IRC-Galleria

Kattila-Mauri

Kattila-Mauri

Ei ole muuta palvomisen arvoista kuin Allah ja Muhammad on Hänen profeettansa

Rukouksen tärkeydestäKeskiviikko 27.08.2014 04:04

Yksi islamin peruspilareista on rukous viisi kertaa vuorokaudessa. Se, joka hylkää rukouksen, ei ole muslimi. Rukouksella saa yhteyden Jumalaan ja se kehittää moraalia ja käytöstapoja ja tuo rauhan sieluun.

Jumala ei ole riippuvainen rukouksistamme, vaan me niistä, sillä emme voi elää ilman Hänen rakkauttaan ja armoaan ja paikkaa Paratiisissa.

Allahin apostolilta (rauha hänelle) kysyttiin: "Mikä teko on paras?" Hän vastasi: "Rukoilla rukous varhain rukousaikana." (Abu Dawud, kirja 2, hadith 426)

Allahin lähettiläs sanoi: "Ensimmäinen asia, josta ihminen tuodaan tilille [Tuomiopäivänä] on rukous." (Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 37, hadith 3996)

Allahin lähettiläs sanoi: "Kun muslimi tai uskovainen tekee wudun, pesten kasvonsa, kaikki paha, jota hän on katsonut silmillään, lähtee veden mukana - tai veden viimeisen pisaran mukana tai sen kaltaisella ilmauksella - ja kun hän pesee kätensä, kaikki paha, mitä hän teki käsillään, lähtee veden mukana - tai veden viimeisen pisaran mukana - kunnes hän on vapaa synnistä."
(Jami` at-Tirmidhi, kirja 1, hadith 2, sahih)

Jabir bin 'Abdullah, olkoon Allah tyytyväinen häneen, kertoi, että Allahin lähettiläs sanoi: "Avain Paratiisiin on rukous ja avain rukoukseen on wudu."
(Jami` at-Tirmidhi, kirja 1, hadith 4, hasan)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.