IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

elämäTiistai 24.07.2018 20:50

Unohdin sanoa, että tämä punaisen hiekan pöllyttämä vihertävä maa on Marsissa. Käännäppäs vähän läppärin kantta taaksepäin.
Mitä virkattuja pitsi-huppuja...? Ihankuin nukkuvan kissan pää, pitsinauhat kulkevat niskasta 2 puolen rintaa kohti, ja naamana saattaa jollakin harvalla olla kolon sijalla jokin kupla? Siltä näyttää yksi. Jokin näyttää "selkäjänteiseltä lehdeltä", jonka reunat ovat käpertyneet molemmat rullalle "rintaan" päin. Ympyröity säkki näyttää lehdeltä, jolle on avautunut aukko alkupäähän. Alempi kuva: saattavat olla suoraan kiinni kaksoiskierteen köysissä.




Vihreä kahdeksikko, (näkyykö siinä kaksoiskierre, maan/liejun/suon pintaa pitkin puoliksi upoksissa?) reunoillaan ja keskellään jotain vihreää moukku-kasvustoa. Ollaan lähellä vihreää "anomalocarista" ja Io:n jonkin Sleeping-Cat-veneen sisältä pursuavaa vihreää levää, joka taittui "kahdeksikkoa" ja anomalocarista muistuttavaksi.

Voiko hyönteisen munia verrata maksasammalen lehden molemmilla puolilla rivissä oleviin "kiekkoihin" ? Viimeksi mainituista pingahtaa ulos taitteella ollut jokin lehtimäinen... (Mikä pyörylänappi muuten on vielä munitussa munassa olevalla itikan tulevalla toukalla keskellä pulleaa "vatsaa" ???)

Laitoin kerran tänne blogiini kuvan (Suomen?) rantakuvasta, jossa 2 kivistä kärsää törrötti vierekkäin rantavedestä - aukko, joka arvatakseni oli ehkä 2 sieraimisen kärsän näköinen sinne poispäin - järvelle päin kääntyneenä. Kirjoitin siihen, että "hienot kärsät". Saatoin poistaa kuvan sitten. Sellaisia pitäisi löytyä enemmänkin, jos niitä olisi ollut. Muistaakseni on sattunut silmään ehkä pari muuta niitä muistuttavaa, maapallolta varmaankin. Olisi pitänyt laittaa talteen kuvat ja sijainnit.


________________________________________________________




Niinä valkeina elämänrakentaja-nauhoina nuo ameeban viukulat voisivat olla mukana missä ruudussa tahansa ... Hmm... jäiköhän tästä jotain oleellista pois... valtavat vuorenrakentaja-torvisienet...

Kotelosienet (silmin nähtävä) Ascomycota - esim. torvijäkälä. Voisikohan näiden edeltäjät olla sienijuurten rakentajia? Kartassa suuret rakentaja-torvet törröttävät maasta, ne harvat, jotka eivät ole taipuneet ja litistyneet paketoijiksi (eivät kai ole hyvin vanhoja), mutta on ollut irtonaisia aika pieniä ja keskikokoisia rakentajia...

Glomeromycota (mikroskooppinen)
Suoni kasvattaa pyöreitä palleroita (muist.mieleen Yorgia/"nokkakiekko". Se näyttää olleen kiinni juuriverkossa?/ yhteisessä langassa, jonka langan paksuus oli silminnähtävä. Otusta näyttää rakentaneen irtonaiset rakennuspalaset, enkä tiedä, loiko kammiot ensin kaksoislanka, ja sitten olisi vasta juuri kasvanut kiinni verkkoon... tarkoittaisiko se, että juureton sammalen esi-isä, alkuelämän kaltainen, olisi luonut sienet... oliko valtavia limaverkkoja? Mitä näkyy Jamalin niemimaalla?)
LAITTAISIN TÄMÄN EDUSTAMAAN SIENIÄ, mutta mietin, ovatko alanurkan kaulukset ja yläreunan ameeban osat alkusienen sukua, ja että onko arkkiameeba sopivassa risteyksessä... kaikki palat liittyvät jollakin tavalla sieniin.

______________________

En ole biologi. Nämä ovat omat maailmanhistorian kokoamiseni, siitä, mitä tässä on vuosia karhittu maita ja mantuja silmät sikkurassa.
______________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.