IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

3 ja 8 ...Tiistai 02.01.2018 08:23

En löytänyt 8 näköistä lukkoa, mutta lasityöstä päätellen sellaisia on. Meillä on monimutkaisia isoja aitan lukkoja. Ei niissä 8:a ... ehkä jokin osa hämärissä muistikuvissa, joka näyttää 8:n risteykseltä, tai koukuraosat, saivat hakemaan aitan lukkoa, warlockin lisäksi.
Kulum on a) kuluku? b) kulku-alustan kuluminen eli polku c) matkaan vievän ajan kuluma, d) kuuluma eli aikaan mahtuvan matkan pituus e) kuuluminen, f) kulma ... Mielestäni 3 tarkoittaa törmäystä niin kuin heijastus, edelliseen liittyen kovaa kuin piikivi, se tarkoittaa piitä, sitä lukuakin... senkö takia liukas reki on aurinko, koska auringon saitanallisen sileä pinta on yhteydessä piihin? Niin kai. Laskutoimitukset ovat alkaneet tuolta... ja meillä on ne sanat.



hmm... 4 5 zalt vas ?... halt...
Ehkä "saita kuun" (liukas) on se pyöreä, sileä... bäärä kantaa para. Lekerekitet ... <-- käänsin, että "laakee-liukuisuus" :) Foinikialaisilla oli jokin "theta"-kirjain, pyörän näköinen, h:n ja j:n välissä. Suomensin "tehty", tarkoitti "punottu" (kuin tuohesta), oikeammin: kudottu (kangas). Voisiko H, heet, 8, olla pyörä... ja kantaa pitäisi kyllä olla 9 kk raskaus ... Mitä se on se heet... ajattelin sen olevan hauta... mutta se jos onkin lukko jossa on pyörä ... sileä reuna... Hetkinen... on olemassa H-kirjaimen näköinen tähdistö... näin sen ~eilen, en muista mikä se on. "Vainaja sai pyörä-juutti-kaavun.... vai sai vetolukko-juutti-kaavun... sai pullukan juutti-kaavun... lukitun juutti-kaavun... (pakkopaidan siis...) ... läpi-pääsemättömän... liukuvan kaavun..." SILEÄN juutti-kaavun! ... JUUTTI-kaavun, joka oli SILEÄ !?? .... Se on se hawaijin kielen liukas-sana, pahee, tai lähellä sitä ... ehkä... sai paheen juutti-kaavun, niin tarkoittaa että pöheen kaavun sai, jonka pinta oli kuin "saita kuun" (=liukas) eli sileä. Eikun se onkin pähee, eikä pöhee. "Hieno". Paitsi että jokin viite on pähee:stä sanaan "pyörö". 8 pyörö... 8 hieno, sileä ... kuun saita pyöreä sileä pahee pähee hieno. Saitanasta siis.


________________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.