IRC-Galleria

SylvanaVampire

SylvanaVampire

★Sylvana Vampire ¸.•*¨*•♫ Pitää~ ★ ♥ ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸tutustua tai näykkään.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

GootitTiistai 28.02.2006 04:20

Gootit


Truegootit

Truegootit ovat köyhempien työläisten lapsia tai muuten vain syrjäytyneitä yksilöitä. Nykypäivän goottilaisuuteen voidaan liittää mm. musiikki, erityinen pukeutuminen, taide ja vampyyrit. Goottikulttuurin tärkeimpiä piirteitä ovat esim. mustan väri ja vaatetus sekä kiinnostus synkkiin, outoihin asioihin sekä vampyyreihin, josta monet käyttävät termiä %u2019synkistely%u2019. Musiikki mielletään hyvin tärkeäksi kulttuurin osa-alueeksi. Sitä pidetään koko kulttuurin lähtökohtana ja gootteja suurina musiikin ystävinä. Myös pukeutuminen koetaan tärkeäksi osaksi goottilaista populaarikulttuuria.

Historia

Mitä tulee goottilaiseen populaarikulttuuriin niin selkeimmin se nykymuodossaan voitaisiin määritellä 1800-luvun kauhukulttuurin perilliseksi. 1800-luvun kauhukirjallisuutta on alettu kutsua goottilaiseksi, koska siitä löytyi tiettyä keskiaikaista romantiikkaa ja pahoilla voimilla pelottelua. Historiallisesti "goottilaisuus" juontaa juurensa muinaisesta germaanisesta kansasta eli gooteista. Gootit tulivat pohjoisesta ja levittäytyivät eteläiseen Eurooppaan alkaen n. 150 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Jossakin vaiheessa gootit jakaantuivat kahteen pääryhmään: visigootteihin ja ostrogootteihin. Etelässä he perustivat valtakuntiaan sinne, missä nykyisin sijaitsevat Italia (jossa heillä oli pääpaikkana Ravenna) ja Etelä-Ranska (jossa heillä oli pääpaikkana nykyinen Toulouse). Tämä jälkimmäinen valtakunta muutti lopulta Espanjaan frankkien painostuksen takia. Gootit saivat mainetta oman aikansa "herrarotuna". Muinaisessa Skandinaviassa termiä gotar käytettiin kunniatittelinä sankareille. Jopa tänäkin päivänä Espanjan aatelistoon viitataan termillä gotos ("gootit"). Ajan kuluessa osa salaisesta goottilaisesta traditiosta sulautui Euroopan eri kansojen vakiintuneisiin traditioihin. Neljä tai viisi vuosisataa heidän virallisesta "katoamisestaan" Pohjois-Euroopassa syntyi goottien hengen muistoksi estetiikka, jota myöhemmän ajan taidehistorioitsijat alkoivat kutsumaan "goottilaiseksi". 2000-luvulla on eurooppalainen kulttuurimme (mukaan lukien tämän kulttuurin "siirtokunnat" Pohjois-Amerikassa ja Australiassa) todistanut esteettisen "goottilaisen kulttuurin" elpymistä. Tämä goottilaisuuden hengen elpyminen, tai uudelleen ilmentyminen, seuraa monessa suhteessa kaikkien aiempien ilmentymistensä pääpiirteitä. 1970-luvulla Goottilaiseksi luokitellusta musiikista pitävät ihmiset alkoivat vähitellen kutsua itseään gooteiksi, ja heidän edustamansa suuntaus sai luonnollisesti nimekseen goottilaisuus. Nämä gootit alkoivat pian myös pukeutua mustiin vaatteisiin ja perehtyä 1800-luvun hienosto- ja kauhukulttuuriin. Niinpä goottilaisuudesta vähitellen muovautui sellainen kuin se nykypäivänä on.

