IRC-Galleria

VGSn taival talvisarjassa oli tullut päätökseen pääsiäissunnuntaina, kun joukkue kohtasi jo tutuksi tulleen Kasiysi/Chelsean. Matka finaaliin oli ollut pitkä ja kivinen, ensimmäinen ottelu lopulta kuudenneksi sijoittunutta KoPaa vastaan hieno 6-1 voitto, viidenneksi sijoittunutta HC-MD:tä vastaan koettiin kauhunhetkiä mutta 2-2 oli helpottunut tulos, neljänneksi sijoittunutta FC Kyllikkiä vastaan taisteltiin itsemme 1-1 tasuriin vaikka hallittiin ottelua, kolmanneksi sijoittunutta FCK/2 vastaan upea 4-1 voitto joka piti haaveet finaalista elossa, sekä viimeinen katkera tappio Kasiysille numeroin 2-1. Näistä asetelmista lähdettiin Grande Finaaleen. Talvisarjan tavoite oli mitali, finaalipaikka oli paras mahdollinen saavutus mikä tästä sarjasta haluttiinkin. VGSn ensimmäinen mitali oli tosi, oli tulos mikä hyvänsä. Funball turnauksesta tullut voitto olisi hieno siirtää sivuun hienoimpana VGS kokemuksena ja laittaa talvisarjan kultamitali sen edelle. Kokoonpano tähän otteluun oli taas hiukan muuttunut, Kainulaisen Sami jäi pois finaalista mökkikiireiden takia. Kokoopano oli seuraava:

*=alotuksessa

Maalissa (yllätysyllätys): Teemu*
Puolustus: Pepe*, Sami B.*, Tuulio*, Jake
Keskikenttä: Tomi*, Krisse*, Virtanen*, Jonne*, Azat
Kärki: Juha*, Make

Tähän pitää myös mainita että VGSn fanijoukot olivat isommat kun koskaan, mukana oli Mira(<3), Memma, Iiro, Hennica, Jaakko S., Krisu, Körmy, Smaukka ja monia muita, kiitos teille ! (=

1.Puoliaika:

Ottelu alkoi VGSn rajulla painostuksella, kaikki olivat valmiita lyömään itsensä täysin likoon, tämän näki pelaajien uhrautumisista pallon eteen sekä siitä että taisteluja ei lopetettu vaikka vastustaja olisi päässyt vähän karkuun. Oikeaksi keskikentäksi pistetty Jonne kauhisteli paikkaansa että mies joutuu juoksemaan tänään paikkansa takia, mutta rohkaisu sanat Jonnelle olivat kultaakin arvokkaammat. Keskikentältä hieno syöttö Juhalle oikeaan laitaan, Juha laittaa palloa maalin edustalle JA JONNE "SIXPÄK" SIHVO ISKEE UPEAN SIJOITUKSEN OIKEAAN ALANURKKAAN, PELI 1-0 ! Ottelua pelattu n.8min ja VGS iski upeasti ja tarkasti. Tästä pari minuuttia myöhemmin Kasiysi pelaaja pääsee oikealta läpi, mutta Teemun jalkatorjunta estää vielä tässä vaiheessa lisämaalit. Pari minuuttia vielä tästä eteenpäin, ja vastustajista katsoen vasemmalta tullaan. Vastustaja hyökkääjä #15, oli nopea ja pääsi karkaamaan Tuulion hellästä syleilystä, vielä Teemun löysän näköinen torjuntayritys ja vastustaja oli päässyt tasoihin kun 12min oli pelattu. Peli 1-1 ja hiljaisuus iski myntinsyrjään. Mutta VGS ei tästä lannistunut, päinvastoin. Paikkoja pelattiin hienosti, mutta viimeistely ei tällä kertaa onnistunut, kokeilijoina mm. Tomi ja Virtasen Ville. Pelikellon näyttäessä 15min, Tomi avasi oikeasta laidasta upeasti vasempaan laitaan UPEASTI KRISSELLE, KRISSEN NIIN HELLÄ HALTUUNOTTO ETTÄ JOS OLISIN VASTUSTAJA NIIN EPÄILISIN MAGNEETTIA, KRISSE KIRMAA VASEMMASTA LAIDASTA LÄPI JA KYLMÄ VIIMEISTELY TAKANURKKAAN, 2-1 !!! OIJOIOIJOI MIKÄ PALLOKONTROLLI! Tämän jälkeen Kasiysi pääsi taas hyökkäämään, mutta vasempana pakkina (muttei näköjään todellakaan joukkueen tyhmimpänä pelaajana) pelannut Pepe teki ensimmäisen puoliajan hienoimman soolon kikkaillen ainakin kolme kasiysi pelaajaa jonka jälkeen Pepeä rikottiin ja vapari VGSlle. Ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 2-1, hieno peli nähty tähän mennessä.

