IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

eiköhän kokeilla?Keskiviikko 27.08.2008 19:45

Venäläinen ruletti


Venäläinen ruletti on uhkapeli, jota pelataan asettamalla yksi tai useampi panos revolverin panosrumpuun eli rullaan, minkä jälkeen panosrumpua pyöräytetään ja suljetaan se katsomatta panoksen paikkaa. Sen jälkeen piippu suunnataan omaa päätä kohti ja vedetään liipaisimesta. Pelissä on kaksi tai useampia pelaajia, jotka vuorollaan painavat liipaisinta. Henkiin jäänyt saa pelissä hävinneiden kaiken omaisuuden. Peliä pidetään eräänlaisena uhkapelien äärimmäisenä muotona.

Peliä voidaan pelata myös siten, että asetetaan yksi panos panosrumpuun, ja vuoron perään vedetään liipaisimesta, mutta vuorojen välissä rumpua ei pyöräytetä. Näin panoksen kohdalle osumisen mahdollisuus kasvaa jokaisella liipaisimen vedolla.

Luodin osuminen pelaajan kohdalle riippuu monesta seikasta: revolverin rummun kapasiteetista (5–8 patruunaa), kaliiperista, aseen laadusta ja puhtaudesta, rummun rakenteesta ja pyöritystekniikasta. Esimerkiksi jos käytössä on iso kaliiperi (jolloin patruuna on painava), hyvälaatuinen, hyvin öljytty ja puhdas ase, vapaasti pyörivä rumpu sekä oikea pyöräytystekniikka, niin patruuna on mitä todennäköisimmin pysäytettävissä rummun alaosaan eli pois piipusta.

Venäläinen ruletti tuli suurelle yleisölle tunnetuksi elokuvasta Kauriinmetsästäjä. Elokuva innoitti monia ihmisiä kokeilemaan venäläistä rulettia kohtalokkain seurauksin.Myös Suomessa tapahtui venäläisen ruletin aiheuttama kuolema heti, kun elokuva oli esitetty televisiossa.

Käsitteenä venäläinen ruletti esiintyi tiettävästi ensimmäisen kerran vuonna 1937 amerikkalaisessa aikakauslehdessä julkaistussa novellissa, jossa venäläinen kersantti kertoo siitä. Erilaisista legendoista huolimatta ei ole näyttöä, että peli olisi todellisuudessa ollut erityisen tunnettu tai pelattu juuri Venäjällä.

Pelin muotoa, jossa revolveri painetaan oman ohimon sijasta toisen pelaajan otsaa vasten, kutsutaan venäläiseksi pokeriksi.lähde?

Vuonna 2000 yhdysvaltalainen nuori mies pelasi venäläistä rulettia puoliautomaattipistoolilla ja kuoli. Syynä on ilmeisesti ollut ymmärtämättömyys pistoolin ja revolverin välisestä erosta

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200808278175161_ul.shtml

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.