IRC-Galleria

Notsip

Notsip

Dida Streicher Sfinksi Brabham Pimeyden Ruhtinas
Eilen olisi pitänyt tulla merkintä, mutta kun ei. Siitä seuraavassa.
(*nyt soi Metallica - One*)
Viikonloppuna koin jotain eriskummallista ja häkellyttävää. Ei, se ei ole sitä, vaan... PROPAGANDAELOKUVAFESTIVAALIT. Perjantaiaamusta sunnuntai-iltaan kestänyt huikea merkkitapas, jonka järjesti joukko vanhempia historian opiskelijoita eräässä yksiössä. Parhaimmillaan siihen koppiin tungeksi 10 äijää. Tapahtuman aikana näimme 2 MS:n aikaisia propagandaelokuvia, sekä akselivaltojen ja liittoutuneiden tekemiä. Skaala oli laaja saksalaisesta tarkka-ampujakoulutuksesta, Tarzaniin ja suomalaisesta hömppäkomediasta amerikkalaisiin animaatioihin. Japania edustivat luonnollisesti anime ja Kurosawa. Neukkulan filmiteollisuuden hedelmiä olivat Sergei Eisensteinin huikea germaanintappofestari Aleksandr Nevski ja Karjalan takaisinvaltaus (päättyen sopivasti Viipurin valloitukseen... Mikä Tali-Ihantala? Mikä Äyräpää? Mikä Ilomantsi?). Yksi huikeimmista näytöistä oli Natsi-Saksan tuottama Die ewige Jude. Festarit päätti kokoelman helmi: Chaplinin Diktaattori, mestarin yksi legendaarisimmista töistä. Tätä varten siirryimme vaihtoasemiin, Kortepojan videotilaan.

(*nyt soi: Sentenced - Ever-Frost*) Kaiken kaikkiaan elokuvia tuli yhteensä noin 30 tuntia.
Tauoilla kuultiin asiaan kuuluvaa musiikkia: Horst Wessel, Deutschland über alles, Suuri ja mahtava Neuvostoliitto, Jääkärimarssi, Uralin pihlajat, Elämä juoksuhaudoissa ja mitä niitä nyt olikaan. Luonnollisesti alkoholi kuului asiaan ja sitä käytettiinkin runsain mitoin. Kaikille ei edes 10-tuntinen yhtämittainen elokuvaistunto riittänyt, vaan toisaalla jatkettiin sota-animaatioiden ja virvokkeiden parissa vielä pikkutunneille. Se on oikein!

(*nyt soi - Offspring - Kids aren't all right*)

Festareiden mieleenpainuvin yksityiskohta oli mp3- soittimella nauhoitettu kommenttiraita Jees ja Just- elokuvan aikana. Elokuvan (tahaton ja tarkoituksellinen) huumori kirvoitti runsaasti sisällöltään ja tasoltaan vaihtelevia kommentteja. Kokeilu epäonnistui, mikä ei tarkemmin ajateltuna ollut mikään menetys.

Hauskaa oli myös seurata aatemaailmaltaan vaihtelevien opiskelijoiden kiivaitakin väittelyitä. NL:lää ihaillut miekkonen poljettiin tylysti maanrakoon veteraanien jälkeläisten toimesta. Eräs muu esitelmöi Japanin sodankäyntiä. Muutamat vaativat Horst Wesseliä jatkuvasti soitettavan ja 1 halveksi joissain elokuvissa esiintyviä "slaavilaisia ja muita alemman rodun lutkia". Vain yhdestä asiasta olivat kaikki jakamattomasti samaa mieltä. Italian sodankäynti. Ei tarvinne jatkaa. Niin, ja Die ewige Juden todenperäisyydestä.

(*nyt soi - Dark Tranquillity - Skywards*)
(*nyt soi - Kotiteollisuus - Satu peikoista*)






"Kaikki maailman sodat ovat juutalaisten syytä" -Mel Gibson

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.