IRC-Galleria

Suunta-ohjaaja

Suunta-ohjaaja

Hei! Suunta-palvelu on auki sunnuntaista-torstaihin klo 18-21, www.suuntapalvelu.fi

Inttiin vai sivariin?Torstai 04.06.2015 14:18

Meniskö inttiin vain pitäiskö mennä sivariin? Siinäpä pohdittavaa nuorelle mielelle. Varusmiespalveluksen pohtiminen tulee yleensä ajankohtaiseksi juuri täysikäisyyden kynnyksellä ja jokaisen kannattaa pohtia tätä omaa valintaa omien mieltymysten, halujen, tulevaisuuden suunnitelmien ja vakaumuksen kautta. Monille yksinkertaisin valintakriteeri voi olla vaivattomuus. Joillekin kotipaikkakunnan lähin varuskunta voi olla helpoin ja paras vaihtoehto suorittaa varusmiespalvelus. Toisille taas siviilipalvelus lähellä kotia, tutussa paikassa voi olla hyvä vaihtoehto. Helpointa voi olla vain mennä, minne kutsunnoissa määrätään ja suorittaa asevelvollisuus pois. Kutsunnoissa sinulle osoitetaan palveluspaikka, menet palvelukseen ja teet määrätyn ajan, mitä käsketään. Lyhyimmillään alle puoli vuotta ja voit jatkaa siitä, mihin palvelukseen astuessasi jäit. Siviilipalvelusaika on pidempi, mutta noin 11 kuukauden työpalvelun aikana voit parhaassa tapauksessa asua omassa kodissasi ja elää melko normaalia arki-elämää. Varusmiespalvelus voi olla välillä turhauttavaa ja rankkaa, mutta loppujen lopuksi melko helppoa ja antoisaa aikaa täydellä ylläpidolla.

Aina ei kuitenkaan kannata tehdä sitä helpointa valintaa tai mennä, minne kaikki muutkin menevät.



Tulevaisuutta ajatellen armeijan käymisestä voi olla edelleen hyötyä joillain aloilla työllistymisessä ja etenkin turvallisuusalalle, rajavalvontaan tai tietenkin maanpuolustukseen halajavan kannattaa varmasti harkita armeijaan menemistä. Jos ammatillista hyötyä haluaa miettiä, on puolustusvoimissa myös monia palveluspaikkoja ja erityistehtäviä, joihin varusmies voidaan valita aiemman osaamisen tai koulutuksen perusteella. Tällaisiin paikkoihin pääseminen toki vaatii omaa kiinnostusta ja vaivannäköä, sillä ketään ei määrätä niihin suoraan kutsunnoissa, vaan jokaisen täytyy hakeutua niihin itse. Kannattaa siis tutustua hyvin puolustusvoimien tarjontaan ja avata rohkeasti suunsa kutsunnoissa. Kun tiedät ennakkoon, mitä vaihtoehtoja on tarjolla, on helpompi osoittaa kiinnostuksensa ja vaikuttaa tulevaan palveluspaikkaan.

Toisaalta myös sivarista voi olla paljon hyötyä, jos etsii omia kiinnostuksen kohteita tukevan palveluspaikan: sivarista voi saada vuoden arvokasta työkokemusta omalta nykyiseltä tai tulevalta alalta. Työpalvelun aikainen palveluspaikka tulee hakea omatoimisesti, mikäli paikkaa ei itse löydä saatetaan se määrätä siviilipalveluskeskuksesta. Jos sinulla on esimerkiksi ammatillista osaamista voit sivarissa päästä tekemään omia ”oikeita” töitä, mutta toisaalta sopivia ja itselle mielekkäitä siviilipalveluspaikkoja on vähän tarjolla. Sopivan paikan löytäminen ei välttämättä ole helppoa, mutta tässä kannattaa olla ajoissa aktiivinen! Paras tapa löytää hyviä paikkoja on kysellä tutuilta, sukulaisilta ja kokemuksia vanhemmilta kavereilta, sillä paras tieto hyväksi todetuista paikoista liikkuu usein puskaradion kautta.

Syksyn kutsuntoja jo ajatellen,
Suunta-ohjaaja Otto


Inttiin, sivariin vai minne?Perjantai 05.06.2015 13:58, 320 vastaajaa

Syksyn lähestyessä on monella mielessä tulevat kutsunnat ja asepalvelus. Miten suorittaa asevelvollisuus? Onko asevelvollisuus nykyisellään toimiva vai tulisiko sitä muuttaa? Suunta-palvelu on valtakunnallinen, verkossa toimiva ohjaus-ja neuvontapalvelu. Auki klo 17-22: http://www.suuntapalvelu.fi
Miten suoritat/suoritit asevelvollisuuden?
Minulle oli/on helppoa valita, miten asevelvollisuuden suoritan?
Mitä mieltä olet nykyisestä asevelvollisuudesta?
Tiesitkö, että vuonna 2014 vapaaehtoiseen asepalvelukseen haki yhteensä 818 naista?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.