IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Oma vaalibudjettini.Lauantai 18.10.2008 13:04

Muutamissa kommenteissa on arvioitu, että olisin rikas kun vain minun mainokseni näkyy sisäänkirjauksessa. Tämähän ei pidä paikkaansa. Se että vain minun mainos näkyy täällä, johtunee siitä että muut ehdokkaat eivät ole halunneet käyttää tätä loistavaa mainospaikkaa hyväksi. Poissa ovat monet suurmainostajat kuten Skinnari, Kari, Niinistö, Vahter, vaikka heidän tietonsa löytyvät vaalikoneesta. Kuitenkin kaikille vaalikoneeseen osallistuneille on tietääkseni tehty sama tarjous, kuin minulle.:) Ihmetystä mielestäni aiheuttaa monen ehdokkaan kohdalla se, että on jaksettu kertoa omista saavutuksista, mutta ei ole laitettu mitä nuorten asioita hän haluisi ajaa.

Koska kaikki netinkäytön omaavat ehdokkaat eivät ole täällä, voi se kertoa siitä että Lahden ehdokkaat, valtaosa ainakin eivät tiedä millä saiteilla nuoret liikkuu. Vaalikoneessa olevat ehdokkaat tietävät, mutta eivät tunnu haluavan mainostaa nuorille mitään.:( Itselläni on pieni budjetti ja olen halunnut kohdentaa mainoksen juuri sille ryhmälle kenen asioita ajan, nuorille ja nuorille aikuisille.:)

Vaalibudjetistani hieman tietoja. Oma budjettini on koko luokkaa 500-550 euroa. Tämä on pientä verrattuna edellä mainitun ehdokkaitten budjetteihin, jotka liikkuvat lähempänä 10000 euroa. Kuten jo totesin IRC-galleria oli minulle ykkösmainostamis kohde, tähän mainostukseen meni 100 euroa. Mainostin tällä viikolla Päijät-Hämeen Viikkouutisissa ja mainos maksoi vähän alle 300 euroa, tähän mainokseen sain avustusta Toimihenkilöunionilta. Lisäksi minulla oli yhteismainos 5 muun ehdokkaan kanssa, osuuteni tästä on n. 80 euroa. Lisäksi olen itse suunnitellut ja tulostanut mainoksia tuhannen kappaletta, paperit maksoi 8 euroa ja tulostus värit tulennee maksamaan siinä 50 euron paikkeilla. Käyn itse jakamassa omat mainokset kaupungilla ja muutamassa paikkaa myös taloihin.

Kuitenkin kun käy osa-aika työssä ja opiskelee samalla, ei suuria summia ole laittaa mainostamiseen. Moni muu ehdokas on siinä hyvässä asemassa, että heillä on jo puolueen puolesta eritukitoimia vaaleissa. Kokoomuksella on vaalikahvila mihin he voivat viedä äänestäjiä kahville, sosiaalidemokraateilla on työväinyhdistys takana ja niin edelleen. Meillä on pieni puolue ja
tukimuodot rajalliset siksi pitää laittaa itseään enemmin esille. Tämä on kyllä toisaalta ollut etu, on joutunut tai nyttemmin voi sanoa että on saanut tehdä eräänlaista pioneerityötä. Olen tavannut satoja ihmisiä ja saanut todella hyvää palautetta keskusteluista. Olen saanut paljon uusia tuttuja näiden vaalien aikana. Täälläkin oleville nuorille haluan sanoa, laittakaa rohkeasti vaan viestiä myös vaalien jälkeen, jos minut valitaan olen yksi äänitorvenne kaupunginvaltuustossa.

Etsikää vaalikoneesta sopiva ehdokas ja käykää ihmeessä äänestämässä, vain niin te voitte vaikuttaa millaisia edustushenkilöitä kaupunginvaltuustossa istuu.:)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.