IRC-Galleria

Kirmo84

Kirmo84

Tsekkaa blogi! :)

Suomen urheilun taistelijoitaTorstai 09.03.2023 15:23

Joskus epäonnikin voi kääntyä voitoksi. Suomalaista urheilukansaa ovat aina sytyttäneet vastoinkäymisiä vastaan kamppailevat taistelijat, jotka inspiroivat arjen taistelijoita voittamaan ongelmat elämässä.

”Tohmajärven karhu” Seppo Rädyn vammojen laskemisessa voivat mennä laskut sekaisin. Vuoden 1992 olympialaisissa selostaja kertoi, kuinka leikkauksia oli jo tuossa vaiheessa takana kuusi kappaletta. Kuitenkin keihäsura arvokisatasolla jatkui vielä vuoden 1993 olkapääleikkauksenkin jälkeen vuoteen 1997 asti. Vastoinkäymisistä huolimatta Räty saavutti urallaan muun muassa maailmanmestaruuden, kaksi maailmanennätystä ja kolme olympiamitalia.

”Kemin keiju” Mika Halvarin akillesjänne katkesi kaksi kertaa hänen urheilu-uransa aikana. Näiden molempien pahojen loukkaantumisten jälkeen Halvari palasi kilparinkiin kovassa kunnossa. Loukkaantumiset sattuivat huonoihin aikoihin ja estivät huippukuntoisen Halvarin näkemisen olympiaringissä. Kuitenkin ensimmäisen akillesjännevamman jälkeen huippukuntoon palattuaan mies työnsi kuulaa vuonna 2000 pitemmälle kuin kukaan muu on Pohjoismaissa koskaan työntänyt lukemin 22,09 metriä.

Jättiläisenkaataja II -kirja.


”Pohjolan painajainen” Robert Helenius on kaatanut monta vastoinkäymistä nyrkkeilyurallaan. Vuonna 2011 Helenius oli todella lähellä raskaansarjan MM-ottelua, mutta olkapäävamma sotki suunnitelmat. Tämän lisäksi sopimusriita Sauerland-tallin kanssa hankaloitti polkua. Kun Helenius on päässyt yhdestä vastoinkäymisestä, on sitä seurannut seuraava esimerkiksi sairasteluiden osuessa otteluiden kannalta huonoihin ajankohtiin. Joka tapauksessa saavutukset nyrkkeilykehässä ovat loistavat. Tästä osoituksena ovat useat tyrmäysvoitot kovista vastustajista.

Olin pienenä poikana innokas urheilun seuraaja. Tuolloin erityisen mielenkiintoisia olivat voimamieskisat. Olin kuullut suomalaisesta voimamiehestä, joka todellisuudessa on maailman vahvin mies, mutta ei ollut päässyt mukaan Maailman vahvin mies -kilpailuun sitä todistamaan. Olin nähnyt vain lehtileikkeen, jossa kerrottiin tuosta voimamiehestä.

Olin kahdeksanvuotias, kun olimme eräänä vuoden 1993 keväisenä päivänä ulkona. Joku huusi, että televisiossa on minua kiinnostava ohjelma menossa. Menin kauhealla kiireellä sisälle ja saman tien yläkertaan etsimään vhs-kasettia, jolle voisin kisan nauhoittaa. Nauhalle tarttui lopulta kilpailun viimeinen laji. Kilpailussa oli mukana tuo lehtileikkeen voimamies, joka vihdoin varmisti voitollaan paikan Maailman vahvin mies -kilpailuun.

Kilpailun voittaja oli ”Voimamiesten kuningas” Riku Kiri.

Katkelma Jättiläisenkaataja II -kirjasta:
https://www.bod.fi/kirjakauppa/jaettilaeisenkaataja-ii-kirmo-varvikko-9789528063469

Kirmo Varvikko

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.