IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

muumit k-18Lauantai 16.11.2013 07:40

Sosiaali- ja terveysministeriö joutuu lähiviikkoina pähkäilemään, pitäisikö tupakkavalistuksen nimissä muun muassa Muumi-animaatioihin panna lapsia suojelevia varoitustekstejä. Muumipappahan kulkee usein piippu suussaan ja houkuttaa taaperoita nikotinisteiksi.

Oikeasti olisi monta muutakin hyvää syytä kieltää Muumit kokonaan, tai ainakin siirtää ne sekä sarjakuvina, että filmeinä aikuisviihdehyllyille. Muumien käytös rikkoo lähes kaikkia mahdollisia lakeja ja asetuksia. Lisäksi hahmot tarjoavat lapsille ja vaikutteille altteille aikuisille suorastaan hengenvaarallisia roolimalleja.

Tässä kymmenen ensimmäistä kieltoperustetta:

1. Muumit edistävät huumekauppaa. Muumit Torrelorcalla-sarjisjaksossa Muumipeikko yrittää ostaa ruohoa ja pillereitä.

2. Muumit ovat vastuuttomia alkoholinkäyttäjiä: keittävät palmuviiniä, juottavat sitä alaikäisille lapsilleen ja hilluvat humalassa ravintolapöydillä.

3. Muumit opettavat vastustamaan viranomaisia. Kansalaistottelemattomuutta, julisteiden repimistä, ilkivaltaa ja poliisin uhmaamista voidaan pitää kumoukselliseen toimintaan yllyttämisenä. Muumipappa opastaa esimerkillään jopa karkaamaan lastenkodista.

4. Muumit varastavat ja ottavat surutta haltuunsa toisten omaisuutta: taikurinhattuja, jalokiviä, hattivattien ilmapuntareita jne. Varastettua tavaraa he kätkevät usein kotiinsa.

5. Muumit ovat lähes koko ajan alasti, paitsi uimarannalla. Sukupuolisiveellisyyden loukkaamista! Muumimamma hengaa ympäriinsä siivoamassa vain esiliina yllään – ylläpitää seksistisiä roolimalleja.

6. Muumipapalla on ase, muttei tiettävästi sille hallussapitolupaa. Lisäksi hän on kuljetellut sitä julkisilla paikoilla ja uhkaillut tunkeilijoita. Ampuma-aselain törkeitä rikkomuksia molemmat.

7. Muumit edustavat vaarallista keskivartalolihavuutta. Koko Pohjois-Karjala-projektin tarkoituksena oli päästä eroon muumimallisista metsureista ja pienviljelijöistä. Muumien ihaileminen uhkaa tehdä Pekka Puskan elämäntyön tyhjäksi.

8. Työtä vieroksuvat muumit edistävät Suomen kestävyysvajetta: laiskottelevien muumien tuottavuus ja työura jäävät olemattomaksi, koska ne suostuvat työskentelemään vain kesäaikaan.

9. Luonnonsuojelurikokset: Talviuniruokaansa varten muumit tuhoavat metsää riipimällä muiden omistamista puista valtavat määrät havunneulasia. He myös sytyttävät kokkoja ja rovioita minne haluavat, metsäpalovaarasta piittaamatta.

10. Muumitaloa ei lukita yöksi ja pihalla karkeloidaan vuorokauden ympäri. Naapureiden rauhan häiritseminen sotii taloyhtiöiden ja kaupunkien järjestyssääntöjä vastaan. Lisäksi muumit ovat talonvaltaajia: he omivat teattereita, majakoita ja muita rakennuksia käyttöönsä hetkeäkään miettimättä, ja sotkevat niitä muun muassa seinämaalauksilla.
PETRI KORHONEN

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.