IRC-Galleria

Unruhe

Unruhe

Percunis @ Instagram

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

On se jännä...Maanantai 06.08.2012 14:38

... Huomata, että on muutaman vuoden aikana itseoppinut "väärän" tyylin ratsastaa.
Mulla on ollut ihan väärä ohjasote ja käden asento, mikä on johtanut siihen, että musta on tullut kovakätinen ratsastaja. Siittä taas johtuu mun oman hevosen käytös ratsastaessa.
Nyt tajusin oikein joustavan ohjasotteen, pehmeän pidätteen ja neljän vaiheen pidätyksen. Tästä menee suuri kiitos Tuire Kaimion kirjoittamalle kirjalle nimeltä Hevosen kanssa.
Suuri apu myös löytyi, kun lueskelin netistä artikkeleita oikeanlaisesta ohjasotteesta, kuolaimen sovituksesta sekä suun herkistämisestä, linkkejä tulee sitten edempänä.
Osasyy myös hevoseni käytökseen (vastustaa kuolainta ja hermostuu) kovan käteni ohella on myös varmasti väärä kuolain valinta. Pari vuotta sitten vaihdoin pojalle hieman pidemmän nivelkuolaimen kun aikaisempi hankasi suupielet auki, mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että tuo nykyinen nivelkuolain saattaakin olla jopa liian pitkä. Liian pitkä kuolainhan menee linkkuun kitalakea vasten pidättäessä, mikä aiheuttaa hevoselle kipua. Toki täytyy ottaa huomioon, että hevosen suun uudelleen herkistäminen on pitkän kaavan prosessi. Varsinkin jos hevosta on jo kauan ratsastanut väärin. Valitettavasti asun nykyään toisella paikkakunnalle, joten en hirveänä voi tätä pitkää prosessia viedä eteenpäin. Tästä syystä ajattelinkin testailla eri kuolainvaihtoehtoja. Ensin aloitetaan lyhyemmällä nivelkuolaimella, sitten kokeilen kolmipalaa joko O-renkailla tai sitten oliivikuolaimena. Epäilen myös, että ruunan suu on aika ahdas, joten tästä syystä kolmipala.
Nyrkki sääntöhän on, että mitään hevosen kanssa ei voi etukäteen tietää. Kaikki pitää kokeilla läpi :)
Sitten kun saan oikean kuolaimen (jos tässä kuluvan viikon aikana kerkeän) selvitettyä, voin hankkia hevosilleni "toisen omistajan" jolle ei siis tulisi mitään kuluja, paitsi jos haluaa tunneilla käydä tai jotain hevoselle ostaa. Tietenkin noin vanhoilla ratsastuksen ei enää tarvisi olla jokapäiväistä...
Oho, kylläpä taas kirjotin hevosista, anteeksi kovasti.

Ainiin, saadaa parin viikon sisään oma auto. Eikä tällä kertaa mikään parinsadan euron paska, jipii.
Nyt siirryn kahvin keittoon.

EDIT
NII NIITÄ LINKKEJÄ!
Kuolaimesta
Suun herkistäminen


Unruhe

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.