IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

Taas siivoojien tessistäTiistai 03.06.2008 16:45

Kirjoitin aiemmin kiinteistöpalvelualan palkankorotusten perumisuhasta. Tapaukseen on tullut uusi käänne. Kertaan lyhyesti koko venkoilun alusta asti.

Syksyllä työehtosopimusneuvotteluissa sovittiin kiinteistöpalvelualalle muutamasta tasokorotuksesta sekä uuden palkkausjärjestelmän kehittämisestä, jonka piti astua voimaan toukokuun alussa. Uudesta järjestelmästä ei päästy sopuun, joka johti siihen, että työnantajaosapuoli Kiinteistöpalvelut ry uhkasi jättää jo sovitut palkankorotukset maksamatta. Uhkaus vedettiin takaisin ja korotukset jäivät voimaan.

Sitten uutta.

Kiinteistöpalvelut ry:n toimitusjohtaja Pia Gramén vakuutti joitakin aikoja sitten, ettei työnantajajärjestö koskaan uhannutkaan korotusten peruuttamisella. Ilmeisesti tarkoitus oli leimata työntekijäosapuoli omiaan keksiväksi vauhkoksi karjaksi. 16.5 Kiinteistöpalvelut ry kuitenkin jätti työtuomioistuimelle kanteen, jossa vaatii sovittuja palkankorotuksia kumottaviksi tai ainakin sovittuja korotuksia pienennettäviksi.

Kaikkein hupaisinta on, että ainakin suurimmat alan yritykset ovat luvanneet maksaa korotukset päätökseen asti ja ainakin osa on vihjannut, että korotukset maksetaan jatkossakin, sanoi työtuomioistuin mitä tahansa. Työnantajat vaikuttavat lähinnä kyllästyneiltä järjestönsä venkoiluun.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.