Gootit

Viehättävänä goottilaisuudessa pidetään erityisesti synkkyyttä ja yön salaperäinen vetovoimaa, mihin liittyy myös maailman pimeän puolen hyväksyminen osaksi elämää. Myös melankolia ja goottilaisuuden erikoislaatuinen romantiikka viehättää monia. Erityisesti korostetaan goottilaisen taiteen ainutlaatuisuutta ja sen luomaa salaperäistä tunnelmaa. Monia viehättää goottilainen musiikki sekä hienostunut pukeutuminen. Uskonnoltaan gootit ovat pääosin ateisteja, eikä saatananpalvonta kuulu goottejen harrastuksiin. Goottilaisuuteen liitettyjä harrastuksia ovat esimerkiksi kauhukirjallisuuden lukeminen, kauhuelokuvien katsominen. Goottimusiikin lisäksi useat gootit kuuntelevat industrialia sekä metallia. Muiden goottilaisuuteen liitettävien asioiden harrastaminen on enemmän yksilöstä riippuvaista. Monet gootit ovat hyvin luovia ihmisiä ja he harrastavat kuvataiteita, musiikkia ja kirjallisuutta. Myös kauhu ja vampyyrit kiehtovat useimpia gootteja. Jotkut harrastavat kävelyretkiä hautausmaille tai hankkivat kuolemaan liittyviä esineitä, kuten pääkallokoruja tai peräti ruumisarkkuja. Suurin osa on kiinnostunut vampyyreistä ja monet tavoittelevat vampyyrin kaltaista ulkomuotoa. Kerrotaan myös joidenkin jopa juovan verta. Ärsyttäväksi goottilaiset kokevat goottilaisuuden liioittelun, pukeutumisen ylikorostamisen sekä pienten piirien sisäänlämpiävyyden. Toisaalta kuitenkin monet pitävät ärsyttävinä goottilaisuutta vain ohimenevänä muoti-ilmiönä pitäviä uusia tulokkaita eli ns. %u2019Marilyn Manson -sukupolvea.%u2019 Myös ihmisten negatiiviset asenteet gootteja kohtaan ärsyttävät, ja erityisen ikäväksi asiaksi koetaan se, että ihmiset sotkevat gootit %u2019norjalaisiin kirkonpolttajiin%u2019 eli blackmetallisteihin ja toisaalta saatananpalvojiin.

Pukeutuminen

Goottilaistyylinen pukeutuminen tärkeä osa kulttuuria, ja "truegootin" tärkeänä piirteenä pidetäänkin usein sitä, että hän pukeutuu goottilaisen tyylin mukaan myös arkisin. Vaatetuksen perusvärinä ja lähes ainoana värinä on musta. Lisäksi miehet käyttävät usein valkoista paitaa. Goottipiireissä käytetään toisinaan myös esim. verenpunaista tai violettia samettia. Yleisiä vaatemateriaaleja ovat sametti, lateksi, nahka ja pitsi. Naisilla on usein yllään joko lyhyt hame ja verkkosukat tai pitkä leveähelmainen mekko. Miehillä on useimmiten joko puvun housut tai lateksista tai sametista valmistetut housut, sekä valkoisen paidan päällä mahdollisesti puvun takki tai samettitakki. Kengät ovat usein hyvin siroja. Sekä miehet että naiset käyttävät runsaasti hopeanvärisiä koruja. Erityisen yleinen on ankh-risti, joka on egyptiläinen ikuisen elämän symboli. Sekä miehet että naiset käyttävät myös mustavalkoista meikkiä: valkoista puuteria sekä mustaa kynsissä, huulissa ja silmämeikissä. Tavoitteena on, että paljasta puuteroimatonta ihoa jäisi mahdollisimman vähän näkyviin. Hiukset värjätään lähes poikkeuksetta mustiksi.

