IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

Balkanin ruutitynnyristäKeskiviikko 20.02.2008 01:57

Kuten kaikki tietävätkin, Kosovo itsenäistyi. Ymmärtääkseni hieman dramaattisemmin kuin presidentti Ahtisaari oli ajatellut, joka rauhanneuvottelijana esitti laajaa autonomiaa. Kansallismielisten piireissä asiaa pidetään hyvänä asiana, sillä kansoilla tulee olla kotimaa.

Mutta mutta. Toisen maailmansodan ja diktaattori Titon kuoleman välisenä aikana, vähän yli 30:nen vuoden aikana, albaanien määrä kolminkertaistui Kosovossa. Osin maahanmuuton, osin Euroopan nopeimman lisääntymisen ansioista. Osin tietenkin maahanmuuttajien lisääntymisen vuoksi. On perusteltua olettaa, että suuri osa uuden kansallisvaltion kansalaisista on maahanmuuttajia ja heidän jälkeläisiä.

Ymmärrän kyllä, että serbit tekivät pahaa jälkeä Kosovossa viimeisimmän sodan aikana. Kyseessä oli oppikirjaesimerkki kansanmurhasta. Lisäksi serbit ovat kuulemma todella hankalia ja ylimielisiä ihmisiä, näin joku sanoi kun oli tutustunut heihin paremminkin. Kuitenkin maahanmuutolla ja lisääntymisellä alueen valtaaminen on mielestäni äärimmäisen kyseenalaista. Jos lähetämme johonkin pieneen maahan suuren joukon ihmisiä ja he lisääntyvät siellä niin paljon kuin on mahdollista, onko meillä silloin oikeus pitää maata omanamme?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.