IRC-Galleria

Arvostelussa: 21 (2008)Lauantai 19.07.2008 18:02

En odottanu leffalta yhtään mitään, minkä vuoksi elokuva nousee kärkisijoille omissa arvosteluissa! Todellinen yllätys..

MIT opiskelija Ben Campbell (Jim Sturgess) pyrkii Harvardin lääkikseen, mutta rahat eivät riitä siellä opiskeluun, taikka edes aloittamiseen. Ben on koulunsa yksi neroista ja matematiikan professori Mickey Rosa (Kevin Spacey) huomaa sen ja kutsuu hänet mukaan blackjack bisnekseensä, joka perustuu täysin matemaattiseen laskentaan ja kaavoihin. Mickeyllä on oma blackjack joukkueensa koulussa, jonka kanssa he lähtevät vapaapäivinä koulusta Vegasiin tienaamaan rahaa. Ben suostuu mukaan joukkueeseen vain sen takia, että saisi kokoon opiskelurahat. Elokuva kuitenkin perustuu lähinnä siihen, kun Ben Campbell jää kiinni korttien laskusta kasinolla ja yrittää selvittää sotkunsa elämässä, jonka ovat sekoittaneet Mickey ja Las Vegas.

Huomaa kyllä mihin ollaan menossa elokuvien teknisessä puolessa, kun katsotaan esimerkiksi kyseistä elokuvaa. Editointi on jotain niin päätähuimaavaa ja kaunista silmälle, mitä kuvitella saattaa. Tapahtumat ovat kuvattu tasan niin yksinkertaisesti ja hyvin, että katsoja ymmärtää mistä on kyse, paljastamatta elokuvan NEROKASTA loppua. Näyttelijätyö on erinomaista, josta erikoismaininnan saa herra konkari Kevin Spacey, joka uskottelee katsojan vihan suoraan Mickeyn sydämeen. Oikeastaan ainoa häiriötekijä elokuvassa on Kate Bosworthin henkilöhahmon Jill Taylorin keskijakaus, mikä on kuvottava!

Loistava näyttelijäkaarti + todella nerokas juoni + älyttömän tyylikäs kuvaus/editointi = täyden viiden leffa!

*****

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.