IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

Vielä pari juttuaKeskiviikko 25.06.2008 15:19

Tuoreimman uutisen mukaan EU-parlamentti harkitsee parhaillaan blogaajien suitsimista uudella lainsäädännöllä, joka loisi blogaajista rekisterin ja laatusertifikaattijärjestelmän ja josta vastaisi EU:n toimesta valtakunnallinen media-asiamies. Tarkoituksena on helpottaa blogaajien saattamista tarvittaessa oikeudelliseen vastuuseen ja antaa viranomaisille paremmat mahdollisuudet kontrolloida blogien sisältöä. Toisen lähteen mukaan mitään rekisteriä ei olla puuhaamassa, vaan selvitettäisiin jollakin muulla tavalla "kuka kirjoittaa ja miksi." Jotta tämä olisi mahdollista, jonkinlainen rekisteri tai arkisto lienee välttämätön. Vai muistinvaraisestiko näitä on tarkoitus virkamiesten valvoa?

http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/documents/pr/712/712320/712320fi.pdf

Jotenkin tästä muistuu mieleen taannoinen HS:n uutinen, jossa kerrottiin blogaajien olevan uhka diktatuureille. Joillekin henkilöille tällainen järjestelmä varmasti sopisi, sillä onhan eräskin sananvapautta näennäisesti kannattava Aittovuoren nero ja Ajatusten Tourujoki sitä mieltä, ettei ole syytä jättää Internetissä olevaa mielipidekirjoitusta sensuroimatta, jos se ei ole riittävän objektiivinen.

---

Jatkossa laitan tänne galtsuun näytille pentaxointejani. Nyt alkavat olla kameran ominaisuudet siinä määrin hanskassa, että voin aloittaa itse kuvaamisen opettelun. Mitään räpsyjä ihmeellisempiä kuvia ei kumminkaan ole luvassa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.