Olis saattanut olla helpompaa ostaa kaks varia ja varjata itte. Mutta meni jo ja vari on taydellinen.

Sitten ajeltiin taas trameilla keskustaan. Kaveltiin pitkaa oikein turisti katua pitkin missa oli semmosiia ihania pikku kauppoja kylkikyljessa ja shoppailtiin ja nautittiin sydammemme kyllyydesta Amsterdamista. Sitten saavuvuttiin dam aukiolle joka yleensa on taynna katutaiteilijoita ja on muutenkin ihana paikka vaan istusella ja ihmetella maailman menoa mutta nyt se oli taynna rekkoja ja kaikkea mahdollista kun ne purki siella jotain maailman pyoraa jonka ne oli asentaneet sinne kuningattaren synttarien ajaksi.
No, toisena paivana sitten paastaan paremmin nauttimaan dam aukiosta.

Nyt oli vuorossa paivan kohokohta, eli ''Amsterdam dungeon's'' Kavin siella viime kesanakin ja se oli aivan upea kokemus. Siella siis mennaan semmosissa noin kymmenen hengen ryhmissa huoneesta toiseen jossa sellaset kauhu kuteisiin pukeutuneet tyypit kertoo ja esittaa meille amsterdamin pimeita aikoja kuten noitavainot, rutto, kidutus, nuorten miesten kidnappaaminen laivoille toihin jne jne... Ne ottaa usein jonkun tyypin siita tyhmasta mukaan siihen esitykseen, Ville muunmuassa pestattiin (huijattiin) kahdeksi vuodeksi intian kauppalaivalle toihin ja minut tuomittiin noituudesta ja siita etta olin kuulemma hillunut alasti ja demoneita manaillen amstyerdamin keskustassa viime yona. Siella oli myos iso peili labyrintti ja lopussa lyhyt mutta pilkkopimea vuoristorata.
Meidan ryhmassa oli kaksi brasilialaista naista jotka kuultuaan etta oltiin suomalaisia kysyi meilta hoonolla soomella etta ''mita kuuluu?''

Dungeonista ulos paastyamme yritettiin soittaa aidille joka oli jaanyt poikien kanssa kiertamaan keskustaa koska dungeons olis ollu kallelle ja otolle liian pelottava eika ne olis ymmartany niitten tyyppien englannin mongerrusta, mutta jostain syysta se kannykka ei yhdistanyt aitin puhelimeen. Aikun kiva. No jaatiin siida sitten siihen dungeonin oven eteen istuksimaan etta joskos se aiti tulis poikien kanssa jossain vaiheessa kattomaan etta joskos me oltais jo valmiita. Joku puol tuntia myohemmin se kulkikin siita ohi ja niin paastiin taas kaikki onnellisesti yhteen.

Kello tuli jo kahdeksan siina vaiheessa joten suuntasimme sitten takaisin tram pysakille pysahtyen tosin valissa yhteen pikkusala kauppaan josta ostin itselleni semmoisen ihanan noppa kasikorun ja noppa korvakorut (yht. 5e) Ja 4 aivan kasittamattoman suloista avainrengasta (yht 10e) Jonka jalkeen kavelimme loppumatkan sinne pysakille ja ajelimme osdorbiin, jossa aiti teki maukkaat kotitekoiset hampurilaiset kaikille mukana olleille jota syon tallakin hetkella kaakaokupposen kera.

What a wonderful day. Huomenna olis suunnitelmissa menna ''black marketeille'' mika on semmonen iso kauppa systeemi jossa myydaan halvalla ihan kaikkea mita kuvitella saattaa, siella on tosi paljon kaikkea kiinalais salaa ja piraatti juttuja ihan pilkkahintaan jopa kiinalais ja piraatti romuksi.

Etta huomiseen.

//Oltiin tuossa just Marin kanssa kilpaa etta sanottiin vuorotellen koirarotuja ja se kumpi ei jossain vaiheessa enaa keksi uusia haviaa.
I lost. Damn. Nyt angstaan kylla loppuillan. Tuli semmosia totaalisia blackoutteja, koiran kuva oli mielessa mutta nimi leijaili jossain mielen tavoittamattomissa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.