IRC-Galleria

Syntaxerrori

Syntaxerrori

- pohdiskelija

hömm...Tiistai 27.10.2009 22:16

Tuossa pidemmän aikaa olen pohtinut erästä seikkaa, nimittäin sitä mitä loppujen lopuksi yleensä pelätään (hieman yleistyksenä ja karkeana jaotteluna). Päädyin kahteen yleisimpään pelkoon (eivät välttämättä ihan kaikkia tapauksia kata).
Ensimmäiseen kastiin kuuluu tiedottomuus (sisältäen kaikkea mitä kuvitella saattaa tämän nimikkeen alle kuuluvan; tilanteet joissa ei tiedetä miten toimia, asiat joista ei tiedetä lainkaan tai niin vähän että niillä ei päästä puustsa pitkälle yms...)
Toinen osio kattaa taasen kaiken menettämiseen liittyvän (pelko läheisen tai oman hengen puolesta etc.)

Tämä jako saattaa aluksi vaikuttaa liian karkealta, joka ei kata paljon mitään ja josta tuskin saa tarpeeksi selvää ymmärtääksen mitä olen koittanut tarkoittaa.
Kuitenkin syvemmällä tarkastelulla voi ehkä huomata, että useimmat tilanteista voidaan luokitella näihin kahteen, joskus molempiin. (Ellen ole epähuomiossa jättänyt jotain sisällön kannalta oleellista sanomatta.)

Erään esimerkin voisin kertoa selventääkseni tilannetta edes hieman:

Jos nyt hieman leikitään mielikuvituksella ja oletetaan että tässä universumissamme on muutakin elämää kuin vain me ja maapallon muut eliöt ja oliot. Nämä toiset nyt sitten vaikka tulevat tänne meidän kotiplaneetalle. Luultavasti he aiheuttaisivat useimmissa pelonsekaisia ennakkoluuloja, miksi?
Me emme tunne heitä tai heidän käyttäytymistään, he ovat meille arvaamattomia. Emme tiedä miten meidän tulisi heidän suhtautua, emme käytännössä tiedä heistä mitään, he/ne ovat meille täysin vieraita. Sitä me pelkäämme. Mutta myöskään emme voi olla varmoja miten he meitä kohtelevat, ehkä tulivat tänne valloittajina, surmaavat ihmiset ja ottavat pallon haltuun. Emme haluaisi menettää läheisimpiämme, kukaan tuskin sellaista haluaa.

Kappas, tässähän esiintyikin molemmat osiot, ehkä hieman limittäin, mutta samapa tuo.


Sikäli mikäli jos joku joskus haluaa vähentää omia pelkojaan (minun neuvoilla sitä tuskin saavuttaa, mutta saahan sitä aina kokeilla), on hyvä muistaa, että tuntematonta ei aina kannata pelätä (Remember that my dear readers) ja jossakin vaiheessa elämää kannattaa valmistautua henkisesti valmistautua siihen, että ei niiden kavereiden tai ystävien kanssa voi ikuisuutta viettää (tai jos voi niin kertokaa ihmeessä miten), täytyy pystyä luopumaan tärkeimmistäkin asioista, jos on pakko.

"Just drink it, and that's it."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.