Musiikki

Goottilaisuus syntyi 1970-luvun lopussa Englannissa eräänlaisena punkin synkempänä variaationa. Vannoutuneena punkkarina tunnettu Siouxie Sioux alkoi kutsua yhtyeensä uutta synkempää tyyliä goottilaiseksi. Musiikkilehdistö otti pian termin käyttöönsä ja alkoi luokitella useita bändejä goottilaisiksi. Tähän kategoriaan päätymiseen riitti usein pelkkä bändin jäsenten ulkonäkö, mikä tarkoitti lähinnä mustaa vaatetusta. Alkuaikoina goottilaisiksi määritellyt bändit eivät siis tietoisesti pyrkineet olemaan goottibändejä; lehdistö vain sattui määrittelemään ne sellaisiksi. Goottilaiseksi on aikojen kuluessa määritelty ja määritellään yhä musiikillisesti hyvin erilaista musiikkia. Niinpä onkin mahdotonta määritellä goottimusiikin tarkkoja tyylipiirteitä. Suuri merkitys musiikin goottilaiseksi määrittelemisessä on sanoituksilla, jotka viittaavat tavalla tai toisella goottilaisuuteen liitettäviin asioihin. Sanat voivat kertoa vampyyreistä ja kuolemasta tai vain ylipäänsä sijoittua öisiin pelottaviin maisemiin. Joskus goottimusiikin sanat ovat myös pohdiskelevan melankolisia. Ne voivat olla myös traagisia ja kuvata taiteilijan tuskaa. Yleisesti ottaen sanoitukset kuvaavat pimeyttä ja tuonpuoleista runollisesti ja hienostuneesti romantisoiden. Samoihin yön tunnelmiin pyritään myös musiikillisin keinoin, joihin kuuluvat mm. melankoliset karut syntikka- ja kitarasoundit. Laulussa ja kaikissa soittimissa käytetään usein paljon kaikua. Rummut ovat monissa tapauksissa sähköiset. Bändeistä tärkeitä vaikuttajia ovat olleet mm. Siouxie and the Banshees (1976-), Bauhaus (1980-luvun alku), Joy Division (1976-1980), The Sisters of Mercy (1981), Fields of the Nephilim (1984-1991), Rosetta Stone (1987-), Type o Negative (1991-) sekä Paradise Lost. Mainituista bändeistä The Sisters of Mercy on ehkä tunnetuin %u2013 monien mielestä goottilaisuuden perikuva. Kaksi viimeistä edustaa uudempaa goottimetalli-suuntausta. Muut luokitellaan yleensä perinteisemmäksi goottirockiksi. Myös Alice Cooper toi gootti musiikkiin oman vivahteensa.

Taiteet ja kirjallisuus

Goottilaisuudesta kertovia runoilijoita ovat esim. Burger, Novalis, Byron ja Hugo; ja taiteilijoita esim. Fuseli, Arbo ja Dore. Populaarikulttuurin alueella voidaan nähdä yhteyksiä Ann Radcliffen The Mysteries of Udolphosta M.G. Lewisin The Monkiin, C.R. Maturin Melmoth the Wandererista Edgard Allan Poen tarinoihin ja runoihin; R.W. Chambersin The King in Yellow'sta Bram Stokerin Draculaan sekä edelleen Hans Heinz Ewersiin, H.P. Lovecraftiin ja Anne Riceen.

Incubi

Incubus tarkoittaa "maata päällä" (To lie on) ja incubukset tunnetaan demonijoukkiona, jotka ottavat ihmishahmon ja tulevat nukkuvien naisten luo öisin, jonka jälkeen he joko raiskaavat heidät tai luovat heille himokkaista unia ja kaipausta. Nunnat ja neitsyet ovat yleensä incubuksen uhreja ja raskaus nunnaluostarissa on yleisesti tällaisen vierailun seuraus. Yhdyntä incubuksen kanssa on tarinoiden mukaan hirvittävä tapaus. Olento käyttää jäätynyttä penistä, jolla se raa%u2019asti repii uhrin sisälmyksiä. Jos nainen jostain kumman syystä kutsuu incubuksen sänkyynsä, kaikki talon asukkaat vaipuvat transsinomaiseen uneen, jopa naisen maalliselle rakastajalle käy niin, vaikka hän nukkuisi vieressä. Keskiajalla jokainen fyysisesti tai psyykkisesti erilainen lapsi ajateltiin välittömästi incubuksen jälkeläiseksi.

