IRC-Galleria

Sorrow_Girl

Sorrow_Girl

Liikaa tyhjäpäit, liian vähän todellisia ihmisiä. Tämä on totuus eikä ole mun ongelma, jos se kirpasee, etkä totuutta kestä.
-Miranda-
Havahduimme mietteistämme kun ovelta kuului kauheaa ryminää. Katsoin Danieli ja hän minua. Daniel nousi ensimmäisenä ja oli menossa katsomaan ovelle, mistä oli oikein kysymys. Hetken kuluttua kuulin Marin huutavan ja syöksyvän makuuhuoneeseen. Hän oli sekunnin ovella ja syöksyi luokseni halaamaan. Silmissäni kuvastui suuri hämmästys ja katsoin ovelle tulevaa Danielia. Hän piteli poskeaan johon oli jostain ilmestynyt punainen jälki. Mari ilmeisesti oli taas vauhissa. Vastasin Marin halaukseen vähän viiveellä, mutta työnsin häntä lopulta vähän pois itsestäni.
'Mari, mikä hätänä?' Katsoin siskoani kysyvästi ja hän näytti ensiksi pelästyneeltä, kiukkuiselta, vihaiselta ja taas pelästyneeltä.
'Kysytkin vielä! En ole kuullut sinusta pariin päivään ja se ei ole tapaistasi. Ja sitten sinä kysyt minulta, että mikä minulla on hätänä. Mikä sinulla on hätänä, kun et ole vastannut soittoihin tai edes ilmoittanut itsestäsi mitään?!?'
Punastuin hieman kasvoiltani ja painoin katsetta alas. En ollut tullut ollenkaan ajatelleeksi viime vuorokauden aikana, että Mari voisi olla huolestunut.
'Täällähän minä olen ollut. Minun piti mennä tunneille lukiolle, mutta sitten minut huumattiin. Seuraavan kerran kun avasin silmäni löysin itseni täältä Mikaelin seurasta.' Mari katsoi minua epäuskoisen näköisenä ja lopulta kauhuissaan. Taitaa raukka mennä shokkiin uutisten vuoksi.
'Mu.. mutta.. mutta.. Mikaelin kanssa? Mitä Mikael täällä teki!' Se oli ennemmin huudahdus, kuin kysymys.
'Mikael on Danielin veli. Ja siksi olen täällä, koska tuskin olisin muuten suostunut tapaamaan Danielia ja keskustelemaan asioista. En tiennytkään, että meillä olisi näinkin paljon puhuttavaa hänen kanssaan. Niin paljon asioita, kysymyksiä ilman vastauksia. Mutta miten sinä osasit tulla tänne?'
'Sain kirjeen. Siinä oli kuvia sinusta makaamassa tässä sängyssä. Se oli niin tutunoloinen ja tänää vasta tunti sitten muistin tämän asunnon. Siltä istumalta lähdin juoksemaan tänne.' Katsoin Maria uskomatta korviani. Hän juoksi tänne? Taisi tulla uusi ennätys. Koska tänne ei ole kovin lyhyt matka asunnoltamme.
'Sinä siis juoksit kuusi kilometriä tänne? Kauan sinulla meni aikaa?' Mari katsoi minua hetken aikaa kummissaan ja vilkaisi sitten kännykkäänsä. Sitten hänen silmänsä suurenivat.
'Minä.. Minä lähdin kotoa noin puoli tuntia sitten.' Hymyilin ja lopulta me aloimme kaikki nauramaan. Jännitys ja shokki taisi viimeinkin purkautua.

-Mari-
Kun näin Danielin ovella, mieleni teki kuristaa hänet. Mutta ensiksi minun oli pakko nähdä Miranda. Hän kumminkin oli hengissä ja kaikki hyvin. Kuinka helpottunut olo minulla olikaan. Olin jälleen sisareni kanssa. Mutta mistä selvittämättömistä asioista hän puhui? Että hänellä ja Danielilla oli paljon selvitettäviä asioita. Mitä epäselvyyksiä siinä nyt voisi olla, että jätkä ottaa ja lähtee kamoineen. Ei ilmoita itsestään mitään.
Meni hetki, ennen kun saimme kumminkin naurumme tukahdutetuksi ja mieleeni nousi Mikael. Minun olisi etsittävä hänet käsiini ja vaadittava erinäisiä selityksiä. Hiljaisen hetken rikkoi postiluukun kolahdus. Kaikki oli hetken aikaa paikoillaan, ja lopulta minä nousin. Eteisen lattialla oli mainoksia ja lehti. Ei ihan mikä tahansa lehti, vaan tämän päivän Iltasanomat. Miten oli mahdollista, että juuri se lehti oli siinä lattialla avoinna tietyltä sivulta. Katsoin lehteä kummissani ja luin pääotsikon: Suuren talousyhtiön johtajan poika on kärähtänyt ratista! Lääkkeitä ja viinaa sekaisin! Vaaransi liikenteen ja muutamia kuolonuhreja. Kyseisen henkilön menneisyydessä on aiempia rikkeitä ja oikeudenkäynti tämän tapauksen käsittelyn tiimoilta on suunnitteilla. Pojan isä ei suostu kommentoimaan muuta kuin, että hän ei tunne omaa poikaansa, eikä aijo pelastaa häntä tästä pinteestä.
Katsoin hiljaa lehteä hetken aikaa, ja olin aivan ihmeissäni. Oliko Aallon Thomas vihdoinkin saanut ansionsa mukaan? Huomaamatta olin kulkenut makuuhuonetta kohti lehteä lukiessani. Daniel ja Miranda tuijotti minua hiljaa. Lopulta Daniel tyrkkäsi minua ja katsoi kysyvästi. Mulkaisin häntä ja ojensin lehden Mirandalle. Miranda luki saman artikkelin, kuin minkä minä olin lukenut. Hän katsoi minua ensin kulmat kohollaan ja sitten hänen silmissään välähti. Hän muisti minun oman huumemenneisyyden, ja silloisen "poikaystäväni".
'Voisiko se olla Thomas? Mari.. Olisiko mahdollista, että viimeinkin hän olisi saanut ansionsa mukaan?' Katsoin Mirandaa mykkänä enkä pystynyt vastaamaan hänen kysymyksiinsä. Kohautin vain olkiani. Kuka tietää olisiko kyseessä juuri hän. Ainakin yhtiö kuulosti samalta ja asetelmat. Ei se voisi olla pelkkää sattumaa. Mutta kuka toi lehden?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.