IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

SaunomaaMaanantai 18.06.2007 15:09

Kävin perjantaina ekan kerran saunassa melkeen kolmeen viikkoon. Jotenki oudosti iski löylyt että happi meinas loppua sieltä yhessä vaiheessa. Mut kyllä se teki hyvää, aloin ihan miettimään ja vertailemaan millasissa saunoissa oon käyny; suomalainen, turkkilainen, saksalainen, kuiva, kostea, savu, sähkö, puu, pieni, iso, mielettömän iso, vaikka minkälaisia. Ajatus palas eilen illalla kun katoin telkkarista Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä (saunomis kisa).

Japanissa saunat oli semmosia saksalaistyylisiä, eli semmosia 30hlö kokosia, telkkarit seinissä ja kuivia ku Sahara. Unkarissa oli samanlaisia, paitsi että ne oli vielä kuivempia ja lattiat oli kaakeleista niin jalat meinas palaa ku siellä käveli. Kyllä Suomessa vaan on parhaat saunat. Mutta vielä saunoihin liittyen, talvella kun vein vaihto-oppilaita avantouimaan Kuusijärvelle, siellä on semmonen "80-100C" sauna. Siellä saunassa oli aina semmonen papparaisporukka jotka heitti ihan perkeleesti löylyä ja sielläkin oli pirun kuiva ilma että tuntuu että nahka syttyy tuleen. Oon kyllä ollu 90C löylyissä, mutta se oli paljon kosteampi, kuivat saunat on perseestä.

Kannelmäessä on yks aika hyvä sauna. (Nyt tulee "hyvä" juttu) Tänä keväänä, koulussa oli just kevät grilli-tapahtuma (ilmasta kaljaa ja makkaraa) niin siitä minä ja Dávid, unkarilainen vaihtari, päätettiin lähteä sinne saunomaan. Otettiin olutta mukaan ja mentiin istuskelemaan ja turisemaan. Yhessa vaiheessa pukukopin ovi kävi. Vähän ajan päästä joku tyttö kurkistaa saunan ovesta ja laittaa sen takas kiinni. Mä aloin nauramaan ja Dávid melkeen panikoi, alettiin sit kumminki puhumaan oven läpi ja selvis että sillon olikin tyttöjen saunavuoro, se kysy että mistä me ollaan kotoisin, Dávid sano tietysti Unkarista ja mä sanoin Suomesta, sitte se kysy että ollaanko alasti. Dávidilla oli uikkarit mutta ilmeisesti mun alastomuus ei haitannu koska tyttö tuli siihen meidän väliin istumaan, pyyhe ympärillä. Lens kyllä aika hauskaa läppää siinä sen kanssa, lähtiessä muistin kysyä nimeä, Rafaella Italiasta.

Hieno ennakkoluulottomuuden näyte, ainakun luulisin. Torstaina starttaa sitte Nissani Raumalle, siellä pitää kyllä päästä saunomaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.