IRC-Galleria

Serri

Serri

on lähinnä kyllästynyt...

Pakko kommentoida...Lauantai 24.03.2007 01:25

"No lähihoitajat nyt tienaakin perkeleen huonosti. Tiiä sit miks niin moni sille alalle ryhtyy (en tarkoita, etteikö heitä tarvittaisi). Kaikki työ on yhtä tärkeää, mutta kun palkka-asioita aletaan korjaamaan, ansaitsevat korkeasti koulutetut olla edellä."

Tuollaisen kommentin sain eräältä nuorelta (huomannee että puuttuu elämänkokemusta), ja tähän on pakko kommentoida. Ensinnäkin koko lause on aika ristiriitainen, ensin ihmetellään, miksi kukaan rupeaa lähihoitajaksi ja sitten etteikö heitä tarvittaisi ja sitten että kaikki työ on yhtä tärkeää...

Miksi siis ryhtyä lähihoitajaksi. Siksi koska on ihan jees saada jotain elantoa revittyä irti sellaisesta ammatista jota on ihan kiva tehdä. Lähihoitajan työ on ihan oikeasti ihan kivaa ja tosi haasteellistakin, ihan v..un huonosti palkattua vaan. Moni edelleen luulee, että se on vaan sitä kädestä kiinni pitämistä, vaikka se ei todellakaan pidä paikkaansa. Kysyisinkin tällaiselta ihmiseltä joka ihmettelee, miksi joku ryhtyy lähihoitajaksi, itse ei koskaan tekisi moista työtä: Kuka sen sitten tekee? Eikö hoitoalan työ ole kuitenkin aika pakollista tässä yhteiskunnassa? Ja mitä itse haluat kun olet sairas.. haluatko että sinua kohdellaan kuin liukuhihnalla olevaa esinettä, koska siihen se työ väistämättä menee jos palkkoja alennetaan ja resursseja pienennetään. Vai haluatko että sinut kohdataan ihmisenä, tuntevana ja älykkäänä olentona? Haluatko että sinua hoitava henkilö tekee työnsä hyvin ja kuuntelee sinua vai haluatko maata kipeänä sänky märkänä eritteistä kun kukaan ei ehdi tai halua auttaa sinua vessaan?

Miksi se on niin vaikeaa joidenkin tajuta... minä ihan oikeasti koen onnistumisen elämyksiä siinä, kun liikkumaton/puhumaton/kommunikoimaton ihminen vaikka pitkällisen yrityksen jälkeen hymyilee minulle kun kerron aamutoimien (ala/yläpesut, jne) lomassa jonkun hauskan jutun.. ja voi sitä tunnetta kun saan reumasta kärsivän henkilön hetkeksi ajattelemaan jotain muuta kun omia kipujaan. Se ei kuulkaat ole helppoa, ei todellakaan...

Palkkakehityksestä: minä en vaadi 10 000 euroa kuussa palkkaa, en edes viittä... mutta haluan että saisin työstäni sen vaativuutta vastavaan palkan! Joku voi sitten sanoa, että miksi olet opiskellut noin huonosti palkatulle alalle, miksi et opiskellut vaikka lääkäriksi jos kerta sosiaali-ja terveysala kiinnostaa... voi kuulkaatten, ei se aina ole noin helppoa eikä elämässä aina käy niinkuin suunnittelee. Ei kaikilla ole (rikkaita) vanhempia jotka kustantavat opiskelujen aikaiset kulut, joillakin ei kerta kaikkiaan ole varaa opiskella montaa vuotta yliopistossa! Ja en myöskään ymmärrä sitä, miksi pitäisi. Minun kouluni ei kestänyt vuosikausia mutta se työ jota teen vaatii muutakin kokemusta ja näkemystä kuin sen koulunpenkillä saadun. Työ itsessään on se paras opettaja.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.