IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

---Torstai 09.01.2020 09:41


Mikäs siellä ison makuupussin oikealla puolella on, jalkopäässä? :) (Tod.näk. jokin sammal-mässykkä, jonka silmät eivät saata olla oikeasti niin samassa kohdassa keskiviivaan nähden, kuin miltä näyttää.) Ison makuupussin päältä, sen rakennus-osaset, kiinnittyvät kuin erittäin haaroittuvalla istukalla limasuonen seinään vasemmalle. Tai ehkä tarkemmin katsottuna kiinnittyy isoa makuupussia reunustava ja siinä kiinni oleva limasuoni sinne ison limasuonen seinämään, luulisin. Limasuonet rakentavat oikealla olevia pinkkejä sieniä, aika paksujen vaaleanharmaitten limasuonien kanssa. Yksiköt on tässäkin suorastaan ympäröity sillä suonella, samoin kuin 'halkeama'. Lisäksi jokin sammalmainen liaani viimeistelee makuupussin keskiviivan. Näin liaanin tarkennetussa kuvassa,joka ei sitten paljastanut mitään muuta erikoista. Makuupussilla on sammalmainen vetoketju, josta lähtee pari isoa lehteä "kissan silmiä" kohti, ellei muussakin kohtaa ollut pieni lehdykkä tai pari.


Nyt niitä löytyy, nukkuvia kissoja. Koko voi olla mikä tahansa. Muoto vaihtelee, mutta yleensä se on pitkula-paketti, sivuilta tulee nauhat yhteen keskelle niin, että näyttävät kyynärvarsilta, jotka osoittavat vinosti alas. "Nukkuvan silmät" ovat tuossa ainakin ylös osoittavista koloista alimmat. Paketit yleensä kapenevat "päästä" poispäin. Ja keskiviivaan valmistetaan aukkoja. Joskus ikäänkuin ahtauden vuoksi ne voivat olla myös kapeita ja litteitä kuin kala pystyssä. Jos kartassa on sellainen mutturainen/kulmikas limajoki - ovatko ne sitten entisiä vai nykyisiäkin jokia - niin saattaa sen viereltä kasvaa rivissä maa-pötkylöitä. Monimutkaisempia asioita ovat: mikä litteä leveä kulkee naamojen yli ja saa ne mustiksi? Makaavatko joesta kohtisuoraan kasvavat pötkylät joka toinen pää poispäin ja joka toinen jokeen päin? Valmistetaanko paketti joka suunnalta yhdyskuntamaisesti... on se varmaankin niinKIN, ja varsinkin niin se on. Sellainen ilmiö, kuin tuon valkean naaman valmistus, että sopivaan kohtaan päätetään valmistaa tuo alue. Joskus jollakin se voi olla täysin pyöreä, ihan kuin tarra lätkäisty muuten epämääräisen näköisen kasvuston päälle, ja ne osasivatkin piirtää paremmin. Turkooseja jään näköisiä sammalensäkki-ympyröitä, kallioon kivettyneet. No kyllähän nämä kaikki pitäisi olla tiedossa jo? Ei välttämättä, 1000 km pitkää maa-pötkylää ei usko todeksi. Kun ei sellaista ole. Vaan on. Estääkö maan nykyelämä tuon alkuelämän? Vai elävätkö suuret maamassat yhä? Se rakentaa ja elää siellä missä on tilaisuus ja mahdollisuus.


(Maan väri ei muutu, mutta Google muuttaa karttojaan.)


periiköhän minut vielä hukka, kun en kysy mistään lupaa ottaa näitä kuvia... voi kauhia.
Ihan kuin jokin tekisi kiekon tapaisen, valamalla! "Nukkuvan kissan" käsiparitko ne ovat, jotka kiekkoa alhaalta pitelevät? Jos kiekot on tehty aina valamalla, niin ei sovi yhteen sen kanssa, mitä muutama päivä sitten kirjoitin. Venäläisen Yorgian pyörylät näyttävät ennemmin kalvoilta... jos siinä on ollut kalvo... ja täyteainetta ohutta kakkaraa varten jossain välissä... mutta ei ollut mitään kakkaraa, tai jos oli, niin se avautui keskeltä (kuin Alienin muna).
Löysin jotkin sammalmaiset puolikaspallot, kuin jotain sammal-linnunpesiä peräkkäin, ja kannenkin on kasvattanut, "puolikaspähkinän", johonkin pesistä = Cephalozia macrostachya :lla. Näyttää hyvin paljon Yorgialta.



Kaksipäinen lehti, joka osoittaa keskustaan, on niitä samoja, jotka rakensivat Alppien vuoria. Tarttuvat laella toiseen samanlaiseen. (Luulisin)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.