IRC-Galleria

Fate/stay nightLauantai 03.01.2009 02:21

Pääsin viimein suosikkipelini Fate/stay night:n läpi :3. Pelaamista pitkitti eniten se, ettei peliä oltu käännetty kokonaan silloin, kun aloitin ensimmäisen kerran Fate/stay night:n pelaamisen (n. pari vuotta sitten). 2 kuukautta sitten mirror moon julkaisi kuitenkin viimein kolme vuotta työstäneensä käännöksen pelistä. Minä taas aloitin pelin alusta vähän myöhemmin, koska en muistanut ensimmäisen juonihaaran tapahtumia kunnolla. En aloittanut pelaamista heti käännöksen jälkeen, koska olin silloin pelaamassa FFVIII:tä muistaakseni. Muutenkin on ollut aika paljon esteitä (tapahtumia ja muuta), jotka ovat vieneet pelaamiselta aikaa, niin venyi vähän pelaaminen. Yhteensä aikaa pelin pelaamiseen meni kuitenkin pelin laskurin mukaan 5 päivää 21 tuntia 40 minuuttia. Joo, en ole nopeimmasta päästä lukemaan, joten olisi tuon voinut nopeamminkin pelata ^^'.

Itse pelistä sitten. Fate/stay night keskittyy taikuuteen ja seikkailuun sekä yhdistää historian samalla nykyhetkeen. Jotta tästä merkinnästä ei tulisi ylipitkääkin pidempi, niin lukekaa enemmän sarjan juonesta wikipediasta ellette ole animea vielä katsoneet. Peli koostui kolmesta juonihaarasta, Fate:stä (johon anime perustuu), Unlimited Blade Works:tä (johon manga kuulemma perustuu) ja Heavens Feel:stä. UBW:ssä ja HF:ssä on lisäksi vielä kaksi erilaista loppuratkaisua. Fate juonihaara oli toisella pelaamis kerralla melko tylsähkö, koska olin pelannut sen jo aiemmin läpi ja katsonut animen kaksi kertaa kokonaan. Oli toki kohtia, joita en muistanut, koska niitä ei animessa näytetty. Unlimited Blade Works oli minun mielestä eeppisin ja paras juonihaara, koska siinä keskityttiin enemmän tiettyihin hahmoihin ja Shirou ei ollut niin ärsyttävä kuin Fate -juonihaarassa. Heavens Feel:ssä taas tietyt hahmot karsittiin turhan aikaisin pois, mutta se jaksoi silti pitää mielenkiintoa ylhäällä Shiroun aivan erilaisen ajattelutavan takia. Myös monet erilaiset juonenkäänteet tekivät UBW:stä ja HF:stä parempia.

Seuraavaksi voisi katsoa animen uusiksi, jotta voisi verrata animea alkuperäisteokseen. Manga ei ole vielä loppunut japanissakaan (tällä hetkellä 8 volumea ilmestynyt käsittääkseni) ja jenkeissä sitä on ilmestynyt vasta 2 volumea. F/sn animen jälkeen varmaan aloittelen jonkin pelin/animen ohella Fate/Zeron lukemisen. Sitä ei ole kuitenkaan kokonaan käännetty, niin ei voi putkeen lukea :/. Ja hypetyspeli Fate/hollow ataraxiasta ei ole julkaistu mitään käännöstä vielä, joten sitäkin pitää vielä odotella.. Noh, "onneks" on kuitenkin kertynyt katsottavia animeita ja pelattavia pelejä sen verran, että riittää kyllä tekemistä siihen asti ^^'.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.