IRC-Galleria

Suunta-ohjaaja

Suunta-ohjaaja

Hei! Suunta-palvelu on auki sunnuntaista-torstaihin klo 18-21, www.suuntapalvelu.fi

Motivaatiota syksyyn!Maanantai 14.09.2015 15:23

Syksyn tullen illat alkavat pimetä, ruska saapuu ja ilmat viilenevät. Useimmat ovat tähän mennessä jo palanneet lomilta arjen pyörteisiin. Kun erilaisia koulu- tai työtehtäviä alkaa kerääntyä, alkaa miettiä, miten taas pystyy käsittelemään näin montaa asiaa samanaikaisesti. Toisilla taas syksy voi olla työnhaun täyteistä tai opiskelupaikan hakua tammikuussa alkaviin opintoihin. Tekemistä siis riittää. Mutta mistä kaivaa motivaatiota, kun tulee sellainen hetki että ei oikein jaksaisi? Tässä muutamia vinkkejä, miten voisi löytää hieman lisää puhtia omaan motivaatioon.

1. Pysähdy miettimään, miksi opiskelet/käyt töissä/haet työ- tai koulupaikkaa. Mitä haluat opiskeluillasi tai työlläsi saavuttaa? Oletko asettanut itsellesi realistisia tavoitteita? Liian vaativat tai liian helpot tavoitteet voivat nakertaa omaa motivaatiota.
2. Ovatko perustarpeesi kunnossa? Nukutko ja ulkoiletko tarpeeksi? Syötkö tarpeeksi? Onko sinulla harrastuksia uurastuksen vastapainoksi? On tärkeää pitää omista perustarpeistaan huolta, sillä väsymys ja nälkäisyys vaikeuttavat keskittymistä. Ajatukset on hyvä välillä myös saada pois töistä, joten harrastaminen on hyvä juttu oman motivaation kannalta.
3. Kuulostaako ”Ei kiinnosta” tai ”En halua” tutulta? Välillä on hyvä miettiä, mitä omien ajatusten taakse kätkeytyy. Miksi ei oikeastaan kiinnosta tai halua tehdä jotain? Syy voi löytyä ihan muualta kuin itse koulusta tai töistä.
4. On hyvä osata olla itselleen myös armollinen. Aina ei voi jaksaa, jolloin on syytä antaa itsensä levätä. Jos uupunut olotila kuitenkin pitkittyy ja motivaatio tuntuu kadonneen kokonaan, kannattaa hakea apua omaan tilanteeseen.



Lisää motivaatiovinkkejä ja pohdittavaa löydät Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nuortennetistä.
Myös Suunta-ohjaajien kanssa voi tulla juttelemaan omasta motivaatiostaan. Voimme pohtia ja keskustella yhdessä, miten löytää uutta motivaatiota esimerkiksi opiskeluihin tai työnhakuun. Kanssamme voi miettiä myös sitä, mistä löytää motivaatiota kun elämässä ei ole oikein mitään mihin tarttua. Etsitään yhdessä sinulle toimivin ratkaisu!

Syysterkuin,
Suunta-ohjaaja Merja

Motivaatiota syksyyn!Keskiviikko 16.09.2015 19:14, 122 vastaajaa

Suuntapalvelu - kysy työstä tai opiskelusta. Voit tulla juttelemaan myös omasta motivaatiostasi ja kuinka löytää siihen uutta puhtia! Chat on auki sunnuntaista torstaihin klo 17-22 http://www.suuntapalvelu.fi
Millä tavoin motivoit itseäsi?
  • Voit valita 3 vastausta.
Oletko tuntenut itsesi motivoituneeksi tänä syksynä?
Miten kuvailisit normaalia motivaatiotasi?
Haluaisitko löytää uutta motivaatiota itsellesi?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.