IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Toronto, päivä 16Sunnuntai 12.07.2009 12:35

Tänään oli siis viimeinen kokonainen päivä täällä Atlantin toisella puolella. Kello ei aamulla herättänyt, joten nukuimme siis aika hyvin ja heräsimme kahdentoista pintaan. Mississaugan reissu jäi siis seuraavaa matkaa odottelemaan. Meinasimme käydä sen sijaan katsastamassa Casa Loman, joka on kummitellut tehtävälistalla jo hyvän tovin.

Menimme metrolla ensin Casan läheisyyteen, jossa huomiomme kuitenkin miltei välittömästi vei suuri, aiemmin mainitun Canadian Superstoren kaltainen marketti. Menimme sisään ja ihastelimme taas markkinatalouden hedelmiä. ;) Ostimme pienet leivokset juhlistamaan viimeistä päivää Torontossa ja pienen tuotteiden tutkailukierroksen jälkeen lähdimme hakemaan Jounin CityPassia, joka oli jäänyt hostellille. Lopulta kuitenkin tulimme siihen tulokseen iltapäivän lähestyessä, että jätämme Casa Loman sunnuntaille, jolloin ehdimme puolen päivää vielä liikuskella kaupungilla, koska mahtavan hostellin mahtava pitäjä antaa meidän jättää laukut päiväksi huoneeseen seuraavan asukkaan tullessa vasta kahdeksan, yhdeksän aikoina.

Priorisoimme menemisemme niin, että ehtisimme neljäksi York Millsin metroasemalle. Niin ehdimmekin. Sieltä otimme GO-bussin suoraan Canada's Wonderland -huvipuistoon. Kysyimme kuskilta hintaa ja hän sanoi, että liput pitäisi ostaa etukäteen terminaalista. Koska bussi oli lähdössä eikä lippuja olisi enää ehtinyt hakea asemalta, hän myi liput meille itse. Kiva kuljettaja tuommoinen. :)

Matka kesti noin puoli tuntia. Meinasimme ensin kävellä lipun kanssa työntekijöiden sisäänkäynnistä, mutta tarkastaja kehotti meitä seuraamaan jalkakäytävää. Näin tehtyämme löysimme puiston portit. Turvatarkastuksen läpäistyämme ja leiman käteen saatuamme lähdimme etsiskelemään laitteita. Ihan aluksi joku työntekijä pysäytti meidät ja pyysi saada ottaa kuvan meistä, jonka voisimme halutessamme ostaa lopuksi. Laitteita olikin sitten kaikenmoisia. Vuoristoratoja oli alueella iso liuta, kävimmekin varmaan kaikissa paitsi yhdessä tai kahdessa. Ne olivat kyllä paljon hurjempia kuin suomalaiset pikkuveljensä. Tuorein lisäys oli Behemoth (suom. jättiläinen), jossa koko radan kesto oli kolme minuuttia, kymmenen sekuntia. Muitakin laitteita oli, rankempia ja hennompia. Koko puisto oli hyvin iso ja käytimme puiston kiertämiseen aika hyvin kaiken ajan, joka meillä oli.

Suurin yllätys paikan suhteen oli jonojen pituus. Tai oikeastaan pituuden puute. Odotimme neljän tunnin jonoja, hyvä jos Behemothiinkaan oli edes kymmentä minuuttia jonotusta. Ihmeellistä! En sitten tiedä vaikuttiko sade-ennusteet kävijämäärään, mutta aurinko paistoi kuitenkin täydeltä terältä koko päivän. Illan lähestyessä ilma alkoi viiletä, mutta sehän nyt on ihan normaalia.

Sulkemisajan nurkilla "keskusaukion" suihkulähdealtaan suihkut valaistuivat värivaloilla ja värit vaihtelivat sykleissä. Hienon näköistä, varsinkin kun vesipatsaita oli tiheästi ja symmetrisesti. Kuvailimme viimeiset kuvat ja lähdimme ulos alueelta kohti bussipysäkkiä. Pysäkillä huomasimme kyltin, jossa sanottiin, että liput täytyy ostaa Guest Services -luukulta puiston sisäänkäynnin luota. Juoksimme takaisin ja saimme liput. Olimme takaisin pysäkillä paria minuuttia ennen kymmentä, jolloin bussi lähti takaisin York Millsiin.

Metrossa suunnittelimme yöelämään menoa ja päästyämme hostellille, vaihdoimme vaatteet ja lähdimme kohti keskustaa. Tulimme ilmeisesti väärälle metropysäkille, emmekä löytäneet viimeviikkoista klubia. Kävelimme vuorotellen Adelaide Streetiä itään ja länteen, kunnes kysyimme tietä eräältä paikalliselta. Lähdimme seuraamaan häntä suuntaan, jossa talonumerot kasvoivat. Eräässä kulmauksessa heitin muutaman lisätiedon paikasta, minkä jälkeen tämä mukava heppu sanoi, että paikka onkin täysin eri suunnassa. No, kiitimme, eikä auttanut muu kuin lähteä kävelemään takaisin. Hankalan tilanteesta teki se, että Jounilla oli ollut koko päivän toinen jalka kävelyvammojen takia kipeä ja kävely oli nihkeää.

Pääsimme metroasemalle, jolle olimme tulleet ja ajattelimme kulkea metrolla Osgooden asemalle, jonka lähistöllä klubi oli. Vaunussa ollessamme päätimme sitten kuitenkin mennä takaisin majapaikalle, sillä maanalaiset eivät kulkisi enää puoli kahden jälkeen. Nyt siis vielä muutamia keskeneräisiä hommia, sitten nukkumaan ja aamulla kaupungille. Lento lähtee sunnuntaina illalla klo 21.10 paikallista aikaa (Suomen aikaa n. 4.10 yöllä).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.