IRC-Galleria

JoulupukistaPerjantai 26.10.2007 23:29

Minkälainen on teidän mielestänne tuo Pohjois-Suomen tunnetuin asukki; Joulupukki?
Jokavuotinen tuttavuus kaikille kilteille lapsille ympäri maailman. Valkoinen parta, huono näkö ja pitkä matka joka vuosi.
Miten ihmeessä kaikki lahjat menevät oikeisiin osoitteisiin?
Miten pukki ehtii joka paikkaan yhden yön aikana?
Miksei pukki toivo jouluksi lunta Etelä-Suomeenkin jottei aina tarvitsisi lainata menopelejä kilteiltä partiolaisilta?

Mitä se vanha, hieman höperö ukko puhuu?
Lahjojen jakamisesta kilteille lapsille ja tuhmien lasten tilastoista?
Kuinka pukki pääsee aina perille?
Ainahan se vastaa ympäripyöreitä kysymyksiä ja vähän ohi ampuen ja aihetta vaihtaen.

Joulupukki se vaan jokavuosi jaksaa ja muori on jonkin verran nuorempi - vai oliko se sittenkin vanhempi? Kiltit tontut auttavat aina ja kerran ne tekivät pukille kepposen kun olivat kesäkuussa vaihtaneet pukin almanakan joulukuuhun. Pukki siinä äkkiä heitti kukkashortsit nurkkaan ja kiskoi punaisen nuttunsa ylle ja lähti pikaisesti juoksemaan.

Yötä päivää tontut valvovat ja pitävät kirjaa, mutta miten ihmeessä kaikkien lasten vuoden teot mahtuvat yhteen kansioon?

Pukki rupesi kerran ikäänsä laskemaan, mutta nukahti siinä 400 kohdalla ja kun se sairasvakuutuskorttikin on unohtunut niin ei siitäkään voi tarkistaa. Kerran mustikkasoppabaarin portsari ei päästänyt pukkia edes sisälle kun ei ollut henkkareita.

Hirvittävästi kysymyksiä mihin ei saa koskaan vastausta.

Joulupukin asunnon sijainnin me tiedämme aika tarkkaan. "Korvatunturi on 483 metriä korkea tunturi Suomen itärajalla, Savukosken kunnassa. Tunturissa on kolme huippua, joista keskimmäisen kautta kulkee Venäjän raja. Korvatunturi sijaitsee rajavyöhykkeellä, joten sinne ei pääse vierailemaan ilman rajavartioston lupaa. " (Wikipedia)

Tunturit näyttävät kaukaa katsottuina aivan Siperian huskyn korvilta ja siitä se onkin saannut nimensä. Aina välillä rajavartijat sattuvat Joulupukin luokse kahville ja pullalle.

Talvet joulupukki viettää korvatunturilla, mutta kesät taas jossain tuolla Teneriffan takana. Ovathan Joulupukki ja Muori sen ansainneet. Kovin sesonkiluontoista työtähän Joulupukin ammatti on, mutta ei pukki sitä ole koskaan miettinyt.

--

Mitä sinulle muistuu mieleen joulupukin höpinöistä, löpinöistä ja kommelluksista?
Mikä on se oikea joulupukki ja millä se liikkuu?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.