Succubi

Naisellinen vastine incubukselle. Succubus (tarkoittaa "maata alla" (to lie under)) hyökkää viattomien miesten kimppuun heidän nukkuessa. Nämä Lilithin kaltaiset olennot istuutuvat uhrin päälle ja rakastelevat heidän kanssaan. Usein succubukset ottavat kauniin naisen hahmon, mutta yhdynnän jälkeen ne muuttuvat hirveiksi akoiksi, joka on niiden oikea olomuoto. Munkit luostareissa ovat usein succubusten hyökkäyksen kohteina: ne luovat likaisia unia ja yrittävät houkutella munkkeja rakastelemaan heidän kanssaan. Keskiajalla pelokkaat munkit sitoivat krusifikseja sukupuolielimiinsä ennen nukkumaanmenoa pitääkseen succubukset loitolla. Pentagrammi maagisena symbolina Wiccalaisuudessa: "Pentagrammin kärkien katsotaan usein kuvaavan neljää elementtiä: maata (alavasen), vettä (alaoikea), ilmaa (yläoikea), tulta (ylävasen), sekä mieltä ja tietoisuutta (ylin), niiden yhdistelmää. Tähteä ympyröivän kehän katsotaan kuvaavan ykseyttä ja kokonaisuutta, maailmankaikkeutta ja maata. Pentagrammi on myös "kokonaisen ihmisen" symboli. Muita merkityksiä ja tulkintoja on jotakuinkin lukemattomia. Ylösalaisin olevaa pentagrammia käytetään joissain wiccan ja seremoniamagian koulukunnissa kuvaamaan tiettyjä oppiasteita, yms. Sitä käyttävät kuitenkin myös esimerkiksi satanistit, joilla alaspäin osoittava kärki kuvaa maallisuuden voittoa henkimaailmasta, sekä jotkin kristilliset lahkot: onhan pentagrammi Raamatun Salomoninkin käyttämä maaginen symboli." Pentagrammia on käytetty muinais-suomessa taloa ja karjaa suojaamaan, esim. niin että talon oven karmiin kaiverrettu (ylöspäin suunnattu) pentagrammi.

Pintaliitogootit
Pintaliitogootit ovat rikkaiden kakaroita, joiden mielestä goottiaate on vaan niin perkeleen coolia. He eivät juuri muuten näytä gooteita, paitsi että heillä on pakkomielle pukeutua mustaan. Päivällä siis ollaan niin kilttejä tyttöjä tai poikia, ja illalla ei angstaamisen määrällä ole mitään rajaa. Ja kunnon kooteillahan pitää olla PALJON meikkiä! Ainakin öisin. Truegootit inhoavat syvästi näitä pintaliitäjiä. Isi ja äiti eivät välttämäti edes tiedä, että oma pikku mussukka on hurrja gootti, mutta jotkut pintaliitäjät ovat jopa menneet niin pitkälle, että ovat sortuneet päiväsaikaankin käyttämään gootillisia vermeitä ja jopa kajalia. Nämä pintaliitogootit diggaavat suuresti esim. The Curea ja Inkubus Sukkubusta.

Tämän tekstin kirjoitti BeastOfBlood


http://www.yhteiskoulu.palkane.fi/myytit_ja_legendat/gootit.html

Tässä vielä linkki jos tuossa ei ollut gootteudesta tarpeeksi , linkissä tosin suppeammin kerrottu aiheesta.

