IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Io (1)Perjantai 03.11.2017 11:45

6.11.2017.
Klo 18 uutisissa näkyvä kalkkikivikaivos jossain päin Suomea: siellä on eliöille rengas-suisia putkia alempiin maakerroksiin... kaivoksen kuvasta saa sen käsityksen, että ne (eliöt) ovat jotain ehkä sienimäisiä olleet, ja vastanneet "sammalen pihdin" (tms) toista pihtiä... kauhamainen kääntyminen toisiaan kohti, ja kun 2 sellaista yhtyi, syntyi sellainen "yorgia". Ylöspäin. Niin sen pitikin syntyä. Niitä "kauhoja" on saattanut liittyä peräkkäin aina yhdeksi puoliskoksi enemmänkin kuin yksi. Olisivatko kuvan täyttävät, viistosti pystyssä olevat, muhkuraiset kivipatsaat olleet jotain alkeellisia ... planetaarisen elämän ensimmäisten kehitysmuotojen joukossa. Muuten puhe on hölynpölyä, mutta jos ne yhtyvät sellaiseksi kuin yorgia, niin sitten ei ole.





____________________________________
Niin kuin ehkä maapallolla, on Io-kuussakin saattanut olla sellainen elämä, joka ei syö, vaan eläimet kiinnittyivät toistensa sitä varten oleviin pyöreisiin venttiileihin tai pyöreisiin levyihin tai torviin, jotka olivat merenpohjasta tulevan putken päässä. Olisivatko nuo sieniä olleet, ja muille sellaisen kiinnityslevyn valmistaneet? Ei tämä ole mitään mielikuvitusta vaan täyttä totta. Anomalocaris oli maapallolla ainoa, jolla tiedetään outo rengaslevy olleen. En edelleenkään usko ko. otuksen olleen eläinten kaltainen. On niitä ollut muitakin, ne yorgiat ovat olleet näköjään myös sellaisia, ja ~kaikki muutkin siihen aikaan. Ihan joka rengas kuvassa ei välttämättä ole niitä kiinnitysrenkaita.


Yläkuvan "anomalocaris"... en edes usko sen olleen sellainen kuin he väittävät, tai täsmälleen sen rakenteinenkaan - tuli vaan vastaan tuollainenkin näky. Tällä hetkellä kuvittelen niiden olleen levää, sammalta ja sienieläimiä muistuttavia alkuolentoja, jotka syntyvät alkuelämän kaksoislankojen avulla, jotka ovat edellisen kasvattamat pihdit. Sillä kaavalla ko. "olento" sisältää ehkä ainakin 3 elämänketjun sukupolvea. Puhun omiani.
___________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.