IRC-Galleria

TheOdoshi

TheOdoshi

The sadness on the face will probably be gone tomorrow.

Juhlapyhistä.Keskiviikko 30.04.2014 16:16

Nyt kun on taas vappu (kuten joka vuosi) niin voisin kerrata pari juttua. Minulta on kysytty nyt jo varmaan kymmenen kertaa, mitä teen vappuna. Vastaus on: töitä.

Ja sitten harmitellaan, voe ei, kun joudun olemaan töissä. Nyt ihan yleisesti vastauksena kaikille: olen pyytänyt juhlapyhät töiksi ja ne "krapulapäivät", joista ei saa edes tuplapalkkaa, esim. vappupirskeiden jälkeinen päivä tai uudenvuodenpäivä jne. Minä siis haluan olla töissä.

Miksikö? Siksi, että pyydän mieluummin viikonloppuvapaita sitten, kun minulla on oikeasti jotain suunnitelmia tai innostusta pitää se vapaa viikonloppu ja mahdollista extemporea tiedossa. Tietääkseni kaverini haluavat nähdä minua muulloinkin, kun jeesuksen ylösnousemuksen kunniaksi.

Ja sitten se, miksen halua juhlia juhlapyhiä vaan mieluummin joskus toiste. No ensinnäkin; esimerkkinä vappu ja pääsiäinen, jotka nyt tässä on viimeisimpänä olleet. Minulla ei ole (eikä tule) lapsia, joiden kanssa pitäisi virpoa tai varpoa saati puhallella ilmapalloja ja ostella vappunaamareita.

Entäs ne kaverit sit? Kuten sanoin jo ei siihen jeesusta tai muitakaan tarvita, että heidän kanssaan voi juhlia. Ja muutenkin, miksi vetää perskännit työväen juhlapäivänä ja vaan toivoa hyvää säätä? Mieluummin odottelen sinne kesään, pyydän sieltä vapaaviikonlopun, nautin oikeasti hyvästä säästä ja hyvässä seurassa. Kaiken lisäksi kaikilla tuntuu vappuisin ja muina kinkeripäivinä olevan niin paljon "suunnitelmia", ettei kaikkia mitenkään edes ehtisi nähdä ja porukka soittelee pitkin kyliä, että hei tuu tänne tai tuonne ja lopulta ovatkin jossain ihan muualla. Ei kiitos, mutta kiitos kutsusta.

Juhannus toki olisi ihan kiva. Mutta kesällä on myös paljon muuta; conit, joihin tarvitsen vapaata. Ehkä muut kesäreissut. Joten myös juhannusken teen töitä. Ei sauna, järvenranta ja olut mihinkään katoa vaikka ei olisikaan jussi. Kokkokin kyllä järjestyy, jos ihan välttämättä semmoisen tahtoo pystyyn heittää. :D Tässä kohti voisin myös huomauttaa: minulla ei ole kesälomaa, joten sitä suuremmalla syyllä haluan mahdollisten reissujen varalta "varastoida" noita vapaaviikonloppuja.

Tähän asti olen tehnyt töitä vaihtelevasti eri juhlapyhinä. Nykyisin olen pyytänyt kaikki mahdolliset. Aiemmat vaput neljä vuotta takaperin olen ollut työharjoittelussa tai töissä. Jouluisin olen pitänyt vapaata sen verran, mitä pulju on ollut kiinni. Jos minulle noita juhlavapaita sitten sattuu vahingossa tulemaan niin kyllä minä sitten soittelen, jos vaikka sitä jonnekin innostuisi lähtemään. :D

Ja onhan vuodessa se yksi juhla, mitä en jätä välistä. Tällä taktiikalla kaikenjärjen mukaan saan sen jopa vapaaksi suhteellisen helposti pyytämällä eli Halloween. Se on juhla, joka itseäni kiinnostaa juhlana ja muut pysykööt ryyppäjäisinä niinkuin ne turhan usein tuppaavat olemaan (jouluna tosin saa hyvää ruokaa). Tällaista se vaan on tehdä viikonloppupainotteista työtä ja olen todennut kaikkein helpoimmaksi antaa työkavereiden juhlia juhlapyhinä perheen/ystävien/tuttujen kenen vaan kanssa, koska minulle se ei ole niin väliksi ja juhlia itse sitten kun hyvältä tuntuu. :)

Kirjoitin romaanin, kiitän lukeneita. :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.