IRC-Galleria

Aloha!Lauantai 10.02.2007 09:01

Heipahei ja terveiset Havaijilta, jossa olin viikko sitten.. Nyyh, tahdon takasin. :'(

Meidan lento lahti aikasin aamulla Phoenixin lentokentalta ja matkaseurana oli siis yli 30 vaihtaria, suurin osa Arizonasta, pari Oregonista ja Kaliforniasta, yks Minnesotasta ja yks Kanadasta. (Nuo ovat siis tamanhetkisia asuinpaikkoja!) Melkein kaikki meista oli EUROOPASTA (JEEE!!), joten tiedossa oli paljon hauskaa. Ite olin tietenkin taas ainut suomalainen, joten enpa paassyt missaan suomea puhumaan.

Saavuttiin Havaijin O'ahu-saarelle puolen paivan aikoihin. Lento kesti yli 6 tuntia. Suunnattiin heti meidan majapaikkaamme. Selvisikin, ettei tiedossa ole mitaan huippuhotellia vaan sen sijaan joku YWCA:n leiri"keskus". 12 ihmista samaan huoneeseen ja 24 tytollekin oli vain kaksi suihkua ja vessaa. Heti nahtiin lisko, kun oltiin huoneemme ovea avaamassa, joten sehan oli mukava alku. Hostsiskoni kertoi kerran nahneensa torakan suihkussa, mutta ite en onneksi niita nahnyt. Loppupuolesta matkaa sain kuitenkin todeta, etta tama oli parempi paikka kuin mikaan hotelli, koska kaikki olivat koko ajan yhessa eika vain lukkiutuneina johonkin 4 hengen huoneeseen.

Ekat pari paivaa vietettiin Kailua-rannalla, joka ei suinkaan ole mikaan turistiranta. Se oli henkilokohtainen lempparini kaikista rannoista. Kaytiin myoskin tokana paivana yhella ulkoilmakirpparilla, joka kiersi kokonaisen jenkkifutisstadionin ympari ja sielta ostettiin halvalla (melkein) kaikki tuliaiset. Ite en kyllakaan ostanut kovinkaan paljoa, kun oon niin huono ostamaan tuliaisia. :/ Ekat pari iltaa vietettiin ihan vaan meijan leirissa pelaten peleja ja tutustuen toisiimme.

Maanantaina eli siis kolmantena paivana mentiin Honolululle. Shoppailtiin Havaijin isoimmassa ostoskeskuksessa (ihanan kallista, jos voisin sanoa...) ja mentiin rannalle. Illallla mentiin syomaan Flamingo-ravintolaan ja kunhan vain holmoiltiin siella taalla.

Tiistaina sitten vaellettiin Diamond Headin paalle. Diamond Head on siis iso kraateri ja sen huipulta nakee ihan mukavasti melkein koko saaren. Kylla se parin kilsan kavelymatka oli todellakin vaivan arvoinen, kaikki oli niin kaunista ja mahtavaa. Uskomattoman vihreaa on muuten kaikkialla. Jopa vuoretkin on aivan ihanan vihreita toisin kuin Arizonassa. :D No joka tapauksessa.. Sen jalkeen mentiin Waikiki Beachille, joka siis on todellinen turistiranta. Waikikilla kaikki on kallista. Mentiin Makkiin ja siella BigMac-ateria oli yli 7 dollaria! Normaalisti se on 4-5.. (Ehehe Ellu, kayko kateeks, kun oon kayny nyt Hollywoodin, Las Vegasin ja Havaijin Makeissa? ;D) Waikikilla kokeilen surffausta ja joo olin tosi hyva, tottakai... :DDD Illalla mentiin Honolulun Hard Rock Cafeen syomaan ja sen jalkeen saatiin seikkailla Waikikilla ihan keskenamme. Meita kovasti varoiteltiin, etta siella on paljon prostituoituja ja huumeita, mutta eipa vaan mun silmiin pistanyt missaan vaiheessa.

Keskiviikkona ei menty rannalle ollenkaan. Sen sijaan kaytiin Pearl Harborissa ja sitten mentiin Polynesian Cultural Centeriin, joka oli tosi siisti paikka. Siella oli esitelty kaikkien polyneesialaisten saarien kulttuuria ja meille opetettiin mm. hulatanssia, kuinka rikkoa kookospahkina ja naytettiin miten kiiveta palmuun hakemaan niita. Illalla siella oli semmoinen parin tunnin show, joka oli aika upea. Kaikenlaista tulella leikkimista, tanssia, sun muuta.

Torstaina oli vuorossa Hanauma Bay, jossa paastiin snorklailemaan koralliriutalla. Tuli nahtya kaikkia ihania kaloja. Koralli muuten sattuu ihan kivasti, jos se onnistuu raapasemaan. Toisilla oli jalat ihan verilla, mutta mulla taisi jaada vain pieni arpi sormeen. Sen jalkeen meidan piti menna katamaraaniajelulle, mutta ei pystytty tekemaan sita liian isojen aaltojen takia. :( Sen sijaan mentiin uudestaan Waikikille ja hengailtiin siella.

Perjantaiaamuna meidan piti tehda shark encounter, jossa ihmisia pistetaan hakkiin keskelle merta, jonne hait tulee uimaan ymparille. Tamakin sitten peruuntui aaltojen takia. :( Olin sita koko viikon pelannyt ja jannittanyt ja loppujen lopuksi ihan turhaan, niin tuli vahan turhautunut olo. Tavallaan olin kuitenkin helpottunut. :D Mentiin North Shorelle, jossa nahtiin isoja kilppareita ja siella oli ehka kaikista mahtavimmat aallot. Perjantaina oli jo aika haikea olo, kun seuraavana paivana oli kotiinlahto.

Matka oli aivan mahtava ja kiitos mamma ja pappa, kun olette niin ihania, etta paastitte mut menemaan sinne! <3 Havaiji oli se juttu, mita kaikista eniten odotin koko vuodessa, joten nyt sitten tassa odottelenkin lahinna kotiinpalua eika ole enaa kuin 4 kk jalella. :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.