IRC-Galleria

TwoDogs

TwoDogs

Rautakauppa rulez!

Ohjeet ongelmakoiran valmistamiseenSunnuntai 03.01.2010 16:55

Tässä ohjeet ongelmakoiran valmistamiseksi normaalin alun saaneesta pennusta.

Hössötä pennun kanssa mahdollisimman paljon kotona. Reagoi pennun jokaiseen vingahdukseen silittelemällä, juttelemalla ja tyynnyttelemällä.

Älä vie pentua katsomaan toisia koiria tai jos viet huolehdi, että toiset koirat ovat rajuja tai eivät pidä pennuista.

Älä anna vieraiden tulla tervehtimään koiraasi – haluathan, että se on vain sinun koirasi. Älä siis missään nimessä vie koiraa katsomaan mitään pihapiirin ulkopuolella. Älä ainakaan ennen kuin pentu täyttää neljä kuukautta. Näin koira oppii varomaan kaikkea kodin ulkopuolella.

Tönäise pentu pois kun se puree niin se alkaa purra yhä kovempaa ja lisää. Tämä on koirasta hauska leikki ja saat ostaa uusia vaatteita - niin ja pian laastariakin.

Aina kun pentu raapii tai tuuppii sinua silitä sitä. Huomioi koiraa aina kun se nousee sinua vasten. Ja jos koira haukkuu sinulle, niin ala heti jutella koiralle.

Kun pentu näkee toisia koiria, nosta se syliin tai ainakin kiristä hihnaa ja jännity itse. Jos koira alkaa tuijottaa toista koiraa älä kiellä vaan kun koira alkaa murista laita nakkia heti sen nenän eteen.

Mikäli pentu murisee muista aina tyynnyttellä sitä!

Jos pentua pelottaa jokin tilanne, älä stressaa sitä vaan vie se välittömästi pois tilanteesta ja säälittele pentua. Voit jopa itse alkaa säikkyä kyseistä paikkaa.

Jos koira murisee ruokakupilla, silittele sitä aluksi ja heitä sille aina lisää makupaloja ja välittömästi kun pentu murisee – jatkuvasti tietysti yhä kauempaa, koska koira on oppinut jo rähisemään.

Muista eläinlääkärillä hokea 'ei mitään hätää' samalla kun silität sitä hermostuneesti. Koirasi oppii näin välttämään eläinlääkäreitä.

Älä koskaan kehu pentua sen käyttäytyessä rauhallisesti! Näin se oppii riekkumaan ja riehumaan.

Kun koira haukkuu, muista aina palkita sitä huomioimalla ja heittämällä makupaloja. Saat aikaan koiran joka ääntelee tauotta.

Älä koskaan ota koiraltasi mitään pois – mikä on koiran on koiran. Silloin sinun ei tarvitse ulkona miettiä kuinka otat siltä pois koiran mahdollisesti noukkimat tupakantumpit, purukuit tai kuolleet hiiret koiran nauttiessa ne kaikessa rauhassa ja tämän jälkeen ripuloidessa loppuillan ja yön.

Mikäli koirasi rimpuilee sylissä tai hoitotoimenpiteitä tehdessä päästä se aina välittömästi pois. Koirasi oppii, ettei sen kynsiä saa leikata tai turkkia hoitaa. Ja sinä saat sitten myöhemmin maksaa eläinlääkärille nukutuksesta, kun kynnet on kasvaneet liian pitkiksi ja ne on leikattava.

Heittele koirallesi jatkuvasti leluja, varsinkin jos se haukkumalla sinua leikkimään kutsuu. Näin saat tuotta virkeän koiran joka stressaa itseään ... niin ja sinua.

Mikäli koirasi juoksee kotona ympyrää jahtaa sitä. Mikäli koira ei anna ulkona kiinni juokse sen perässä ja yritä tarttua sitä kiinni. Koira oppii, että sinä tulet aina perässä ja että olet hidas.

Opeta koira olemaan vetämättä riuhtomalla sitä hihnasta ja karju sille samalla. Älä vahingossakaan kehu, kun hihna on löysällä tai kehu kiljahtelemalla innostuksesta. Koirasi oppii hyvin, ettei sillä ole merkitystä kuinka hihnassa käyttäydytään.

Vietä ensimmäinen kuukausi – pari jatkuvasti koirasi kanssa kahden äläkä koskaan jätä yksin. Lähde sitten takaisin työelämään normaalisti heti kymmenen tunnin päiviksi, jotta voit hankkia koirallesi uusia sohvakalustoja. Ja kun tulet kotiin huomioi koiraasi syvällä innostuksella ja mitä enemmän koirasi hyppii ja kiljuu ja riehuu sen enemmän kehu sitä. Olihan sillä yhtä kova ikävä kuin sinullakin. Pian koirasi kertoo koko naapurustolle milloin olet töissä. Ja näin naapurisi pitävät sinua hyvin ahkerana.

Muista aina viimeiseksi lähtiessäsi koskea kaukosäätimeen (kun suljet television tai stereot) jotta koira tajuaa syödä kaukosäätimiä normaalien koirien tapaan. Älä jätä koiralle päiväksi fiksua tekemistä, jotta se varmasti desingeeraa huonekalujasi.

Ennen lähtöäsihän olet juoksuttanut koiraasi ulkona pallon ja keppien perässä. Näin koirastasi on hyvä aloittaa liikunnallinen ja toiminnallinen päivä kotona.

Älä hae apua kokeneilta koiraihmisitä vaan kysele kadulla tulevilta ohjeita koiran kouluttamiseksi ja vaihda aina uuteen metodiin sellaisen kuultuasi Pian koirasi on yhtä sekaisin siitä, mitä siltä odotetaan kuin sinäkin.

Älä koskaan kiellä pentua mistään - pian sillä ei ole hajuakaan, ettei se saa aina toteuttaa itseään. Äläkä myöskään kehu kun koira toimii oikein - tämäkin auttaa vahvistamaan koirasi epävarmuutta.

Ja muista: Älä missään nimessä ole yhteydessä kasvattajaan ennen kuin haluat luopua koirastasi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.