IRC-Galleria

Notsip

Notsip

Dida Streicher Sfinksi Brabham Pimeyden Ruhtinas

VälähdysLauantai 03.02.2007 03:29

Yksi yksityiskohta kihosi yhtäkkiä mieleen: Arkkimaagin tytär. Lehvilä mainitsi pelissä ohimennen, että Harmaakaavun tytär oli Cult Townin (Coltaren) pankissa, jonka Laurentius sitten poltti. Jäi askarruttamaan, mitä aatelisperheen tytär sellaisessa loukossa oikein tekee. Kirjan kakkosversiossa Othortenin seppä Dendaros tuntuu olevan huolissaan hänestä. Miksi, jos hän kerran on petturi?

Kehittelin tällaista. Kyseessä on vuosia jatkunut kolmiodraama, jonka kärkinä ovat tytär, Dendaros ja Meridian. D ja M ovat tavoitelleet tyttären kättä, ja sitten tämä valitsi M:n. Outoa. Miksi lähteä epärehellisen kauppiaanretkun mukaan kun tarjolla olisi ollut turvallinen paikka kaupungin sepän vaimona? Luultavasti D:lla oli myös Harmaakaavun tuki takanaan. Mutta tytär lähti siis M:n matkaan, ja tämä valinta katkeroitti D:n ja H:n, mutta viha kohdistuu kummallakin eri kohteesen. D vihaa M:a ja H tytärtään. Voi olla mahdollistakin, ettei H:n ja tyttären välit olleet oikein parhaimmillaan. H:han ei mainitse häntä kertaakaan, eikä huolestu edes kuullessaan Coltaren tapahtumista. Ei pelissä eikä kirjassa. Sama koskee M:a. Ei hänkään puhu kihlatustaan, joten ainoa tämän kohtalosta todella huolestunut on D, yksi tarinan pahiksista. Mahdollisesti tuo katkeruus sai hänet ryhtymään Kaaoksen vakoojaksi. Perinteinen skeema 'jos-minä-en-voi-saada-häntä-kukaan-ei-saa.' Edes ainakin ulkospäin onnellinen avioliitto ei siis ole himmentänyt tunteita vanhaa rakkautta kohtaan.

Olivatko M:n ja tyttären välit viilentyneet? Eikö vapaaksi ja jännittäväksi kuviteltu kauppiaselämä vastannutkaan odotuksia? Aatelisperheestä lähtenyt tytär oli tottunut korkeaan elintasoon, mutta M saattoi parhaimmillaankin tarjota vain juuri ja juuri keskitasoisen elämäntyylin (tämä tilannehan muuttuu hieman myöhemmin, mutta sitä tytär ei ole todistamassa). Tokihan vika saattaa olla M:ssakin, sentään sellainen kettu mieheksi. Harkitsiko tytär palaamista Othorteniin D:n kainaloon? Siinä tapauksessa ympyrä sulkeutuisi tämän joutuessa pettymään jälleen: D kun on jo naimisissa. TAI sitten M:n ja tyttären liitto oli kulissia. Mutta kulissi mille? He eivät tarvinneetkaan toisiaan enempää kuin oli tarvis, ja tuolloin, tammikuun 15:nä, tytär saattoi olla lähdössä takaisin kotiinsa. Tai ehkä ulkomaille.

Ainoan kerran kun H:n tytär mainitaan tarinassa, se tapahtuu Gilmerin kertoessa vaiheistaan arkkimaagille ja Sendahlile:

"Coltare tuhoutunut?" Sendahl sanoi hämmästyksestä änkyttäen. Sitten hän katsoi arkkimaagia. "Atora oli siellä."
"Tiedän," Harmaakaapu vastasi.

Sitten asiaan ei enää palattu. Eli tyttärellä oli jonkinlainen yhteydenpito isänsä kanssa. Ei välttämättä kovin tiivis tai läheinen, mutta kuitenkin sen verran, että arkkimaagi ja Sendahl ovat varmoja, että tytär oli Coltaressa ennen sotaa. Voiko isän ja tyttären välinen viileys johtua yksinomaan M:sta. Sitä minä en usko, joten tilanteeseen on pakko liittyä muutakin. Kenties M on joutunut D:n juonittelujen ja mustamaalauksen kohteeksi. Toisaalta, kyllä M:n kaltainen jantteri selvittäisi tilanteen helposti.

Triangelin henkilöiden kohtalot:

Atora, kuolee siis Laurdonin poltettua Coltaren pankin.
Dendaros, huumeista sekava Welhim tappaa hänet samana yönä, jona Kaaos hyökkää Othorteniin.
Meridian, rikastuu nopeasti Coltaren- kauppansa ja yhteyksiensä ansiosta. On sodan aikana itämailla. Palaa myöhemmin jälleenrakennettuun Coltareen, jossa ottaa ohjat käsiinsä. Ja rahaa virtaa joka tuutista.

Konkreettinen voittaja on siis Meridian. Tilanne saattaisi olla toinen, jos ryhmä olisi a) uskaltanut hyökätä hänen kimppuunsa jossain vaiheessa b) hävinnyt taistelun Dendarosta vastaan c) epäonnistunut Coltaren polttamisessa

Jossittelu, spekulaatiot ja vaihtoehdot ovat hauskoja, ja niitä historianopiskelija totta vie kohtaa. Minkä tahansa tekijän muuttuminen olisi saattanut vaikuttaa kirjan juoneen erittäin oleellisesti.

MadRole ottakoon kantaa. Lähetän tämän viestin seuraavan valmiin luvun ohessa, joten he eivät vahingossakaan välty tältä. =D

PS. Heti netin sulkemisen jälkeen tuli uusi idea. Gilmerin ryhmän ollessa Coltaressa, sinne tulee aatelispariskunta ostamaan Medriniltä zetaria. Uudessa versiossa ei ole mitään kälyistä pariskuntaa, vaan itse Dendaros. Tällä tavalla hänestä ei tule mitään parin luvun ikäistä satunnaista tuttavuutta, jonka sitten voi tappaa ihan huoletta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.