- Ei otsikkoa -Tiistai 28.02.2006 03:35

Huomasin tänä iltana että en olekkaan yksin , minusta välitetään ja siksi olen oletuksenkin vaihtanut <vink>
Sanoin etten vaihda oletusta siitä eräästä ellei jotain positiivista elämässäni tapahdu ja näin kävi
<hymy> Kuka olisi uskonut, en ainakaan minä itse .

Mutta nytten Öitä ja nähkää kauniita unia !

<sydän> Jenni ~ Vampire <sydän>
SINÄ KAUNIS/KOMEA,SINÄ MUKAVA,SINÄ HELVETIN HULLU JA IHANA,SINÄ RAKAS,SINÄ TÄRKEÄ,JOHAN PÄÄTÄ ALKÄÄ SÄRKEÄ,KOSKA OLET NIIN VITUN TÄRKEÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LÄHETÄ TÄMÄ KAIKILLE RAKKAILLE KAVEREILLE!!!!

Tämä sai minut nauramaan

*~* Jenni * Vampire *~*

Leffa...Lauantai 25.02.2006 14:11

Katsoin eilen The Crow nimisen leffan.

Keräily versio , tupla DVD ja kun ajattelen sitä ampumakohtausta , jossa Brandon Lee kuoli,
tulee aina minulle kylmät väreet selkärankaani.

28 vuotiaana , aivan liian nuorena , elämä vielä edessä.

Ote leffan eräästä kohdasta: "Try hard, try again....victims arent we all".

† Brandon Lee †

Jenni~Vampire

Ihan yksin...Torstai 23.02.2006 17:05

Mitä mä teen väärin.
Mä en jaksa olla enään yksin , ei ole ketään kenen viereen istua , ei ketään kenen viereen yöllä nukahtaa , ei ketään jota halata ja suudella .

Siispä nyt rakkaat ystävät kommentoikaa , heittäkää vaikka herjaa , vaikka raskastakin läppää jota en välttämättä kestä mutta neuvokaa TE miten TE olette rakkaanne/omanne löytänyt.

Koska minä en sitä löydä , siksi pidän tuota kuvaa niin kauan oletuksena , jos löydän sen oikean muuttuu oletus pirteämmäksi .

Tämä on tavallaan tyhmä haaste , jonka itse keksin.

AUTTAKAA!

<sydän> Jenni~Vampire <sydän>

Kotikonnuilla...Keskiviikko 22.02.2006 19:35

*syvä huokaus*
Pääsen vihdoinkin muokkaamaan kuvia kunnolla , toisin kuin Hki:ssä jossa on Linuxin kone

Tämmöstä sittenTiistai 21.02.2006 15:40


Vastaa kysymyksiin itse, ja sen tehtyäsi lähetä tämä KOLMELLE ystävälle/kaverille, jotta hänkin saa vastata kysymyksiin ja haastaa taas seuraavat kolme ystävää.
Laita haastettujen nimimerkit tehtävän loppuun & käy kommentoimassa heille tästä haasteesta. (Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä.)


KOLME NIMEÄ, JOITA TOTTELET:
Jenni, Jennifer ja vauvasta saakka ollu "töpsy"

KOLME ASIAA, JOISTA PIDÄT ITSESSÄSI:
Sosiaalinen, huumorintaju ja hmm... en keksi

KOLME ASIAA, JOISTA ET PIDÄ ITSESSÄSI:
Oma sairauteni ( jolle en voi mitään ) , viillon arvet ranteessa ja hiuksien lähtö

KOLME ASIAA, JOTKA PELOTTAVAT SINUA:
Hämähäkit , omaitseni ja se etten löydä sitä oikeaa

KOLME ASIAA, JOTKA OVAT OLENNAISIA PÄIVÄSSÄSI:
Kännykkä, tietokone ja Musiikki

KOLME ASIAA, JOTKA OVAT PÄÄLLÄSI NYT:
Stres housut, hihaton musta paita ja huppari

