IRC-Galleria

Kompassi-info

Kompassi-info

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Selaa blogimerkintöjä

*NUOREN JA AIKUISEN PÄIVÄ 15.9.

Nuori janoaa huomiotasi. Hän haluaa tietää olevansa sinulle tärkeä. Anna pari tuntia ajastasi omalle tyttärelle, kummipojalle, oppilaalle, naapurin Aleksille.


Vanhempien on tärkeää pysyä kiinni nuoren elämässä. Murrosikäiset eivät ole pelkästään ärsyttäviä. Yhdessäolosta voivat kaikki osapuolet nauttia.


Kampanja: Nuorten akatemia ja kumppanit http://www.annamulleaikaa.fi



*NUORISOTIEDOTUSTA JA -NEUVONTAA HAPESSA

Lokakuusta alkaen Nuorisotiedotuskeskus Kompassin palvelut keskiviikkoisin Hapessa! Osoitteessa Malminkatu 28 Kompassi on suljettu keskiviikkoisin, mutta avoinna normaalisti maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin.

PS: Haku syksyn seuraavalle Ansio-kurssille avautuu osoitteessa http://www.duunisauma.fi ma 5.10. klo 16.30!


*NUORTEN TOIMINTAKESKUS HAPPI AVAUTUU
Yli 3500 m2, 4 kerrosta ja lukemattomia mahdollisuuksia


Mediaa, teatteria, tapahtumia, verkko- ja peliporukoita, nuorisotiedotusta ja neuvontaa... Nuorten toimintakeskuksessa on tilaa tehdä, harrastaa ja tavata kavereita.

Lisätiedot: http://nuoriso.hel.fi/happi



*OSALLISTU KANSALLISEEN NUORISOKONVENTTIIN
Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry järjestää yhteistyössä Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksen CIMOn ja valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan Nuoran kanssa Kansallisen Nuorisokonventin 18.-20.10. Helsingissä. Konventissa keskustellaan ajankohtaisista teemoista sekä syvennetään nuorten ja päättäjien välistä vuoropuhelua kotimaisista ja EU-asioista. Puhujana konventissa on mm. kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin. Osallistujille maksuton, osallistuminen edellyttää ryhmämajoittumista Helsingin Vuosaaressa.


Mikäli olet 15-29-vuotias nuorten asioista ja nuorisopolitiikasta kiinnostunut nuori, voit hakea konventtiin täyttämällä hakemuksen internetissä ma 21.9. mennessä, osoitteessa http://www.alli.fi > Allianssissa nyt




*ALOITA OPINNOT TAMMIKUUSSA
Muistathan hakea yhteishaussa opiskelemaan


30.9.-9.10.2009 haku tammikuussa 2010 alkavaan ammatilliseen koulutukseen. Nettihaku osoitteessa http://www.haenyt.fi Neuvonta: Opetushallitus puh. 020 690 691, kouluta@oph.fi.


14.-25.9.2009 yhteishaku tammikuussa 2010 alkavaan ammattikorkeakoulutukseen ja 28.9.-9.10.2009 haku keväällä 2010 alkavaan aikuiskoulutukseen. Haku osoitteessa http://www.amkhaku.fi Neuvonta: ammattikorkeakoulujen hakutoimistot.


Kompassin ohjaajat opastavat nuoria ammatinvalinnassa ja opiskelupaikkojen internethaussa.



*NUORTEN OLOHUONE
Malminkatu 28, Hki 10,
ke-to klo 16.30-22

la klo 17-23.

Asemaseudun syyskausi käynnistyy, ja olohuone on taas käytössänne 12.9.2009 alkaen. Asemaseudun lauantai-illat on tarkoitettu 14-17-vuotiaille. Asemanseutu tekee monikulttuurista nuorisotyötä Helsingin ydinkeskustassa, ja toiminta on tarkoitettu 13-20-vuotiaille maahanmuuttajataustaisille nuorille.




*TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ
- 5.9. http://www.ihmistulva.fi

- 9.9. kansainvälinen FASD-päivä. FASD viittaa raskaudenaikaisen alkoholinkäytön aiheuttamiin sikiövaurioihin. Osa helsinkiläistä kirkoista soittaa kellojaan klo 9.09 muistutuksena sikiön oikeudesta päihteettömään raskauteen. Lue lisää: http://verneri.net/yleis/fasd.html

- 10.9. kansainvälinen itsemurhien ehkäisypäivä

- 22.9. http://www.autotonpaiva.fi




*NOUDA MAKSUTON KALENTERI
Eurooppa-kalenterin kansien väliin mahtuu tietopaketti yhdessä lukuvuoden kalenterin kanssa. Kalenterin rahoittaa Euroopan komissio. Saat oman, maksuttoman kalenterisi Nuorisotiedotuskeskus Kompassista.



* http://www.pytty.fi
Pytty-kampanja muistuttaa, että wc-pönttö toimii parhaiten, kun siitä huuhdellaan vain sitä itseään! Vessanpönttö ei ole roskakori, joten ethän laita pönttöön mitään sinne kuulumatonta! Helsingin kaupunki on mukana Itämeri-haasteessa. Tavoitteena on vaikuttaa vesien tilaan paikallisesti ja koko Itämereen.

http://www.pytty.fi

http://www.itamerihaaste.net

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.