IRC-Galleria

Notsip

Notsip

Dida Streicher Sfinksi Brabham Pimeyden Ruhtinas

UEFA uusiksiSunnuntai 11.03.2007 05:24

Sain idean tähän yhdestä NYT- liitteen jutusta, jossa toimittajat olivat sitä mieltä, että jalkapallo on ajautunut kaikenmaailman näyttelemisen ja sukeltamisen myötä siihen pisteeseen, että varsinkaan euroopalainen jalkapallo ei tarvitse moista kulttuurintahraajaa. Ratkaisuksi esitettiin seuraavaa: UEFA jaetaan kahtia niin, että jako oli järjestään protestanttisten maiden ja muiden välillä. Katoliset taiteilijat ja itkijät jääköön toiseen UEFAan. Sellaiset jämämaat kuten Andorra, Liechtenstein, Luxemburg, San Marino ja Vatikaani on jätetty pois, koska ne eivät kuitenkaan kiinnosta ketään.

Protestanttisen UEFAn jäsenet ovat:

Englanti
Färsaaret
Hollanti
Irlanti
Islanti
Itävalta
Norja
Pohjois-Irlanti
Ruotsi
Saksa
Skotlanti
Slovakia
Suomi
Sveitsi
Tanska
Unkari
Viro
Wales

Kuten huomata saattaa, mukana on toki katolisiakin maita. Nämä joukkueet ovat pelillisesti lähempänä protestanttista kuin katolilaista kulttuuria. Esimerkiksi umpikatolinen Irlanti ei rehellisesti sanoen koskaan etene heittäytymällä, Tshekkikin pelaa kunnon palloa ja se on mukana tasoa nostamassa. Sveitsi jäyhät kalvinistit kuuluvat ehdottomasti meille kanssa (tosin siinä maassa katolisia 43% ja protestantteja 35%). Unkari ja Viro ovat mukana veljeskansoina. Suomalais-ugrilaisille tämä bonus suotakoon, ideahan tuli suomalaisilta toimittajilta. Slovakia on mukana Tshekin ja Itävalta Sveitsin ja Saksan kylkiäisenä. Vaaratekijänä on molempien Irlantien mukana olo erillisinä joukkueina. Paikallispeleistä ei sähköä puuttune.
Protestanttisen UEFAn vahvimmat joukkueet lienevät Saksa, Hollanti, Englanti ja Ruotsi. Saksa on ollut MM-finaalissa useammin kuin kukaan, Hollanti on paras maa joka ei ole koskaan maailmanmestaruutta voittanut, Ruotsi on aina kisojen väriläiskä ja Englanti pääsee aina pleijareihin. Tosineen jalkapalloajattelijat miettivät Pohjoismaille omaa karsintalohkoa, että Suomikin pääsisi mukaan lopputurnaukseen... Mutta ei Suomi pääsisi kyllä sittenkään.

Jottei kahtiajakutuminen olisi niin suurta, on mukana oma sarja välijoukkueille. Tässä olisi kyseessä tavallaan koeaika, jossa Protestanttisen UEFAN tarkkailijat tarkkailevat, kelpaavatko joukkueet meille. Mikäli jalkapallo todetaan riittävän rehelliseksi, aukeaa portti Protestanttiseen yhteisöön.

Belgia
Turkki
Ukraina
Venäjä

Belgian joukkueella ja pelaajilla on yleisesti ottaen hyvä maine, joten katolilaisfutiksen leima olisi jopa liian ankara. Sama koskee ehkä jopa saksalaismalliin pelaavaa Turkkia. Ukrainan mukanaolo ihmetyttää, sillä lähes tulkoon kaikki muut Itä-Euroopan ortodoksimaat on raakattu ulos, mutta Saksan kisoissa oli särmä Ukraina. Venäjällä on neuvostoajan kautta pitkät perinteet, vaikka saavutukset ovat vaatimattomat. Ei voi väittää, että venäläiset pelaajat filmaisivat mitenkään huomiota herättävästi.

Katolisessa UEFAssa pelaavat taiteilijat, boheemit, näyttelijät, itkijät, ajanpelaajat ja selittäjät. Tunteikkaissa ja katsojaystävällisissä otteluissa nousee kortteja ja tuomarit menevät aika ajoin vallan sekaisin. Median huomio on Katolisessa UEFAssa, koska siellä ovat Serie A, La Liga ja lauma nappisilmäisiä rasviksia ja makarooneja. Katoliseen UEFAan kuuluu myös Euroopan ortodoksiset maat (ynnä Albania), joiden pelitapa ei ole yhtä taiteellinen, vaan ottelut muistuttavat lähinnä sodankäyntiä tai rugbya.

Albania
Bosnia-Hertsegovina
Bulgaria
Espanja
Italia
Kreikka
Kroatia
Kypros
Latvia
Liettua
Makedonia
Malta
Moldova
Portugali
Puola
Ranska
Romania
Serbia-Montenegro
Slovenia
Valko-Venäjä

Jako on välttämätön, koska silloin ei tarvitse kuunnella/katsoa järkyttävää jälkipeliä, mitä harrastetaan puolin ja toisin. Esimerkiksi Katolisen UEFAn pelaajien tai valmentajien ei kannata yhtään soittaa suutaan toisen epärehellisestä pelistä, koska sitähän he harrastavat itsekin. Jaon haittapuolina mainittakoon mielenkiintoisten rivalien väheneminen: emme näe niin usein, miten Saksa jyrää esimerkiksi Ranskan... Tai minkä tahansa muun. Toisekseen Katolisen UEFAn pelimatka saattavat hajottaa etenkin talvisaikaan, kun portugalilaiset joutuvat matkaamaan jonnekin Valko-Venäjälle aroille, jossa itätuuli puhaltaa ikkunat rikki.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.