KOLME LEMPIBÄNDIÄSI (NYT):
Nightwish, Lacrimosa ja Mortiis

KAKSI TOTUUTTA JA VALHE:
On nälkä, puhun kännykässä ja kännykkä laskuni ovat naurettavan pienet

KOLME ASIAA, JOTKA VIEHÄTTÄVÄT SINUA SUKUPUOLESSA, JOHON OLET MIELTYNYT:
Kiharat hiukset, huumorintaju ja ruskeat silmät

KOLME ASIAA, JOITA KUUMEISESTI HALUAT TEHDÄ NYT:
Syödä , syödä ja pelata

KOLME URAA, JOITA HARKITSET:
Pukuompelija, Korusuunnittelija ja laulaja

KOLME PAIKKAA, JONNE HALUAT MENNÄ LOMALLA:
Intiaan, Pariisiin ja Joensuu

Ja pannaan vahinko kiertämään

Mussiikki haasteMaanantai 20.02.2006 16:25

MussiikkiHaaste

"Vastaan seuraaviin kysymyksiin laulujen sanoilla/nimillä. Vastattuani haastan myös muutaman ystäväni mukaan. Tässä on niin paljon mietittävää että voin hyvin laittaa vahingon kiertämään. Listaan haastamani ihmiset omien vastausteni perään. "

1. Sukupuoli?
2. Mikä on suurin unelmasi?
3. Mitä inhoat?
4. Millanen fiilis sinulla on nyt?
5. Miten elämäsi sujuu ylipäätään?
6. Mistä asioista pidät?
7. Minne haluaisit matkustaa?
8. Mitä haluaisit sanoa ihastuksellesi/poika-/tyttöystävällesi?


1. Gothic Girl ( The 69 Eyes )
2. Your Sweet 666 ( HIM )
3. And Love Said No ( HIM )
4. Sleeping Sun ( Nightwish )
5. Something ( Shakira )
6. Whisper ( Evanescence )
7. Walking in the Air ( Nightwish )
8. How Do You Do ( Shakira )
Haastetta ystävät rakkaat ja muistakaakin pistää vahinko kiertämään =)

~*~ Täys kuu ~*~Torstai 16.02.2006 01:38

Meikäläinen alkaa palvomaan täysi kuuta, eli en saa nukuttua, ennenkuin vasta joskus kello 02:00 ja sittenkin heräilen ja alan soittelemaan kavereille keskellä yötä ^^
Ne ei tykkää sitten yhtään...

SINÄ JOKA OLET MUN MESESSÄ TAI KAVERI LISTALLA TÄÄLÄ GALTSUSSA , VARO VOIN ISKEÄ KÄNNYKÄN KANSSA JA SOITTAA JUUUUUURIKIN SINULLE. *muhahahaaa*

Nojaa tuskimpa vaan , mutta varo silti <vink>

<sydän> Jenni * Vampire <sydän>

P.S. Erittäin myöhäistä ystävänpäivää kaikille ihanille ihmisille ja otuksille <sydän>

* Puhaltaa kynttilän sammuksiin *

Tip Tap...Perjantai 09.12.2005 19:02

Kiitän Jangsaraa kun muokkasi minulle näin kauniin Jouluisen oletuskuvan.

Huomenna Paikkakunta muuttuu , en asu enään espoossa vaan Helsingissä.
Joulun vietän Espoossa ja teille kaikille toivotan Rauhallista Joulua ja Riehakasta UUTTA VUOTTA 2006 !

~ Kun liekin puhallan kynttilästä,
Jo ilotulitteet paukkuvat,
Ja ihmiset innoissaan kilistävät lasejaan Vuodelle 2006! ~

HYVÄÄ JOULUA JA PAREMPAA UUTTA VUOTTA!

t.- Jenni ~Vampire~