2.Puoliaika

Toinen puoliaika alkoi taas VGSn hienoisella pyörityksellä, keskikenttä Virtanen-Krisse-Tomi-Azat oli kivenkova ja vastustajan oli vain pakko laittaa pitkää palloa, jotka nappasi joko puolustus tai Teemu. Make meinasi päästä karkuun Teemun avauksesta, mutta vastustaja pelaaja suojasi palloa hyvin ettei Make päässyt lisäämään johtoa. Toisella puoliajalla Tomi meinasi päästä karkuun vastustajilta, mutta vastustaja pelaaja päätti ottaa Tomin paidasta kiinni. Tomi juoksi varmaan vielä 10metriä eteenpäin vastustaja paidassa kiinni, kunnes paita repesi! MITÄ VITTUA TE SAATANAN MULKUT RIKOTTE MEIÄN PAITOJA?!?!? Vastustaja pelaaja sai tapahtuneesta keltaisen kortin, vaikka olisi kyllä ansainnut vielä turpaanvedonkin, minkä Tomi kyllä meinasikin tarjota kaverille. Toisella puoliajalla Kasiysi sai pari kertaa kokeilla noin 20metristä vapaapotkua, ensimmäinen veto Teemua päin, toinen veto.....ohi. Kasiysin hyökätessä ja pyörittäessä peliä, oli VGSllä pari paikkaa vastaiskuista tehdä lopullinen niitti. Paras paikka oli Juhalla, joka pörräsi kuin herhiläinen jo ensimmäisellä puoliajalla vastustajan pakkien riesana. Virtasen syöttö Juhalle oikeaan laitaan jossa ei ollut enää puolustajia. Mutta maalivahti löytyi. Veskari kerkesi n. 0,23sek ennen Juhaa palloon jonak seurauksena Juha yritti murjoa veskarin, epäonnistuen siinäkin. Juhan kohteena oli tänään enemmänkin maalivahti, eikä maali. Vastustajan veskarin ottaen jo pallon käteensä, Juha pelasi tilanteen loppuun ja juoksi veskaria päin, jonka jälkeen Juha kipitti nopeasti pois tilanteesta. Loppuminuuteilla VGS teki kasiysin pelin avaamisen jo vaikeaksi, Virtanen piti huolen vasemmasta laidasta, Azat oikeasta ja Krisse sekä Tomi keskeltä.

JA SITTEN SE TULI MITÄ ODOTETTIIN, LOPPUVIHELLYS ! Helpotus oli järkyttävä, tuntui että iso apina oli tippunut olalta, paskahätä oli poistunut muuten kuin vessan kautta. Kultamitalit jaettiin heti hopeamitalien jälkeen kentällä, palloliiton toimitsija kutsui Vantaan Gentlemans joukkuetta hakemaan kultamitalit yksitellen, tuottaen ainakin itselleni jalkapallo urani hienoimman hetken. Fanijoukot tulivat kaatamaan kuohujuomaa ottelun yhden sankarin Jonnen päälle, tuottaen palloliiton toimitsijallekkin naurunpyrähdyksiä.

Loistava sarja loppujen lopuksi, kaikki jätkät teki loistavan duunin finaalipelissä ja muissakin peleissä. Puolustusta kun aletaan katsomaan, olivat koko sarjan puolustajina pelanneet Sami B. ja Ville Tuulio kivenkovia, finaalin pakkina pelannut Pepe oli loistava vasempana pakkina, tehden hienoja nousuja välillä. Myös Tuulion saattoi välillä löytää Krissen ja Juha välistä. Jaakko tiputettiin hesacupin aikana pakiksi, mutta paikka on ollut miehellä hyvä. Joskus hienoja nousuja sekä loistavia keskityksiä. Keskikentän pohjalla pelannut Tomi oli jumalaakin tärkeämpi tässä sarjassa, pysäyttäen monta vastustajaa sekä rikkoen peliä oikealla tavalla, lisäksi Tomin pelinlukutaito on kyllä loistava. Krissen tärkeyttä joukkueessa ei voi edes ymmärtää, mies on kuin kone joka paahtaa ylös-alas-ylös-alas antaen siinä välissä loistavia syöttöjä, pallonriistoja sekä maaleja. Virtasen Ville pelasi melkein koko sarjan pakkina, paitsi finaalin keskikentän vasemmalla laidalla, tehden kovaa duunia ja antaen myös loistavia syöttöjä. Pakkina sarjassa pelannut Virtanen teki välillä loistavia nousuja, antaen vastustajien välillä ihmetellä "minne se meni?". Myös Villen laukaus on melkoinen kanuuna ja sillä hän rokotti ensimmäisessä pelissä vastustajaa kahdesti. Azat tuli loppupeleihin vasta mukaan, mutta melkoinen työmyyrä mies on. Finaalissa liukutaklauksia, pääpallojen voittoja melkein 100% ja loistavia harhautuksia, jotka avasivat keskikentälle mahdollisuuden nousta hyökkäykseen. Kärjessä pelanneet Juha ja Make tekivät myös kovaa työtä koko sarjan, Juha laittoi vielä turbovaihteen tähän otteluun näyttäen että mies juoksisi elämänsä viimeistä päivää. Maken nopeat jalat kävivät myös vastustajien riesana, lisäksi mies pienestä koosta huolimatta fyysinen peli on hyvin hallussa. Jonne jätti maalinteon tärkeimpiin peleihin, pelatessa loistava pelaaja, ei niin fyysinen, mutta pallonhallinta Jonnella on välillä yllättävänkin kova. Kainulainen, Olavi, Kamppuri ja Jesse pelasivat kaikki vain yhden pelin, mutta olivat tärkeitä pelaajia otteluissa joissa pelasivat. Olavin ainoa ottelu päättyi miehen 0+3 tehoihin, Kainulainen iski ainoan maalin Kasiysiä vastaan sarjassa, Kamppuri piti maalinsa melkein tyhjänä FCK/2 vastaan ja Jesse pelasi Kyllikkiä vastaan hienosti vasempana puolustajana. Heille kaikille myös tuodaan mitalit (=